Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem, ve zkratce - mesic jsem nedostala mesicky (mam to dost nepravidelny, pred dvema mesici i injekce na vyvolani) v den ocekavane menstruace jen hnedo/cerno co si. Ted po po pohlavnim styku bolest v leve strane na brise/ podbrisku a bolesti jakoby k pupiku. Pri chuzi neboli moc, spis kdyz sedim a tak. Tehotensky test jsem si delala 4× rano i vecer a negativni pokazdy. Na gyn mi rekli, ze je to mozna bolesti z prichazejici MS (to si nejsem jista) jdu tam znova za tyden. Tak napady co to muze byt? Cetla jsem cysta, natahli trislo jen ze sexu, atd atd. mam stasny strach
Jeste pridam ze nejvetsi strach mam z toho abych nebyla tehotna. Ale delala jsem si 4× test a pokazde negativni a tedty i s casovymi odstupy
mam mega strach, jsem mlada (18let)
@Kočka123 píše:
Ahoj vsem, ve zkratce - mesic jsem nedostala mesicky (mam to dost nepravidelny, pred dvema mesici i injekce na vyvolani) v den ocekavane menstruace jen hnedo/cerno co si. Ted po po pohlavnim styku bolest v leve strane na brise/ podbrisku a bolesti jakoby k pupiku. Pri chuzi neboli moc, spis kdyz sedim a tak. Tehotensky test jsem si delala 4× rano i vecer a negativni pokazdy. Na gyn mi rekli, ze je to mozna bolesti z prichazejici MS (to si nejsem jista) jdu tam znova za tyden. Tak napady co to muze byt? Cetla jsem cysta, natahli trislo jen ze sexu, atd atd. mam stasny strach
Na tu nepravidelnou menstruaci bych ti doporučila heřmánkovej čaj
mě strašně pomáhá je dobrý na vaječníky.
Jeste posledni ![]()
jak jsem yla na gynde, doktorka rekla ze mam v pochve zanet (beru jako vytok?) a dala mi globulky nejake na noc. Muze to bricho bolet z toho? z tohl zanetu?
@JayLee doktorka mi dneska rekla, ze mam v pochve zanet (myslim tim asi vytok) takze to muze byt bolest z toho?
@Kočka123 píše:
Jeste pridam ze nejvetsi strach mam z toho abych nebyla tehotna. Ale delala jsem si 4× test a pokazde negativni a tedty i s casovymi odstupymam mega strach, jsem mlada (18let)
Pokud chodíš pravidelně na gynekologické prohlídky tak se nemáš čeho bát maximálně toho těhotenství ![]()
@Jitulinka.1 ja se tejotenstvi bojim strasne, ale proste 4× testy a vzdy negativni ![]()
@Kočka123 cysta, endomentioza, zánět…chce to vyšetření, ale neboj, nic hrozného to nebude ![]()
@Kočka123 píše:
@Jitulinka.1 ja se tejotenstvi bojim strasne, ale proste 4× testy a vzdy negativni
Já tě chápu ale ted jsem si přečetla že ti doktorka řekla že máš zánět takže to bude asi tím ![]()
Vzhledem k tomu, že máš zánět, by ses jistě měla vyvarovat pohlavního styku. Naopak spíše extrémně dodržovat hygienu! Už jen z důvodu, že zánět není legrace a jistě budeš chtít mít v budoucnu děti. Pokud máš velké bolesti, tak bych navštívila gynekologa dříve než za týden nebo v nejhorším případě gynekologickou pohotovost.
@Jitulinka.1 @Martia007 @JayLee @pe-terka Ahoj, pisu znova sem, dostala jsem od me gynekolozky macmimor na zanet (na noc do pochvy) a bolest mi v tom levem brise ustupuje. Takze je fakt mozny ze ta bolest byla z toho zanetu?:/ Ale MS porad nikde :/ tak mam porad strach
@Kočka123 píše:
@Jitulinka.1 @Martia007 @JayLee @pe-terka Ahoj, pisu znova sem, dostala jsem od me gynekolozky macmimor na zanet (na noc do pochvy) a bolest mi v tom levem brise ustupuje. Takze je fakt mozny ze ta bolest byla z toho zanetu?:/ Ale MS porad nikde :/ tak mam porad strach
Může to být i tím zánětem…Jinak chápu že jsi z toho ve stresu že jsi to ještě nedostala ale tím že na to furt myslíš ti spíš přitižuje a taky je prý uplně normální když ženě dvakrát do roka vynechá menstruace ![]()
@Jitulinka.1 jono, jsem strasne ve stresu. At to hlavne neni tehotenstvi! Ted si podleme i vsugerovavam, ze mi je nevolno a tak :/
achjo ![]()
@Kočka123 menstruaci ted neřeš, soustřeď se na vyléčení zánětu, příp. dalších příčin tvých potíží. Dej tomu čas. Rozhodně bych si ted tělo nes. inila žádnými umělými hormony na vyvolání pseudomenstruace, nadělají víc škody než užitku. Řada žen z nich má např. bolestivé cysty.