BEBA HA 1 sedí miminku?

328
1.12.14 14:28

BEBA HA 1 sedí miminku?

Ahojte maminky. Bohužel nemám již téměř mlíčko (zatím se daří kojit v noci a pocucnout s prsa přes den), tak musím dokrmovat. Do včerejška 2 denní dávky, dnes už jsem musela přidat další. Na krabičce je že by mělo být celkem 5dávek (pokud zřejmě dojde MM uplně).Je to myšleno za 24hod? Zatím jsem dávala prsa- ty častěji a přes noc a dopoledne 1× UM a odpoledne 1× UM, dnes bohužel i na oběd dokrm 90ml. Dcera má 2měsíce, 4,2kg a 58cm. Vypije mi většinou necelých 150ml a pak jen lehce ublnkne. Co je mi ale divné, tak opět blinkne (ne málo, ani moc) třeba po vyspání za 2hod, i za 3hod. Je to normální? Sedne jí tedy tento tip UM? HA má z důvodu výzkytu alergií v rodině. Krásně ale po UM přes den spinká :-) Ale občas má prdíky, ale to měla zatím pořád a pěkně ale kaká-ob den vždy odpoledne :-)
Taky jsem se chtěla zeptat, jak moc kupujete UM do zásoby a jestli je lepší kupovat 400g nebo 800g, protože na krabičce píšou do 14 dnů spotřebovat…?
Případně tip na e-shop, kde levněji objednáváte :-)
Moc díky :-)
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
1.12.14 14:39

Ahoj, syn mě na tomhle mlíku vyrostl. Dávala jsem mu to co bylo na obalu napsáno. Většinou si taky po jídle i někdy po vyspání trošku ublinkl. Někdy se stalo, že hned po jídle vyzvracel celou dávku, to jsem mu ji musel dát ještě jednou. Ale to se stávalo tak do cca 3měsíců, pak se to spravilo. Hodně nám pomohlo mu dát během pití min. jednu pauzu na odříhnutí. Kupovala jsem 800g a v době kdy jedl největší dávky nám ta plechovka vydžela týden. Na internetu jsem si srovnala ceny a tam kde byla právě nejlevnější jsem nakoupila. Nakoupila jsem vždy tolik, abych měla poštovné zdarma. Většinou jsem se vešla do 400,– za 800g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.12.14 14:54

Děkuju a stane se něco, kdybych ji měla otevřenou déle než 14 dnů, pokud by se ještě dařilo kojit?
Jak nejrychleji je dobré připravit UM? Já mám třeba převařenou kojeneckou vodu v termosce, teplota tak 30-40st, takže pokud se mi zdá studená, jen rychle zředím čerstvě převařenou a v termosce ji mám max 12hod, snad to nevadí. Jinak lahvičky mám MAM ale zdá se mě že rychle tečou, i když s tím dcera nemá problém. Pak jen vymeju horkou vodou a dám sterilizovat do mikrovlnky (jsou samosterilizační, antikolikové). Pak ale vysuším papírovou zútěrkou a zadělám na další použití. Nevím, jestli bych je neměla jen nechávat venku volně oschnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
1.12.14 16:39

Myslím, že se nic nestane, když bude otevřená dýl. Taky používám lahvičky MAM. Používala jsem savičku číslo 1, větší jsem koupila a zdálo se mě, že moc tekla. Já jsem je vymyla teplou vodou a v mikrovlnce jsem je čistila jen jednou denně, když byl starší, tak i méně. Vodu jsem si ráno převařila, a pak jsem na jednotlivé dávky přihřívala v mikrovlnce. Umyté lahvičky jsem otočila dnem vzhůru na utěrku, co jsem měla jen na věci pro malýho a nijak jsem je nevytírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí