Strava a akné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
12.2.22 16:13
@Tomášek0 píše:
Děkuju moc za rady 😇 ten Garnier jsem používal ten Pute Active 3v1 a to jsem používal tak měsíc a něco a vubec mi to nepomahalo ☹️️ A jaký máte zkušenosti s pleťovým peelingem od Bioderma? Prosím

je to mechanický peeling. Jestl ichceš nějaký peeling, tak chceš enzymatický a nebo chemick.

Mechanický peelint- všechny ty minerály, skořápky, mikroplasty atd jen zbytečně dráždní pokožku.

ale peeling není to co nutně potřebuješ.

Potřebuješ co nejšetrnější, ale pravidelné čištění, kyselení, hydrataci a používat účinné látky.

Pokud si jen používal garnier a nic víc, tak jako lepší než drátem do oka, ale jen čištění nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 16:15

Jestli zvládneš angličtinu, projdi třeba posty zde - jsou to kožní lékaři…

https://www.youtube.com/…torly/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.2.22 16:25
@Tomášek0 píše:
Nikdy v době se mi tohle nedělo třeba například před 3 rokami jsem jedl uplně všechno co mě napadne a čelo jsem měl čistý ale někdy se mi max 3 pupinky udelali a to bylo třeba 1 na bradě 2 na spánku a 3 na čele a jinak nic ale teď minuly rok se mi to uplně zbláznilo a hlavně to čelo teď už se mi to hojí par pupinky se udělá ale už tam mam převážně skvrny po akne. Kosmetiku moc nepoužíváš spíš jedu takovou přírodní cestou že treba piji sypaný pravý heřmankovy čaj a nálev si třeba naleju do misky a tím si pleť umiju a jako neříkám ze to nepomáhá nějaký pupinky se mi i ztratili a co se týče masky tak mam od TianDe a peeling od BioneCosmetic AntAkne

S tou kosmetikou popsanou tady (a v dalších tvých příspěvcích) jsi úplně mimo. Ty jen sušíš sušíš a ještě jednou sušíš. Špatně! Základ je dobré jemné čištění a pak hydratační krém. Tak jednoduché to je. Na peelingy a podobné chujoviny se úplně vykašli, fakt si tím škodíš pokud to nepoužíváš pouze jako doplňkovou péči.
Jaký máš typ pleti? Mastná/suchá/kombinovaná/normální?

EDIT: samozřejmě tu péči hodně zjednodušuji, ale vím jak moc jsou muži ochotní používat víc než 2 kroky na skincare. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12.2.22 17:16
@Parninas píše:
S tou kosmetikou popsanou tady (a v dalších tvých příspěvcích) jsi úplně mimo. Ty jen sušíš sušíš a ještě jednou sušíš. Špatně! Základ je dobré jemné čištění a pak hydratační krém. Tak jednoduché to je. Na peelingy a podobné chujoviny se úplně vykašli, fakt si tím škodíš pokud to nepoužíváš pouze jako doplňkovou péči.
Jaký máš typ pleti? Mastná/suchá/kombinovaná/normální?EDIT: samozřejmě tu péči hodně zjednodušuji, ale vím jak moc jsou muži ochotní používat víc než 2 kroky na skincare. :mrgreen:

Teď momentalně smíšenou 😔 jako nepoužívám častěji ten peeling je tak jednou za 14dni 🙄 a ty krémy.. vzdycky kdyz jsem nejakej používal tak se mi to hodně pleť mastila a kór čelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.2.22 17:24
@Tomášek0 píše:
Teď momentalně smíšenou 😔 jako nepoužívám častěji ten peeling je tak jednou za 14dni 🙄 a ty krémy.. vzdycky kdyz jsem nejakej používal tak se mi to hodně pleť mastila a kór čelo..

Dělají se ti na pleti třeba hodně suchá místa a jinde jsi zase hodně mastný? Napadá mě jestli z toho co používáš ji nemáš dehydratovanou. :think:

Základ je to, abys měl něco co ti pleť vyčistí, tedy nějaký gel/pěnu atd. a pak nějaký zase krém/gel co ti tu pleť hydratuje. Jsou i další věci co bys mohl dělat, ale tohle je absolutní základ. Tím si vytvoříš zdravé prostředí a kůže se ti může začít přirozeně hojit a fungovat. Je možné, že ji máš teď z těch různých masek a peelingů podrážděnou a právě proto se ti akné v těch lokacích dělá. Zkusila bych být tebou vyhledat nějakou lékárnu, kde mají i koutek s dermakosmetikou a tam to s paní probrat. :kytka: Nebo si zajdi na kosmetiku, kde by ti kosmetička zase poradila co a jak.

• Citovat
  • Upravit
12.2.22 17:59
@Parninas píše:
Dělají se ti na pleti třeba hodně suchá místa a jinde jsi zase hodně mastný? Napadá mě jestli z toho co používáš ji nemáš dehydratovanou. :think:Základ je to, abys měl něco co ti pleť vyčistí, tedy nějaký gel/pěnu atd. a pak nějaký zase krém/gel co ti tu pleť hydratuje. Jsou i další věci co bys mohl dělat, ale tohle je absolutní základ. Tím si vytvoříš zdravé prostředí a kůže se ti může začít přirozeně hojit a fungovat. Je možné, že ji máš teď z těch různých masek a peelingů podrážděnou a právě proto se ti akné v těch lokacích dělá. Zkusila bych být tebou vyhledat nějakou lékárnu, kde mají i koutek s dermakosmetikou a tam to s paní probrat. :kytka: Nebo si zajdi na kosmetiku, kde by ti kosmetička zase poradila co a jak.

Teď mi přijde že až tak suchou pleť nemam :nevim: je trošičku naplá ale žádný suchý místa nevidím dobře děkuju moc za rady vážím si toho moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.2.22 18:17
@Tomášek0 píše:
Teď mi přijde že až tak suchou pleť nemam :nevim: je trošičku naplá ale žádný suchý místa nevidím dobře děkuju moc za rady vážím si toho moc

Jo, mě to jen zajímalo, protože já ji přesušenou mívala když jsem jako mladší jen maskovala a peelingovala. :D
Zkusila bych kosmetiku a když ti to nepomůže, tak potraviny nebo hormony, ale to až pak jako druhý krok. Ale vzhledem k tomu, že píšeš žes dřív nic nemíval, tak bych to tipla na aktuální nesprávnou péči. Tak snad se ti to brzo vyřeší. ;)

• Citovat
  • Upravit
12.2.22 20:17

Ahoj!
Doporučím ti opravdu začít chodit na kosmetiku (ano, i muži chodí a obzvláště ti, co mají problém s pletí). Začala jsem tam chodit až nějak po třicítce, pleť v dost špatném stavu (pupínky, zarudlé tvrdé plošky, někde mastné, někde suché, no prostě nic moc). Kosmetička mě „dala dokupy“, doporučila vhodnou kosmetiku s probiotiky, naučila, jak a čím čistit… prostě všechno. Neříkám, že mám nyní pleť bez poskvrnky, ale je to třeba jen pupínek tu a tam v závislosti na ms.

Oslím můstkem se dostanu ke stravě - pokud o pleť nesprávně pečuješ, strava sama o sobě ti to nezlepší. Pokračuj dál v tom, co sis teď nastolil (co nejméně cukru, co nejméně smažených,… prostě zdravá strava) a opravdu doporučuji najít si kosmetický salon a nechat si odborně pomoci.

Já mám teď přípravky od Renophase a Maria Galland a hezčí pleť jsem nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
12.2.22 21:52

Doporučuji levandulovou vodu od Ina Essentials.

Léta letoucí jsem bojovala s akné. Plácala jsem na sebe garnier, mixu a podobné chujoviny a to mi vždy jen ještě přidalo…vody, tonika, masky, gely…moje pleť nesnese takové věci a dokonce stačí, že je přípravek parfemovaný -to moje pleť nesnáší a brání se (což jsem zjistila až v mých 37mi letech :? )

Vyřadila jsem nejdřív mléčné výrobky, čokoládu, ale to pomohlo jen částečně..

Až po pravidelném používání levandulové vody mám krásnou pleť.

Jako první jsem tedy pořídila růžovou vodu, ta měla také viditelné výsledky, ale levandulová je lepší na akné.

Růžovou a levandulovou vodu mají v dm, ale nejsou tak dobré jako ty od IE..

A důležité je nehrabat na to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
12.2.22 23:55

Musím si to tu pročíst, zrovna se chystám zase se víc zajímat o pleť, z jídel mi to zhoršují rajčata, z pití sladké nápoje. Zánětlivé akné už moc nemám, ale stále mě trápí hlavně ucpané póry. Chci se poradit v té dermoporadně, mají ji v hodně lékárnách. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí