Strašný pláč děťátka

Anonymní
26.7.23 21:29

Strašný pláč děťátka

Ahojte všichni, píšu tu dost vyklepaná po dnešním večeru. Mám chlapečka 14 měsíců a dneska se stala divná věc. Večer kolem 7 usnul a cca za 45 minut se probudil a začal plakat, ale tak strašně že se úplně zalykal. Nepomahalo nic, nošení, prso odmítal, namazala jsem dásně calgelem, pití nechtěl, čistá plenka… no prostě snad vše co vás napadne jsme zkusili a nic nepomohlo. Já už začala jako hystericka matka plakat s ním a taťka (deda maleho - jsme tu zrovna na návštěvě) chtěl volat sanitku (prostě ten pláč byl naprosto šílený). Shodli jsme se že ho určitě něco bolí a dala jsem mu Nurofen, který asi nakonec pomohl, malý se uklidnil a po další asi půl hodině nošení dokonce usnul a teď spí. Já man obrovský strach, že se to bude opakovat a navíc jsem tu bez manžela, takže je to o to těžší. Nenapadá vás čím by to mohlo být? Zoubky ho trápí teď už asi týden ale včera už jsem mu dásně ani mazat nemusela a usnul v pohodě, tak jsem myslela že se asi jen posouvaly nějak blíž. Zda se mi že se mu tlačí 4. No nebo ještě dneska rano spadl z postele kdy se rozbehl a už jsem ho nestihla chytit a spadl na ručičky, tak si říkám jestli si něco nemohl poranit, ale v průběhu dne byl veselý a hýbat vším úplně normálně. Jsme domluveni že pokud se situace bude opakovat tak pojedeme nejspíš na pohotovost aby ho prohlédli. Mám strach jestli třeba něco nespolkl a teď ho z toho bolí brisko. No děkuji všem za odpovědi. Mě čeká bezesna noc, tak budu ráda pokud někdo napíše zkušenost a názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
26.7.23 21:35

Nádech, výdech. Teplota předpokládám zmerena a v pořádku, takže jdu v klidu spát též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
26.7.23 21:37

Můžou to být i noční děsy..nějaký sen, něco špatně zpracovává ze dne. Myslím si že už teď bude vklidu spát. Lehni si s ním, vem si ho k sobě do postele a buď u něj. Věřím že bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
26.7.23 21:39

Nejpravděpodobněji se mu něco zlého zdálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
26.7.23 21:44

Noční běsy. Nevím kdy to tedy u dcery začalo, ale ted má dva roky a stává se i někdy několikrát do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
26.7.23 21:48

Souhlasim, nocni desy. Dcera to mela zhruba od jednoho roku vpodstate cele detstvi. Nepomahalo nic, trvalo to to minuty az desitky minut. Cim byla starsi, tim to bylo mene caste. Ale bylo to dost desive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
26.7.23 21:51
@Anonymní píše:
Ahojte všichni, píšu tu dost vyklepaná po dnešním večeru. Mám chlapečka 14 měsíců a dneska se stala divná věc. Večer kolem 7 usnul a cca za 45 minut se probudil a začal plakat, ale tak strašně že se úplně zalykal. Nepomahalo nic, nošení, prso odmítal, namazala jsem dásně calgelem, pití nechtěl, čistá plenka… no prostě snad vše co vás napadne jsme zkusili a nic nepomohlo. Já už začala jako hystericka matka plakat s ním a taťka (deda maleho - jsme tu zrovna na návštěvě) chtěl volat sanitku (prostě ten pláč byl naprosto šílený). Shodli jsme se že ho určitě něco bolí a dala jsem mu Nurofen, který asi nakonec pomohl, malý se uklidnil a po další asi půl hodině nošení dokonce usnul a teď spí. Já man obrovský strach, že se to bude opakovat a navíc jsem tu bez manžela, takže je to o to těžší. Nenapadá vás čím by to mohlo být? Zoubky ho trápí teď už asi týden ale včera už jsem mu dásně ani mazat nemusela a usnul v pohodě, tak jsem myslela že se asi jen posouvaly nějak blíž. Zda se mi že se mu tlačí 4. No nebo ještě dneska rano spadl z postele kdy se rozbehl a už jsem ho nestihla chytit a spadl na ručičky, tak si říkám jestli si něco nemohl poranit, ale v průběhu dne byl veselý a hýbat vším úplně normálně. Jsme domluveni že pokud se situace bude opakovat tak pojedeme nejspíš na pohotovost aby ho prohlédli. Mám strach jestli třeba něco nespolkl a teď ho z toho bolí brisko. No děkuji všem za odpovědi. Mě čeká bezesna noc, tak budu ráda pokud někdo napíše zkušenost a názor.

Noční děsy, pavor nocturnus.

Sanitku na to není třeba volat, ale kdyby to bylo častější, řekni to doktorce. Pravděpodobně vás pošle na neurologii.Po vyšetření lze nasadit léky na dozrání příslušných center mozku.
Jedna dcera tím trpěla několik let. Zvládali jsme to, aniž by měla budíček celá rodina, léky jsem pro ni nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11792
26.7.23 22:12

Ano. Noční děsy.
Kdyby to trvalo déle, doporučuji návštěvu pediatra.
U nás byly i přes polední spaní a trvaly několik týdnů.

Příjemné to není.

Později, i když se dítě bránilo a bylo větší pomohlo dát vyčurat, ale v tomto věku ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.23 22:12

Nám se to stalo jednou jedinkrát u prostřední. My jsme nikdy neměli ubrečené a v noci nespavé děti. Takže jsme oba zůstali vyplesknutí, jak to bylo nezvyklé. Holka tehdy dolezla kolem devátého měsíce ke granulím psa. Asi nějaké zobla a pak měla v noci první a poslední koliku. To byla jediná naše neprospaná noc. Jedině v čem se trochu uklidnila, tak bylo polohovací vajíčko. Si v něm lehla. V tom jsme ji celou noc střídavě houpali, nosili. Pak už se to nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6009
26.7.23 22:48

Mám 18m a cca od 1 roka se to už u nás taky párkrát stalo. Hrozný pláč k neutěšení. Cca po půl hodině se vždy uklidní a zase usne. Já jako malá trpěla na noční děsy, takže když se to stalo po 3., tak jsem usoudila, že to bude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
26.7.23 23:04

Párkrát, :nevim: nebyla jsem schopná říct, co se stalo. Trvalo to cca půl hodinky. Jak to přišlo tak to odeslo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31022
26.7.23 23:16

Taky se priklanim k nocnim desum. U nas nejlepe pomahalo dite uplne probudit, pustit treba kratickou pohadku na uklidneni a znovu uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
26.7.23 23:49

Dnes se nám to stalo při odpoledním spánku u dvouleté. Půl hodiny šílený řev, nešla utišit, měla stále zavřené oči a jen hystericky plakala. Lehla jsem si s ní do postele a po té půl hodince ještě na chvilku usnula, pak vstala jakoby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.23 04:14

Děkuji za odpovědi, jak jsem si četla o tom nočním děsu, tak mi tam moc nesedí to že najednou vykrikne. Malý totiž první v klidu otevřel očka a kojil se (snažil se asi znovu zabrat) a nešlo mu to, tak se potom rozplakal a byl úplně vzhůru. Nebylo to že by měl třeba oči zavřené :think:. Dokonce ukazoval ručičku že chce jít tam a tam ale přitom plakal. Ale jednou už se to stalo při poledním spánku kdy z ničeho nic i sedl a začal plakat, ale trvalo asi 5 minut než se mi ho podařilo utišit. Naštěstí teda dnes v noci spal a teď kdyby něco už bych to jela řešit s naší doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
5379
27.7.23 09:37

Spíš si ho víc hlidej, aby něco nespolkl, jak píšeš v úvodním příspěvku, nebo ti zbytečně nepadal. A dávej spát včas, at se nepřetáhne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí