Strašení čerta na dvouleté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.12.20 22:58

Strašení čerta na dvouleté dítě?

Ahojky holky chci se svami podelit o moje trapeni :( selhala jsem jako matka nejsem uz schopna vychovavat svoji dveru..Male jsou dva roky. No vcera byl u nas cert a malou jsem mela na sobe - bala se ale pak jsem dala certovi malou a on sni sel kousel dal a mala rvala a pak rvala mamí a ja koukala na ni ale pak ji dal dolu a dal ji mikulassky balicek a ona podekovala a rychle utikala za mnou.. A poradne jsem ji umazlila no po vceresjku mam spatne svedomi a uz druhy vecer spim s malou v postely a porad se kni tulim a omlouvam se ji jak jsem ji tohle mohla udelat :,( pisu to sem abych si aspon trochu ulevila.. Ale moji rodine a manzelovi to prijde normalni ale az dva cleny v rodine. Ale mala nema diky bohu zadne trauma chova se normalne a spinka celou noc.. Moc ji miluji je nejvic na svete co mam! A manzel mi rikal proc sem tak blba proc brecim.ze o nic nejde ale podle me jde… Moc me to mrzi :( dekuji za precteni az sem… Jen vim ze pristi rok bude bez certa.. Paa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1226
6.12.20 23:01

Myslím, že jí víc uškodí tvoje hysterie, než ten čert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
6.12.20 23:05

Já strašení děti nemám ráda, dokonce jsem dceři řekla že je to převlečený čert… ale i tak brečela a držela se mě jak klíště. Asi bych ji čertovi nedala na ruky, ona by se ani nedala…jsou ji čtyři. Hele kašli na to, ona i tak běžela za tebou, ty jsi maminka kterou miluje, nebere to že jsi ji zradila nebo tak…ona zapomene. A příští rok může přijít jen mikuláš a čert jen někde vzadu stát případně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.12.20 23:05

Nedávej ji čertovi do náruče, drž ji a dívejte se z dálky, když naše děti byly menší, tak čert chodil jen na chodbu a dál nesměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.12.20 23:18

Vetsi trauma ji delas ty, kdyz to nafukujes.
K nam bez pozvani chodi kazdy rok nekolik part pekelniku. Jsou to prevlecene deti (nasi skoly), ktere chteji, at je vidim, tak nas navstivi. Nikdy je nezvu, prijdou sami. Uz je i decka poznaji po hlase, ze jsou to kamaradi. Vcera zase 3× zvonek a ctvrta imaginarni parta to zakoncila na zahrade, kde byl pro kazdeho balicek od nas. Sestra privezla na vikend i sve deti. Ze v Praze to takhle nemaji. Byli trosku vystraseni. Jsou dost mladsi, nez moje deti.
A stejne dnes odjizdeli, ze pristi rok zase Mikulas u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.12.20 23:22
@Anonymní píše:
Ahojky holky chci se svami podelit o moje trapeni :( selhala jsem jako matka nejsem uz schopna vychovavat svoji dveru..Male jsou dva roky. No vcera byl u nas cert a malou jsem mela na sobe - bala se ale pak jsem dala certovi malou a on sni sel kousel dal a mala rvala a pak rvala mamí a ja koukala na ni ale pak ji dal dolu a dal ji mikulassky balicek a ona podekovala a rychle utikala za mnou.. A poradne jsem ji umazlila no po vceresjku mam spatne svedomi a uz druhy vecer spim s malou v postely a porad se kni tulim a omlouvam se ji jak jsem ji tohle mohla udelat :,( pisu to sem abych si aspon trochu ulevila.. Ale moji rodine a manzelovi to prijde normalni ale az dva cleny v rodine. Ale mala nema diky bohu zadne trauma chova se normalne a spinka celou noc.. Moc ji miluji je nejvic na svete co mam! A manzel mi rikal proc sem tak blba proc brecim.ze o nic nejde ale podle me jde… Moc me to mrzi :( dekuji za precteni az sem… Jen vim ze pristi rok bude bez certa.. Paa :mavam:

Hele uklidni se. Pokud je malá v pohodě, tak buď taky. Možná máš nervy na pochodu i z něčeho jiného…

Jinak já jsem dceru nikdy nenechávala strašit čertem: mezi dveře, výhrůžky pytlem atd. Odmala jsme jí říkali, že nadpřirozené bytosti nejsou, a čerty a Mikuláše potkávala jen ve školce/škole a na zábavních akcích (čertovské vycházky - nejlepší v čistírně odpadních vod v Praze, firemní večírek pro děti atd.). Nechtěla jsem, aby měla trauma, protože člověk nikdy neví, co si dítě odnese. Ale tak já měla jasno vždycky.

Ty jsi to holt zkusila a stačilo. Ale malou to nepoznamenalo, tak to holt už nedělej. (Ostatně ve dvou letech by plakala, i kdyby ji odnesla od maminky víla… myslím, že na traumata se zakládá až větším dětem, které chápou ten „strašící“ a „výchovný“ aspekt.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
6.12.20 23:25

Nehrotila bych to. Můj synovec se ve dvou letech věšel na krampusáka a děsně vysmátej, jiný dítě je hotový i z “milýho” čerta. Pro příště už víš, že na to malá není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.12.20 23:33

Tvuj manžel má uplnou pravdu. Jako nezlob se ale tohle je moc. To když přijde nějaký opravdový problém co budeš dělat? Tohle, s čertem se mi taky stalo, když jsem byla malá a vůbec z toho nemám traumu. A to jsem byla hodně citlivé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.12.20 23:41

Ne, neselhala si jako matka, ale vcleku dost jasně se ukázalo jak jseš sama v sobě nejistá. Což výchovu dětí docela dost komplikuje.

Pokud jsi ochotná nakydat na sebe takové pocity viny kvůli tomu, že se dcera chvíli bála tak máš někde dost velký zádrhel v sebevědomí, sebepřijetí a sebejistotě.

A pokud se to sama v sobě nenaučíš, tak se pořádně nedá vychovat ani sebevědomou dceru, která se v nejistotě a pocitech viny nebude utápět jako ty - bohužel v tomhle je úplně jedno co člověk říká, nebo jaké má úmysly, děti to zvládnout přejmout jen do té míry, jak to zvládli rodiče. Posléze v dospělosti se to pak dá dohnat vlastním sebezpytem a úklidem v psychice, ale pokud chceš aby na tom tvoje dcera během puberty byla lépe než ty, tak se především potřebuješ srovnat sama se sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
7.12.20 00:04

V covidu chodí Mikuláš s čertem a andělem (?). To se mi moc nezdá. Podle pravopisu mi to přijde jako vtip školního dítěte. My jsme si tohle nikdy domů neznali. Podle křesťanské tradice byl sv. Mikuláš páter nebo mnich, který vhazoval chudým lidem do oken zřejmě mince, aby si pořídili potřebné. Nám nechává balíček na balkoně. Nemám tyhle pohany překroucené tradice vůbec v lásce.

• Citovat
  • Upravit
3236
7.12.20 00:40
@Anonymní píše:
Ahojky holky chci se svami podelit o moje trapeni :( selhala jsem jako matka nejsem uz schopna vychovavat svoji dveru..Male jsou dva roky. No vcera byl u nas cert a malou jsem mela na sobe - bala se ale pak jsem dala certovi malou a on sni sel kousel dal a mala rvala a pak rvala mamí a ja koukala na ni ale pak ji dal dolu a dal ji mikulassky balicek a ona podekovala a rychle utikala za mnou.. A poradne jsem ji umazlila no po vceresjku mam spatne svedomi a uz druhy vecer spim s malou v postely a porad se kni tulim a omlouvam se ji jak jsem ji tohle mohla udelat :,( pisu to sem abych si aspon trochu ulevila.. Ale moji rodine a manzelovi to prijde normalni ale az dva cleny v rodine. Ale mala nema diky bohu zadne trauma chova se normalne a spinka celou noc.. Moc ji miluji je nejvic na svete co mam! A manzel mi rikal proc sem tak blba proc brecim.ze o nic nejde ale podle me jde… Moc me to mrzi :( dekuji za precteni az sem… Jen vim ze pristi rok bude bez certa.. Paa :mavam:

Proti certum nic nemám, ale nechápu, proč děláš věci, se kterými nesouhlasís. Jako dejme tomu, že dokážu pochopit, že si to prosadil manžel, ale nechápu, proč jsi se nedomluvila s certy na nějakém přístupu k dceři a proč jsi ji nechala odnést a řvát. Že bys kvůli tomu selhala jako matka, to si nemyslím. Ale myslím si, že příště by to chtělo víc přemýšlet nad tím, čemu chceš nebo nechceš dceru vystavovat a chovat se podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.12.20 03:19

Chudák dítě. Ale ne kvůli čertovi ale kvůli hysterické matce, která mu z toho akorát vytvoří trauma. Tvůj chlap má pravdu. A tedy jen kvůli tvé ujeté hysterii připravit dítě příští rok o čerta, mi přijde dost mimo. Nechceš konečně zkusit dospět a z dítěte přestat dělat skleníkovou kytičku? Čerta za rok pozvi, ale domluv se s ním, že bude někde vzadu a dítě mu nedávej.

• Citovat
  • Upravit
15105
7.12.20 06:12

Ty máš vážně nějaký problém sama se sebou. Začni to řešit. Taková hysterie není normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.12.20 06:20
@gulas.medovy píše:
V covidu chodí Mikuláš s čertem a andělem (?). To se mi moc nezdá. Podle pravopisu mi to přijde jako vtip školního dítěte. My jsme si tohle nikdy domů neznali. Podle křesťanské tradice byl sv. Mikuláš páter nebo mnich, který vhazoval chudým lidem do oken zřejmě mince, aby si pořídili potřebné. Nám nechává balíček na balkoně. Nemám tyhle pohany překroucené tradice vůbec v lásce.

Chodi, s rouškou i bez.
Dle gramatiky byl strasen cert, chudák malej..
A certa bych k dvouletém dítěti nepozvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
7.12.20 07:02
@Anonymní píše:

Nejvíc traumat dětem nadělí matky, co nejdřív dvouleté dítě vrazí čertovi, dívají se, jak jejich dítě řve a pak ho ještě dorazí svým omlouváním, hysterickým mazlením, aby si očistily špatné svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová