Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost se cvičením bobathu na prohýbání se do luku. Zatím cvičíme vojtovku, ale malá je hodně citlivá a špatně kvůli tomu usíná. Za týden jí budou 4 měsíce… Měla i predilekci hlavičky do prava, ale ta se jí sama srovnala během tří dnů, co byla nemocná a já měla výčitky, že nemůže cvičit, tak jsem nedělala nic jinýho, než že jsem jí bavila z levé strany a za ty tři dny se to srovnalo takovým způsobem, že nám dr týden na to řekla, že by tu predilekci do prava ani nepoznala a to to měla malá hodně, celá se stáčela do prava a hlavičku do leva vůbec neotočila (před onemocněním jsme cvičili teprve necelý týden)…teď už tu pravou vůbec nepreferuje, ale pořád nás trápí to prohýbání do luku… někdy do mě vjedou pochybnosti, když se malá dokázala tak krásně srovnat i bez vojtovky co se tý predilekce týče, jestli by se nesrovnalo i toto samo… ale nechci nic zanedbat, jen hledám nějakou přijatelnější formu cvičení a ten bobath se mi zdál dobrý, ale nikde jsem nenašla, jestli to je i cvičení pro miminka a jestli by bylo vůbec na to prohýbání vhodné… + kdybyste někdo doporučil dobrého fyzioterapeuta kolem Říčan, případně Uhříněves, Opatov, Háje, celkově Praha 4, tak bych byla moc ráda ![]()
Na Opatově je centrum Monáda, já s nimi nemám zkušenost, ale naše Rehabka to zmiňovala jako dobré centrum, dohazovala nás tam jedné fyzioterapeutce jako studijní materiál právě na Bobatha
Tak můžeš zkusit ![]()
@zdeňka41
Bobath je dobry uz od narozeni. Nevim teda, jak zrovna u prohybani do luku, ale za zeptani nicnedas. Zadej si do googlu bobath terapeuti praha, maji nekde seznam, ale nevim, jak casto ho aktualizuji ![]()