Pes co kálí a močí doma

98
13.11.17 11:51

Pes co kálí a močí doma

Mám stejný problém, můj partner si dovezl z Itálie fenu-křížence asi australské kelpie a vlčáka, střední pes. Nyní je jí cca 15 měsíců.

Je nevychovaná, jelikož na ní partner neměl čas ) tím se na ěnj velmi zlobím - a teď je „výchova“ na mě. Žijeme v bytě se zahradou. Fena se neumí vyvenčit venku, zásadně chodí močit a kálet (bohužel i průjem) na koberec v obýváku, chodíme s ní na procházky, ale tam jen značkuje, nevykálí se venku. Takto s ní mohu venčit a prochodit dlouho, ale nic. Navíc oba s partnerem nemáme čas, chodíme do práce, jsem pryč cca 9-10 hodina přítel víc jak 12, tudíž doma je pes sám. Nemusím psát, jak to u nás denně vypadá, jakmile přijdu z práce, jen uklízím lejna a louže, peru koberce. Koberec byl i srolovaný, ale i na ten srolovaný se vymočila. Taktéž jsme zkusili ohrádku, tu ale pokaždé rozboří jelikož je doma sama a její smutno, tak vyvádí. Pouštíme ji na zahradu, aby se vymočila a vykálela, ona namísto toho tam chodí jen štěkat a hrabat díry, které jsou již obrovské, je zničená celá zahrada jako po válce s krátery. Navíc jsme v nájmu:( :nevim:

Navíc jsem těhotná, místo toho abych byla v pohodě a šetřila se, musím denně řešit toto, jsem už nešťastná a psa nesnáším, co dělá.
Nikdy jsem zvíře neměla (vždy jsem věděla, že na něj nebudu mít čas a že budu v práci), tak nevím jak vychovávat.
Prosím poraďte mi, než se zblázním. Budu velmi vděčná. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
13.11.17 11:59

Psa bych darovala rodině, co má na něj čas. Sorry, ale já fakt nechápu lidi, co si do bytu, kde věčně nejsou pořídí psa. Ne, napsala jsem to špatně, nechápu lidi, co si do bytu pořídí psa… :think: já psy miluju, ale dokud nebudu mít zahradu a barák, tak ho nechci. A k problému, no těžko ji to naučíš, když nejsi celé dny doma… To bys musela být s ní a učit ji to, formou pamlsků např… Ona je už velká a doteď jste ji to nebyli schopni naučit, teď už že dne na den změna nepřijde :nevim: upřímně tě lituju, já bych to doma nedala. Každý den psi hovna na koberci… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
13.11.17 12:00

Uff, to by mě trefilo. psa bych se nějak zbavila. navíc lituju majitele bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.11.17 12:03

Souhlasim, pokusim se fenu nekde udat…zlobim se na pritele, ze me postavil do tehle role :nevim: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.11.17 12:04

Já teda spíš lituju psa, pro psa to není příjemné a přirozené zaneřádit si vlastní byt. Tj. necítí se tam dobře a stýská se jí. Odstranila bych všechny koberce, psa bych nechávala maximálně v jedné místnosti (pokud máte v chodbě dlažbu, tak tam), nechala bych jí v pelechu partnerovo triko.
Kdy nastupuješ na mateřskou? Udělá to, i když jste doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
13.11.17 12:07

Ja asi neporadím ale moje zkušenost: Nas hafan teda vše dělal venku ale i tak měl doma na koberci místo kde občas chodil když sme nebyli doma… Dopadlo to tak ze sme předělali byt aby sme tu místnost izolovaly a koberec letěl do koše( čisti ho jak chceš ale ona ten svůj pach z toho stejně ucítí) a daly sme lino… A to nejde nechat ji venku? Jinak co klec? Ted se do me všichni pustí jakej sem nelida ale viděla jsem ze když si na ni pes dobre zvykne tak si tam rad zaleze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
13.11.17 12:07

Pokud si ji vysloveně chcete nechat, jděte na cvičák, zaplaťte si individuální lekce, cvičitel by měl poradit i s nácvikem hygieny. Ale chce to do psa investovat čas, který jste do něj neinvestovali jako do štěněte.
Pokud víte, že ten čas nemáte, najdete mu nový domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
13.11.17 12:12

Jinak to i dost vypovídá o příteli, o jeho přístupu k zodpovědnosti, kterou na sebe převzal tím, že si vzal na starost živou bytost, navíc tedy poměrně dlouho žijící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
13.11.17 12:13

Máme fenku, kterou jsme pořizovali už starší, předchozí majitelka s ní nechodila ven, vychovaná byla podobně jako vaše, tedy nevychovaná. Venku už je naučená čůrat a kadit, ale chce to trpělivost, chválit za každý i malý úspěch, odměnit pamlskem. Domů jsme jí pořídili inkontinenční podložky a když to nemůže vydržet, tak je naučená čůrat tam. Pokud nemáte dost trpělivosti a lásky k psovi, tak snad opravdu najděte někoho, kdo se mu bude věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.11.17 12:18
@prekvapenana2 píše:
Ja asi neporadím ale moje zkušenost: Nas hafan teda vše dělal venku ale i tak měl doma na koberci místo kde občas chodil když sme nebyli doma… Dopadlo to tak ze sme předělali byt aby sme tu místnost izolovaly a koberec letěl do koše( čisti ho jak chceš ale ona ten svůj pach z toho stejně ucítí) a daly sme lino… A to nejde nechat ji venku? Jinak co klec? Ted se do me všichni pustí jakej sem nelida ale viděla jsem ze když si na ni pes dobre zvykne tak si tam rad zaleze ;)

Venku jsem ji zkousela nechat, ale dela tam z nudy ty kratery, trava je vytrhana a znicena :( Klec nemáme, je to silene, aby v ni byla 10 hodin zavrena, ale ohradku rozborila několikrát, tak to taky nemá cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.11.17 12:20

Navíc nechávat psa v kleci každý den po celou pracovní dobu což je minimálně 8 hodin je týrání zvířat. Tak klec taky ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.11.17 12:21

Ahoj,
tak pocity a stavy jako bych znala: manžel přinesl před půl rokem domů štěně, dceři k narozeninám, já o tom vůbec nevěděla!
Já psa měla jako malá, takže vím, že je to povinnost, chodit za deště, za sněhu, mrazu, nemocná. Navíc se stále ohlížet, zda tam či onam nás se psem vezmou.
Problémy s močením nemáme, to šlo rychle, ale je to aktivní pes a máme ho v bytě, žádný polštářák, takže potřebuje pořádně utahat, aby nedělala psí kusy, jenže neposlouchá, takže ji nelze pustit, takže takový začarovaný kruh. Doma furt něco kouše, lítá a skáče na bílý gauč.:-(
Jinak bych řekla - cvičák. Najít nějaké kurzy, kde naučí nejen poslouchat, ale i tě naučí, jak na něj, jak se v jaké situaci zachovat a jak se naučit s ním pracovat. Poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
13.11.17 12:24
@Doubravka87 píše:
Navíc nechávat psa v kleci každý den po celou pracovní dobu což je minimálně 8 hodin je týrání zvířat. Tak klec taky ne :(

A co třeba zavřít do koupelny, aby nes*al na koberec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.11.17 12:27
@Helileli píše:
A co třeba zavřít do koupelny, aby nes*al na koberec?

asi jo, zkusim, bud koupelna nebo predsin, je tam všude dlažba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
13.11.17 12:27

Na psa se musi clovek pripravit skoro jako na dite. Stene se vezme od mamy, je mu smutno a potrebuje spoustu mesicu pece a pozornosti. Pokud se mu ji nedostane, je velka sance, ze clovek psa vyslovene znici.
A do haje s lidma, kteri si zvire pletou s doplnkem nebo veci, ktera pocka nekde v koutku, az na ni dojde rada…
Nemuze byt na zahrade, nez se vratite z prace? Zaridit mu tam boudu, zabezpecit plot. Bude mit podnety, nebude se nudit.
A pritel se bude o sve dite starat podobne nebo to je neco jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný