Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, máme pesjka skoro 15 let, tento týden měl bohužel kolaps a zjištěno selhání ledvin
crea 150 a urea 12, výsledky prokázaly poškození ledvin a nasazena ledvinová dieta, byl zvyklý na vařenou stravu a sem tam na granule, teď tedy jen granule, konzerva nebo kapsička…nemusím psát, že je dieta celkem drahá, chci se zeptat, dá se do granulí namočených ve vodě něco přidat, aby se mu líp jedlo, chutnalo..přišel o dva přední zuby a jeden zadní, takže se mu hůř jí…třeba vařená rýže se zeleninou nebo těstoviny, jen na dochucení…aby mu prostě chutnalo
všem děkuji předem za rady
Koukněte se na stránky http://www.deutsche-dogge.cz/poradna/ , najdete tam tipy na ledvinovou dietu od MVDr. Štourače, uznávaného výživáře. Určitě bych se snažila o to, aby pejsek baštil, dokud má chuť… Je to strašná nemoc, my jsme před necelým měsícem museli kvůli tomu nechat uspat čtyřletého psa
U něj šlo o velmi specifický případ v kombinaci se silnou potravinovou alergií, takže konkrétně nemůžu ze zkušeností moc poradit, on v podstatě žádnou ledvinovou dietu dlouhodobě nesnesl. Hodně štěstí ![]()
My davali ciste nevarene hovezi maso, kureci maso, pak rybu. Vseho s mirou a specialni granulemi. Drzim pesti, dokud ji sam tak je to super. Nebudu vypravet cim jsme prosli my. A preju hodne stesti!!!
@Hugita Děkuji a asi si to dokážu představit
za tu dobu jsem si přečetla pár příspěvků o nemocí ledvin a asi nás nečeká nic hezkého, jen doufám, že tu ten náš kluk bude ještě nějakou dobu
@Evulin my jsme prodělali akutní selhaní ledvin. A tak jak u vás ledvinová dieta, kterou nám pes odmítal takže jsme davali sýrové maso ( to jedine jedl ve velmi malém množství ) lososový olej a koupili jsme ledvinové kapky epam 24 ( ty nám pomohli hodně ) pes nám začal žrat víc a víc a dnes už ji naštěstí tak jak předtím s chutí a vše. Ledvinovou dietu nedavame a ani léky
@smajlik345 A kolik pejskovi je a jaký poměr čeho dáváte? náš má necelých 10 kg…a nechodíte na veterinu na kontrolní testy? nezvrací Vám a ani průjem? u nás to začlo tímhle a zkolaboval mi, spadl na bok a dusil se
@Evulin v době potiží 9 let ted už mu je 10 let 38kg. Dávkování je napsano pro lidí a stejne se dava pro psy jsou to bylinky takže nemůžete nijak ubližít 5-8 kapek do 50 ml vody musela jsem mu to podavat přes injekční stříkačku jinak to nechtěl. V současne době nedavame ani kapky davali jsme je jestli si dobře pamatují okolo měsíce, ale výsledky byli znát už po týdnu ( na odběru krve ) Na kontrolní testy nechodíme, dokud není nutno tak na veterinu nejdu pes má velký stres jen když jdeme na veterinu kvůli banalitě takže se ji snažím vyhnout když to jde
@smajlik345 A toho jídla sní kolik asi? syrové maso s čím? dáváte nějakou přílohu nebo zeleninu? zkusím mu uvařit rýži se zelninou a zalít ty granule, on hlad má, jen se mu do nich nechce
@Evulin je to vůbec nevím. To bylo před rokem dávkované to neměl. Šlo spíš o to že díky těm ledvinám nám nechtěl žrat takže mi jsme byli štaastní za vše co snědl. ( známej veterinář nám řekl že se mu nemáme divit že nejí když má špatné ledviny je to jak člověk po opici taky nejí a u psa to stejne začne žrat až se dají ledviny do pohody) Ze začatku snědl jen jeden malý kousek kuřecího, pak jak se začli spravovat ledviny začal žrat víc a víc..Sýrové maso, sýrové kosti, vývary, zeleninu tu odmítal tak jsme ji mačeli v sádle, rýži, vločky, a když jsme mu dali granule tak jsme na suché granule kapli lososový olej. U nás byl problém že odmítal vše takže jsme hledali všechny možné kombinace a vymyšleli způsoby jak do něj něco dostat. Jinak dnes už dostava všechno možne
@smajlik345 on právě hlad má, ale byl zvyklý na vařené maso s rýží a teď ho najednou nesmí, takže právě chci, aby mu ty granule aspoň trochu chutnaly a nehubnul nám, kapsičku sní v pohodě, ještě jsme nezkoušeli konzervu, ale tu asi taky sní…zítra budu zkoušet, co by mu chutnalo…děkuji za rady ![]()
@Evulin dejte ty ledvinové kapky a za chvili nebude nějakou dietu potřebovat
@smajlik345 Děkuji, zkusím koupit…v normální lékárně asi nekoupim, že? ale našla jsem na netu, tak kdyžtak objednám
@Evulin píše:
Prosím o radu, máme pesjka skoro 15 let, tento týden měl bohužel kolaps a zjištěno selhání ledvincrea 150 a urea 12, výsledky prokázaly poškození ledvin a nasazena ledvinová dieta
sice se na to dívam nerada chci spíš na to zapomenout, ale vytahla jsem naše výsledky my jsme měli crea 637 a urea 55,7 za 10 dni ( po podavaní těch kapek a neustálému věnování se psovi a nucení do všeho ) crea 181 a urea 50,6. V kapkách jsme pokračovali ještě měsíc, ale výsledky i na psovi samotnem byli znát. Asi ne já jsem to objednala přes internet. Jsem ani nevěděla že něco takového zjištuje, ale hledala jsem možnosti jak mu ještě víc pomoc a našla jsem tenhle zázrak
Ahoj, pokud jedl pejsek celý život vařené maso, tak v tomto věku bych ho na syrové už nepřeváděla. Náš pes je na ledvinové dietě už rok a protože granule nesežere ani za zlatý prase, dostali jsme od doktorky rozpis na vařenou dietu. Základ je kuřecí maso, mrkev, rýže, vaječný bílek. Nesolit! Prospívá na tom dobře, je mu 13 let ![]()
Příspěvek upraven 18.11.17 v 12:51