Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kokomo píše:
Ja jim tedy parky z masaMam snad rozum, abych vedela, co mam koupit…
Psala jsem nekde, ze ty nejis parky z masa nebo nemas rozum? ![]()
Ke vsemu, co rikam svemu pribuzenstvu, mam jeste zrejme vypadky pameti ![]()
Taky si myslím, že je to i o lidech. Naše máma vždycky nad jídlem přemýšlela, vařila nám doma příkrmy bez soli, polívečky, u každého z nás měla málo mlíka, tak pracně dokrmovala lžičkou, sladkého jsme taky moc nesnědli. Teta naopak vždycky se smíchem vypráví, jak měl bratránek ve čtyřech měs. svíčkovou se šesti, prostě každý to dělal dle svého ![]()
a jaké byly potraviny ve srovnání s dneškem nemůžu říct, bo jsem se narodila v devadesátém ![]()
@AniNevim píše:
Psala jsem nekde, ze ty nejis parky z masa nebo nemas rozum?
Ke vsemu, co rikam svemu pribuzenstvu, mam jeste zrejme vypadky pameti
Nevim, o co ti jde
Jasne jsem reagovala na tvou vetu: „No jo, ale vy jste jedli parky z masa, to se uz dnes jen tak nevidi…“ Jestli to vyznelo nejak nepatricne, tak se omlouvam…
@berry4 píše:
@kokomo jelikož jsem v tom přímo pracovala, odpovím ti. Krávy s ATB, mastitidou do sběru mléka pro obyvatele nesměly, ty se dojily zvlášt´a mléko šlo telatům, nebo se vylívalo.
Vyvedu tě z omylu- každá dojírna musela a musí sbírat denně vzorky mléka, které se kontrolují a pokud nevyhoví přísným normám, které byly a jsou, tak se prostě mléko nebere.PCB - dnes by už v mléce a mase být neměly, jelikož se budovy a zařízení nenatírají barvami, které je obsahují. Vyhláška z r.1986.
Příspěvek upraven 04.12.14 v 10:13
Apropos-četla jsi někdy o tom, že matky v ČR mají mít PCB v mateřském mléce nejvíc % z evropského průměru? Já ano. Zajímavé…
jj, vylívalo se, nebo jak píšeš telatům nebo selátkům.
Ja si myslim ze mi stravovani malych deti v roce 1987 nijak zlast neuskodilo, jako dite jsem sice mela alergii na prach ale pochybuju ze by to bylo z toho ze jsem se batolila na zahrade mezi slepicema s rohlikem v ruce. A ke slozeni dnesnich potravin, muj nazorje takovy ze s tim nic neudelame, tak i nase deti se s tim musi naucit zit. Nerikam ze dam svemu petimesicnimu prckovi parek nebo sladky tvaroh, ale casem se k tomu dopracujem. Ve skolce mu bio potraviny nikdo davat nebude.
@berry4 píše:
@kokomo jelikož jsem v tom přímo pracovala, odpovím ti. Krávy s ATB, mastitidou do sběru mléka pro obyvatele nesměly, ty se dojily zvlášt´a mléko šlo telatům, nebo se vylívalo.
Vyvedu tě z omylu- každá dojírna musela a musí sbírat denně vzorky mléka, které se kontrolují a pokud nevyhoví přísným normám, které byly a jsou, tak se prostě mléko nebere.PCB - dnes by už v mléce a mase být neměly, jelikož se budovy a zařízení nenatírají barvami, které je obsahují. Vyhláška z r.1986.
Příspěvek upraven 04.12.14 v 10:13
Apropos-četla jsi někdy o tom, že matky v ČR mají mít PCB v mateřském mléce nejvíc % z evropského průměru? Já ano. Zajímavé…
Tak te taky vyvedu z omylu. Delala jsem na kravine, ktery dovazi do madety a e nechtej ani vedet kolik krav s mastitidou dojilo normalne do trubek. Kontrola cca 3× za rok
@Zástavanda já jsem taky pracovala na kravíně, A představ si, že už za komanče byl jeden kravín, kam se svážely krávy s mastitidou, tam jsme měli dokonce echt kontrolní odběry, právě kvůli zánětům, jakmile se některé opět objevil, automaticky jsme dojili do konví a mlíko šlo mimo.
To stejné na ostatních kravínech.
Dnes mám stále jednu známou na kravíně (zootechnik) a vím, jak moc musí dodržovat hygienu a všechno hlídat, aby jim mlékárna mlíko brala. Žádné 3 x za rok. 3 x týdně. Každý den se odebírají kontrolní vzorky.
@berry4 Hele říkám ti jak to tam chodí, jestli nechceš nevěř ![]()
@Zástavanda upřímně-těžko tomu věřit. Všechny vzorky z odebraného mléka jdou automaticky do labiny na kontrolu, děje se to tak všude. Ale to máš fuk, všude se dějí zhovadilosti, je to jen o lidech ![]()