Strašení čerta na dvouleté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
7.12.20 07:24
@Anonymní píše:
Ahojky holky chci se svami podelit o moje trapeni :( selhala jsem jako matka nejsem uz schopna vychovavat svoji dveru..Male jsou dva roky. No vcera byl u nas cert a malou jsem mela na sobe - bala se ale pak jsem dala certovi malou a on sni sel kousel dal a mala rvala a pak rvala mamí a ja koukala na ni ale pak ji dal dolu a dal ji mikulassky balicek a ona podekovala a rychle utikala za mnou.. A poradne jsem ji umazlila no po vceresjku mam spatne svedomi a uz druhy vecer spim s malou v postely a porad se kni tulim a omlouvam se ji jak jsem ji tohle mohla udelat :,( pisu to sem abych si aspon trochu ulevila.. Ale moji rodine a manzelovi to prijde normalni ale az dva cleny v rodine. Ale mala nema diky bohu zadne trauma chova se normalne a spinka celou noc.. Moc ji miluji je nejvic na svete co mam! A manzel mi rikal proc sem tak blba proc brecim.ze o nic nejde ale podle me jde… Moc me to mrzi :( dekuji za precteni az sem… Jen vim ze pristi rok bude bez certa.. Paa :mavam:

Asi takhle, ses pitomá. Vrazit dite certovi, to kazdej nevymyslí.
A potom ty scény kolem.
Používej hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.12.20 07:57

Asi máš větší trauma než dítě, dostala balíček, za chvilku ani vědět nebude.. Myslím, že v dnešní době se právě vychovávají děti, že mají trauma, ze všeho…
Neříkám, že bych zrovna vrazila dítě čertovi, ale myslím, jak dítě vidí tebe co to s tebou dělá, tak asi ho mít bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.12.20 08:15

@Berry77 ono záleží i na dětech, my jsme volali ke staršímu ve dvou letech, kdy měla i švagrová děti o rok starší a děti po něm lezli- nejsou čerti a čerti, pokud je to někdo normální, kdo jde k dětem bez řevu, a bumbuku… a taky záleřží na rekaci dítěti, kdyby mi řvalo jak pavián, tak neexistuje, ale podívat se snad podívá každé, na trhu, na chodníku, z okna..Ve školce taky měli od 3 let, a nikdo s tím problém nebyl.. Myslím, že nejhorší jsou takoví ti, uřvaní, s těmi maskami pomalu demon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
7.12.20 08:18
@Anonymní píše:
Ahojky holky chci se svami podelit o moje trapeni :( selhala jsem jako matka nejsem uz schopna vychovavat svoji dveru..Male jsou dva roky. No vcera byl u nas cert a malou jsem mela na sobe - bala se ale pak jsem dala certovi malou a on sni sel kousel dal a mala rvala a pak rvala mamí a ja koukala na ni ale pak ji dal dolu a dal ji mikulassky balicek a ona podekovala a rychle utikala za mnou.. A poradne jsem ji umazlila no po vceresjku mam spatne svedomi a uz druhy vecer spim s malou v postely a porad se kni tulim a omlouvam se ji jak jsem ji tohle mohla udelat :,( pisu to sem abych si aspon trochu ulevila.. Ale moji rodine a manzelovi to prijde normalni ale az dva cleny v rodine. Ale mala nema diky bohu zadne trauma chova se normalne a spinka celou noc.. Moc ji miluji je nejvic na svete co mam! A manzel mi rikal proc sem tak blba proc brecim.ze o nic nejde ale podle me jde… Moc me to mrzi :( dekuji za precteni az sem… Jen vim ze pristi rok bude bez certa.. Paa :mavam:

Uklidni se prosimtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.12.20 08:21
@Berry77 píše:
Pokud nejsi troll, (což si myslím) tak jsi úplně na hlavu padlá. Proč pouštíš čerty k dvouletému dítěti? Jsi normální :nevim:??

A co jen tom špatného? My a klukem chodili na Mikulášský vlak od jeho 1 roku. Žádné následky to na dítěti nezanechalo. Našich mikulasskych akcí se účastní i rodiče s kojenci, batolaty.

• Citovat
  • Upravit
24992
7.12.20 08:25
@gulas.medovy píše:
V covidu chodí Mikuláš s čertem a andělem (?). To se mi moc nezdá. Podle pravopisu mi to přijde jako vtip školního dítěte. My jsme si tohle nikdy domů neznali. Podle křesťanské tradice byl sv. Mikuláš páter nebo mnich, který vhazoval chudým lidem do oken zřejmě mince, aby si pořídili potřebné. Nám nechává balíček na balkoně. Nemám tyhle pohany překroucené tradice vůbec v lásce.

Ano, chodili. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.12.20 08:29

Mám o půl roku mladšího a certovi jsem ho nedala. Jen v náručí z dálky. Pak manžel jednoho čerta který neměl moc děsivou masku požádal, aby nestrasil a sli jsme blíž, pohladit a podívat se na rohy.
Ale když už se stalo, tak je to fuk, nehysterci a když se bude bát, zkus vysvětlit, dle možností pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
7.12.20 08:33

Ty seš hysterka. Očividně z toho máš větší trauma ty než dítě. To už si to ani nepamatuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
7.12.20 08:49

To chce klid a nohy v teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
7.12.20 09:46

@gulas.medovy chodili normálně. Jinak souhlas, k nám čerti nesmí a to mám děti starší.
@g.sandova :palec: chudák čert, ten už nepřijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
7.12.20 09:51
@Anonymní píše:

Příští rok si ji nech u sebe. Nebo svatou trojici vůbec nezvi a je to :palec: To je vůbec nejlepší. Nemám ráda tyhle pitomý tradice.
Hlavně už ji nech a pokoji. Chápu, že tě to trápí, ale to si musíš srovnat sama se sebou. Naučit se vymezit i proti tchýni a nesouhlasit ve všem s manželem je fajn. Pak se s tebou dítě nebude bát ani čerta ;)
Prostě holka nechce, bojí se, tak jí nedám. Proč? Proto, že se to očekává? No tak se s tím budou muset ostatní vyrovnat, jsou velký :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.12.20 10:49

@Berry77 no psala, že bych nedala, ale zase každý to má jinak, každé dítě je jiné a pokud dítě strach nemá má to jako zábavu, zase neni třeba se hroutit.. Jsou děti, které třeba i na těch jarmarcích po četech,, lezou i malé a některé se bojí i předškolní od toho je rodič, aby poznal co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 11:31

U nas byl taky mikulas a tedy ani jedno dite 2,5roku nebrecelo.Byli jako klistata, nas si hlidal certa kam se hnul a vykunkal i basnicku, ale byli to znami a kdyz mikulas videl, ze by to mohlo byt moc, tak certa zahnal na chodbu. Deti si pak s certem podaly ruku a v pohode. Ale jako ze bych ho dala nasilim certovi do naruce, to fakt nejsem blazen takhle dite strasit.

• Citovat
  • Upravit
115
7.12.20 13:15

Jako mám dvouletý dítě, mikuláš k nám chodí, ale že bych teda musela svoje děcko dávat do náruče čerta? jako sorry, ale přijde mi to pro to malý dítě drastický, pozveme všechny do chodby, ale nikdo mi na dítě nesahá a pokud se malej bojí, pošleme čerta za dveře..u nás je moje náruč, to nejbezpečnější místo, rozhodně bych dítě nepodávala jako nějakou hračku,.za mě si udělala chybu, příště to nedělej, teď už je zbytečne hysterčit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
7.12.20 23:22
@lucenka píše:
Chudák dítě. Ale ne kvůli čertovi ale kvůli hysterické matce, která mu z toho akorát vytvoří trauma. Tvůj chlap má pravdu. A tedy jen kvůli tvé ujeté hysterii připravit dítě příští rok o čerta, mi přijde dost mimo. Nechceš konečně zkusit dospět a z dítěte přestat dělat skleníkovou kytičku? Čerta za rok pozvi, ale domluv se s ním, že bude někde vzadu a dítě mu nedávej.

Já to už chvíli pozoruju obecně a přijde mi, že děti, které mají traumata z nějaké obyčejné situace právě jako je třeba čert, nemají ve skutečnosti traumata z té situace jako takové. Ale až z té situace „prohnané“ skrz nepřiměřenou reakci matky. Protože až ta hysterická reakce matky tomu dítěti napovídá, že něco je špatně a je tu důvod k obavám - ačkoliv ono samo ho nechápe, protože nemá tu zkušenost… Dítě prostě uvidí problém tam, kde matka. Bude se bát v situaci, ve které je matka sama nejistá… Kéž by si to uvědomovalo víc rodičů… To, čeho se dítě bude bát, je do velké míry ovlivnitelné. Pokud ale někomu racionalita natolik ujede, že brečí kvůli takové doslova blbosti, tak pak mám trochu obavu, aby z dítěte nebyl nakonec nerváček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová