Strava kojící vs. váha kojence

8.1.14 10:53

Strava kojící vs. váha kojence

Ahoj. Myslíte si, nebo víte, zda má vliv na váhové přírustky kojence to, co matka sní a v jakém množství? Bude moje miminko příbírat méně, když budu jíst například celozrnné pečivo, kuře, ovoce… oproti tomu, než kdybych jedla kachnu k obědu a k večeři bůček? Jsou to jen příklady, než se tu na mě sesypete, že jím jak vepř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
8.1.14 10:55

Ne, to s tím fakt nesouvisí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
8.1.14 10:55

Bych řekla že né, ale jsme na UM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.1.14 10:56

Je to kravina, i kdybys polykala vatu tak pokud budeš mít mlíko, dítě bude přibírat (za předpokladu že nebude mít nějakej jinej zdr. problém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.14 10:57
@Pavlačová drbna píše:
Ahoj. Myslíte si, nebo víte, zda má vliv na váhové přírustky kojence to, co matka sní a v jakém množství? Bude moje miminko příbírat méně, když budu jíst například celozrnné pečivo, kuře, ovoce… oproti tomu, než kdybych jedla kachnu k obědu a k večeři bůček? Jsou to jen příklady, než se tu na mě sesypete, že jím jak vepř.

Tak u mých dětí to vliv nemělo :mrgreen: U prvního jsem dbala na pestrou stravu pro kojící matku :mrgreen: při druhém jsem jedla většinou až jsem hlady omdlívala - nebyl čas se najíst :mrgreen: Druhé dítě přibíralo víc než to první :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
8.1.14 11:01

Prave, ze kdys jis pestrou zdravou stravu, jde do mlika vetsi vyziva, třeba pokd snis zeli, tak to jde do mlika a mimco muze bolet brisko, takze kvalitu mlicka muzes urcite ovlivnit stravou, ale to, ze dite pribere vice z bucku nez z kurete, to asi nemá vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.1.14 11:09

@Pavlačová drbna podle mě to taky nesouvisí. Dítě si bude brát z tebe co potřebuje. Takže já jsem při kojení mohla sníst pomalu cokoliv a stejně jsem hubla. Ale snažila jsem se jíst pestrou stravu, aby měl malý to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.1.14 11:17

U dcerky jsem musela držet jaterní dietu a vzdát se i mléka, zhubla jsem 30 kilo a ala byla jak vepřík.. nemá to vliv, co jis, každopádně bys ale měla jíst pestré, kvůli vitaminum a dalším zivinam. Rybičky, ovoce a zeleninu ve velkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
8.1.14 11:22

Ve Francii se tvrdí, že vliv to má - čím více tuků v potravě matky, tím více tuku v mléce matky. Čím více cukrů v potravě matky, tím sladší je mateřské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
8.1.14 11:25

Vliv to mit asi nebude, ale mne na zacatku kojeni hodne pomohla domaci vyvarovna tchyne - vyvary a maso a mala cvalda je. jde o to do sebe dostat co nejvic vitaminu, abys predavala dal.

• Citovat
  • Upravit
koprovka89
8.1.14 11:48

Krkael a co když mám mléko a dítě nepřibývá? :think: To byl můj problém. Mléka tolik, že teklo z prsou proudem a to doslova a stejně jsme nakonec skončili na um, protože malá prostě nepřibírala :nevim: Já vím, že se všude dočtu, že je blbost mít „slabé“ mléko, ale poté, co jsem zažila na vlastní kůži, že malá nepřibírala i když sála krásně a pravidelně každé 2 - 3 hodiny mi to zase jako taková blbost nepřijde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19
8.1.14 11:57

Dokonce jsem snad někde četla, že to bylo prokázáno nějakou studií, že to nezávisí na tom, kolik toho matka sní, ale spíše co a jaké má sama predispozice pro nabírání váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.1.14 12:14

Nemá to vliv, dítě přibere stejně. A pak jak tady někdo psal, že ze zelí bolí kojené dítě břicho, tak to je mýtus.. Synovi je 13 měsíců, pořád kojím a jím všechno - zelí, česnek, cibuli, všechno ovoce, všechnu zeleninu, fazole, čočku, cizrnu… Pokud mimino není alergik, může se jíst všechno. Kojení zdar :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.14 12:19

Našemu mimi taky nevadí, když se předávkuju zelím. :D Jen přibírá na jakési dolní hranici a napadlo mě, jestli to nejde ovlivnit tou mou stravou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.1.14 12:30
@Krkael píše:
Je to kravina, i kdybys polykala vatu tak pokud budeš mít mlíko, dítě bude přibírat (za předpokladu že nebude mít nějakej jinej zdr. problém).

A to treba vubec neni pravda :) Kdyz jsem byla behem kojeni na operaci - tzn.bez jidla den a pul po operaci a pak caje, kasicky a piskoty, s mlikem to pekne zamavalo a maly byl par dni na UM, jinak by posel hlady, pac to mliko bylo proste hladovy. Dalo se to zase az kdyz jsem se poradne a kvalitne nazvejkla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová