Strava v soukromé školce

Anonymní
3.5.12 16:44

Strava v soukromé školce

na jiném serveru jsem se dočetla ,že v soukromé školce dávají dětem navzájem dojídat jídlo - tedy,když jeden nedojí dají to někomu,kdo chce přidat. To mě přivedlo na myšlenku ,zda máte přehled co vaše děti jí ,jak se dětem jídlo podává ,kdo jídlo zajišťuje ,atd.....

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
3.5.12 16:49

já v soukromé školce pracovala a s tímhle jsem se nesetkala :nevim: jedna věc byla, když se dítko svého jídla ani nedotklo, tak to se dalo dál, ale jinak děti samy odnášely zbytky do kbelíčku ;) jestli někde rozdávají dětem navzájem nedojedené jídlo, tak mi to příjde docela hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.5.12 17:52

mně tedy přijde i hnus když dítě „se jídla ani nedotkne“ dá se jinému hlavně ať se vydělává co? :cert: přídemi to fakt divné,ale když pracuješ ve školce a dělá te to. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
3.5.12 17:56

?? vydělává na čem ?? jako myslíš, že pak někdo zváží, kolik zbylo nesnědeného jídla a proplatí nám to? :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.5.12 17:58

Určitě to tak u nás není.Pokud dítě něco nedojí tak samo musí jít a vysypat do kbelíčku.Vim že se ty zbytky teda vozí do místní prasečárny,ale to už mě nějak neva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
3.5.12 18:01

tam jde o to, že když se toho dítko nedotkne, tak se nemusí nandávat jinému nová porce a zbyde pak na přidání, nevím, co jiného za tím hledáš :nevim: nevím, jak chceš vydělávat na již uvařeném jídle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.5.12 18:04

Já myslela,že dostávají děti jídlo ve stehjný čas? Nebo se dá jen půlce třídy a čeká jestli se někdo jídla nedotkne a pak se nandá jídlo druhé půlce třídy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
3.5.12 18:12
@Blanka S píše:
Já myslela,že dostávají děti jídlo ve stehjný čas? Nebo se dá jen půlce třídy a čeká jestli se někdo jídla nedotkne a pak se nandá jídlo druhé půlce třídy. :nevim:

tak v naší soukromce to fungovalo tak, že děti chodily na etapy, první jesle, potom mladší děti, potom předškoláci, třídy jsme neměli, ale ano, chodili na etapy…

a v normální kde jsem chodila já jako malá jsme měli klasické okýnko, kuchařka nandala, podala do ruky, nechtěls, šels bez jídla, dala to dalšímu :nevim:

jinak nevím, co lidé mají za zkreslené představy o soukromých školkách, na jednu stranu si může vedení nahrabat na školném - ale to je na rodičích, kolik jsou ochotní vrazit do školného, ale jinak to zase takový med není, jakmile někdo investuje do dítka peníze, tak chce vidět odpovídající péči, u nás neexistovalo, že by si dítko stěžovalo rodiči, že je hladové, vždycky musely být dvě varianty jídel, aby si dítko mohlo vybrat a když ani to nevyhovovalo, tak se musela hledat náhradní varianta, která ho zasytí… a tak to bylo všem = my si platíme, my jsme tady páni ;)

když si vzpomenu, jak nás na základce šidily kuchařky o řízky, dostali jsme půlku a už nebyl nárok na přidání a pak si to nosily domů… tak tohle udělat jednou u nás v soukromce, tak letíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
3.5.12 18:41

Právě, jsem se na to zeptala dcery. Její odpověď: „Když někdo nedojí jídlo, tak jej dá Aničce (školnice, která vydává jídlo) a ta jej vysype do kbelíčku, kam děti nedosáhnou.“

Jídlo se do školky dováží a vždy objednávají několik porcí navíc, aby si děti mohly přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
3.5.12 19:22

Já bych neházela všechny školky do jednoho pytle, ať už soukromé nebo státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.5.12 19:24

Já jsem dělala ve státní, speciální i soukromé školce a toto jsme nikdy nepraktikovaly.Každé dítě dostalo svou porci a pokud nedojedlo nebo nic nesnědlo, jídlo se vyhodilo.Vždy bylo dostatečně na přidání a zbývalo jídlo i po obědě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin