Strava a akné

12.2.22 11:16

Strava akne

Dobrý den všem prosím vás chtěl bych se zeptat jak je to se stravou když trpím s akne a to nejvíc na čele a na spancích co by ste mi doporučili vyřadit když mam akne na čele 😔 zatím jsem vyřadil mléčné výrobky, lepek, sladkosti a veškeré slazené nápoje ☹️️ Piji jenom vodu a to tak max 3L denně. Co se týče stravy tak jim Maso (kuřecí, vepřové, krutí) Těstoviny, akorát rýži nejim, brambory, ryby, ořechy a podobně.. a teď chci do jídelníčku zařadit i ovesné vločky a nevim jestli jsou zdravé pro pleť to bych potřeboval na to váš názor budu moc rad za všechno zatim děkuji moc 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
12.2.22 11:21

To asi budeš muset vychytat co ti nesedí, mě pleť zhorsuje mastné a smažené jídlo a cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 11:27

Kolik ti je? Jak o pleť pečuješ? Používáš při mytí vlasů kondiioner?

Jinak co se týče stravy - tak limitovat sladké, jíst co nejvíc vlákniny - ovoce, zelenina, luštěniny, celzornné věci (ty vločky jsou dobrý nápad), oříšky, semínka, houby, mořské řasy. Od všeho trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
12.2.22 11:35

Ahoj, vyhledej si kosmetičku ve svém okolí a nech si poradit, jak máš o svoji pleť pečovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 11:46
@Ou píše:
Kolik ti je? Jak o pleť pečuješ? Používáš při mytí vlasů kondiioner?Jinak co se týče stravy - tak limitovat sladké, jíst co nejvíc vlákniny - ovoce, zelenina, luštěniny, celzornné věci (ty vločky jsou dobrý nápad), oříšky, semínka, houby, mořské řasy. Od všeho trochu.
.

Je mi 23let na vlasy používám převážně BIO šampony, takže to znamená že ty pvesne vločky by neměli zhoršovat pleť jako zatim jsem nic takového na netu nenašel že by ovesné vločky zhoršovali pleť a podobně proto se ptám tady vás který mate určitě stím zkušenost 😇 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 11:57
@Kriss Tina píše:
To asi budeš muset vychytat co ti nesedí, mě pleť zhorsuje mastné a smažené jídlo a cukr.

Nikdy v době se mi tohle nedělo třeba například před 3 rokami jsem jedl uplně všechno co mě napadne a čelo jsem měl čistý ale někdy se mi max 3 pupinky udelali a to bylo třeba 1 na bradě 2 na spánku a 3 na čele a jinak nic ale teď minuly rok se mi to uplně zbláznilo a hlavně to čelo teď už se mi to hojí par pupinky se udělá ale už tam mam převážně skvrny po akne. Kosmetiku moc nepoužíváš spíš jedu takovou přírodní cestou že treba piji sypaný pravý heřmankovy čaj a nálev si třeba naleju do misky a tím si pleť umiju a jako neříkám ze to nepomáhá nějaký pupinky se mi i ztratili a co se týče masky tak mam od TianDe a peeling od BioneCosmetic AntAkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
12.2.22 12:07

Někde jsem slyšela že se má ze stravy vyřadit všechno ale fakt úplně všechno co obsahuje cukry protože prý to akné se jakoby vytváří z těch cukru. Když nebudou mít tenhle zdroj tak se nebudou prý mít z čeho tvořit. Těžko říct ale co je na tom pravdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 12:21
@Tomášek0 píše:Je mi 23let na vlasy používám převážně BIO šampony, takže to znamená že ty pvesne vločky by neměli zhoršovat pleť jako zatim jsem nic takového na netu nenašel že by ovesné vločky zhoršovali pleť a podobně proto se ptám tady vás který mate určitě stím zkušenost 😇 😇

pokud máš zdravé trávení, tak přidání vlákniny do stravy pomůže tomu, aby byli pestřejší a efektivnější mikrobové, co v tvém těle žijí. Což vede mimo jiné i k lepšímu stavu pleti. Víc třeba tady https://www.melvil.cz/…rava-streva/

Zkusila bych taky na měsíc vysadit mléčné produkty, laktoza může způsobovat zhoršení stavu pleti.

Ale jinak - začni suplementovat vitamín D a omega 3 mastné kyseliny -ideálně v podobě rybího tuku. Lžíci ráno a lžíci večer. Chceš minimálně 5 g EPA/DHA denně, ale těch 10 ve dvou lžících je lepší. V tabletách to bývá fakt hodně tablet. Vitamínu D chceš takhle v zimě alepsoň 2000 UI. Výhodou toho rybího tuku je že je v něm i vit A a E - které jsou na pleť a spoustu dalších věcí skvělé. Zkrátka je mnohem lepší sníst lžíci rybího tuku (většinou jsou s příchutí, takže to není nic špatnéh), než to samé zkoušet spolykat v tabletkách.

K tomu nějaké vitamínky kde bude b-komplex a zinek. Toho zinku užívej tak 3 měsíce cca 30 mg denně. Stejně tak B-komplexu ty 3 měsíce užívej víc než je doporučená denní dávka. Pokud se to po těch třech měsících zlepší, sniž dávkování. POkud se to nezlepší, běž na kožní.

nepíšeš jak o pleť pečuješ - tam s tím bude potřeba taky začít.

Potřebuješ dělat tři věci + používat léčivé látky. Šetrně čistit, hydratovat něčím co nebude tu pleť dráždit a kyselit, aby ti na obličeji radostně prospívali ti mikrobové, co tam mají být a bránili v životě bakteriím, které způsobují akné.

Postup je:

1. čištění.
2. kyselení - což zároveň pomáhá účinným látkám se dostat hlouběji do pokožky.
3. nanáším účinné látky.
4. přirávám hydratační krém.

Takže zajdi do drogerie, popříapdě do lékárny.

na čištění- kup si od Pure gelový peeling a maska 3v1 a každý večer opláchni obličej, trochu toho peelingu napěň na rukách a umyji si s tím obličej a znovu to pořádně opláchni. Jednou, dvakrát týdně na mokrý obličej nanes vrstvu toho peelingu a nech 20 minut působit. Pak to důkladně opláchni.

ráno netřeba čistit, stačí opláchnout vodou. a pak okyselit, přidat účinné látky a hydratovat.

na** kyselení** - chceš po každém umytí obličeje obnovit přirozené mírně kyselé prostředí pleti. V Rossmanovi prodávají tonikum od Skincare revolution s kys. glycolovou - po umytí obličeje nakapej do ruky tak půl lžičky tonika a nanes na obličej a nech to tam být. Při nejhorším můžeš používat ředěný jablčený ocet, ale ta kys. glykolová má prokazatelné účinky na pleť, ocet jen snižuje PH

účinné látky které pomáhají s akné: niacinamid (vitamín b3), zinek, kys. salicilová, kys. azaleová a sloučeniny retinolu (vit. A) Když budeš v tom rossmanovi kupovat tonikum, tak od stejné firmy tam také mají lahvičku niacinamid + zinek tak to přidej do košíku. Zároveň tam také budou nejspíš někde mít malé gelové náplasti na akné. V lékárně pak vezmi skinkoren krém a případně ty náplasti na akné, pokud je neměli v drogerii.
 https://www.benu.cz/…g-1622243763

Na očištěnou a okyselenou pleť nanes pár kapek niacinamidu se zinkem - na celý obličej. A pak na ta místa, kde se to nejvíc zaněcuje dej trošku to skinkorenu. Když o bude štípat, tak ho dávej až po té, co na obličej naneseš hydratační krém a používej menší množství - postupně si na něj obličej zvykne. ¨

Nenípej pupínky. prostě to nedělej. Místo toho hned jak uvidíš, že nějaký raší, tak na něj nalep večer tu náplast na akné.

nahydrataci potřebuješ nějaký krém, který tě nebude dráždit a kde budou účinné látk, které pomáhají právě na aknozní pleť - niacinamid (vitamín b3), zinek, kys. salicilová a podobně. Fajn je třeba Cerave. Vyhýbej se běžným krémům, které říkají že jsou proti akné - ty často příliš vysušují. Kdy už, tak heldej co nejméně dráždivé krémy, třeba mandový od Weledy je dost fajn.

počkej alepsoň měsíc, jestli se pleť začne chovat jinak, nespěchej na ni.

Pokud během těch tří měsíců, co budeš užívat rybí tuk, zinek a b-komplex a začneš se starat o pleť se to nezlepší, tak se objednej na kožní a řeš to s dermatlogiem*žkou, pak to bude chtít přípravky co jsou na předpis a taky zajít na alergologii vyloučit potravinové nesnášenlivosti.

plus teda pokud kouříš tak nekouřit, pokud blbě spíš tak se snažit srovnat spánek, hledat cesty jak komenzovat stres, dostatečně se hýbat a chodit víc ven do přírody (s namazaným obličejem, aby pleť nebyla oslabená zimou, větrem a přílišný sluníčkem, prototže oslabená pleť se snadněji zaníti tedy naroste na ní akné)

A ne - péče o pleť není zženěštilá, je to prostě součást hygieny jako je čištění zubů, příadně ošetření potu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 12:24
@kulíšek_s_bambulí píše:
Někde jsem slyšela že se má ze stravy vyřadit všechno ale fakt úplně všechno co obsahuje cukry protože prý to akné se jakoby vytváří z těch cukru. Když nebudou mít tenhle zdroj tak se nebudou prý mít z čeho tvořit. Těžko říct ale co je na tom pravdy :nevim:

Ne - akné jsou projevy zánětu po té, co se na obličeji pomnoží bakterie které žerou kožní maz a pleť jako taková není v dobrém stavu, aby jim tomu pomnožení zabránila.¨

V některých případech tomu může pomáhat špatná strava - s přemírou cukru a nedostatkem vlákniny. Ale primární příčina potíží pleti je v té pleti. STrava je jen nápomocný prvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 12:28
@Tomášek0 píše:
Nikdy v době se mi tohle nedělo třeba například před 3 rokami jsem jedl uplně všechno co mě napadne a čelo jsem měl čistý ale někdy se mi max 3 pupinky udelali a to bylo třeba 1 na bradě 2 na spánku a 3 na čele a jinak nic ale teď minuly rok se mi to uplně zbláznilo a hlavně to čelo teď už se mi to hojí par pupinky se udělá ale už tam mam převážně skvrny po akne. Kosmetiku moc nepoužíváš spíš jedu takovou přírodní cestou že treba piji sypaný pravý heřmankovy čaj a nálev si třeba naleju do misky a tím si pleť umiju a jako neříkám ze to nepomáhá nějaký pupinky se mi i ztratili a co se týče masky tak mam od TianDe a peeling od BioneCosmetic AntAkne

Tiande vyhoď. Je to opravdu mizerný šmejd plný hodně ošklivé chemie a nemá to nic společného s přírodou. Navíc to prodávají idiotskkkým marketingem typu letadlo.

Ten bione peeling je bohžuel taky na houby -protože hlavn složkou je písek - tedy mechanick dráždí citlivou pleť a podrážděná pleť se co? Snadněji zanítí.

Bohužel v otmhle fakt nemá smysl naletět na marketingové kecy o přírodnosti, potřebuješ především účinné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 12:58
@Ou píše:
Tiande vyhoď. Je to opravdu mizerný šmejd plný hodně ošklivé chemie a nemá to nic společného s přírodou. Navíc to prodávají idiotskkkým marketingem typu letadlo.

Ten bione peeling je bohžuel taky na houby -protože hlavn složkou je písek - tedy mechanick dráždí citlivou pleť a podrážděná pleť se co? Snadněji zanítí.

Bohužel v otmhle fakt nemá smysl naletět na marketingové kecy o přírodnosti, potřebuješ především účinné látky.

Jaký tedy peeling mam používat a i masku? Mam teď pleť takovou smíšenou ☹️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.2.22 13:14

@Tomášek0 bacha na vyřazování lepku… taky si můžeš pak vyvolat intoleranci lepku, a už si nedáš ani kousek chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.22 13:18
@Tomášek0 píše:
Jaký tedy peeling mam používat a i masku? Mam teď pleť takovou smíšenou ☹️️

Peeling jedině enzymatický/chemický - pomocí kosmetických kyselin - konkrétně ti píšu třeba ten garnier, který funguje i jako mycí gel. Případně teda přidej 30 % bha od Skinrevolution - hned vedle tohé kys. glykolové a niacinamidu/zinek

Masku nepotřebuješ žádnou, jestli na ní trváš a nestačí ti ta z garnier gelu, tak si kup kosmetický jíl a smíchej to s kefírem a podrceným acylpirinem (kys, saliciolvá) a to nanášej dvakrát týdně na očištěnou pleť, posléze opláchni, nanes účinné látky a hydratační krém.

potřebuješ čistit, kyselit, hydratovat a používat účinné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 15:55
@Veru1987 píše:
@Tomášek0 bacha na vyřazování lepku… taky si můžeš pak vyvolat intoleranci lepku, a už si nedáš ani kousek chleba…

Jako je pravda že se snažím moc nejíst lepek občas bílý chleba jim a takový noo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 16:02
@Ou píše:
Peeling jedině enzymatický/chemický - pomocí kosmetických kyselin - konkrétně ti píšu třeba ten garnier, který funguje i jako mycí gel. Případně teda přidej 30 % bha od Skinrevolution - hned vedle tohé kys. glykolové a niacinamidu/zinek

Masku nepotřebuješ žádnou, jestli na ní trváš a nestačí ti ta z garnier gelu, tak si kup kosmetický jíl a smíchej to s kefírem a podrceným acylpirinem (kys, saliciolvá) a to nanášej dvakrát týdně na očištěnou pleť, posléze opláchni, nanes účinné látky a hydratační krém.

potřebuješ čistit, kyselit, hydratovat a používat účinné látky.

Děkuju moc za rady 😇 ten Garnier jsem používal ten Pute Active 3v1 a to jsem používal tak měsíc a něco a vubec mi to nepomahalo ☹️️ A jaký máte zkušenosti s pleťovým peelingem od Bioderma? Prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí