Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já v soukromé školce pracovala a s tímhle jsem se nesetkala
jedna věc byla, když se dítko svého jídla ani nedotklo, tak to se dalo dál, ale jinak děti samy odnášely zbytky do kbelíčku
jestli někde rozdávají dětem navzájem nedojedené jídlo, tak mi to příjde docela hnus
mně tedy přijde i hnus když dítě „se jídla ani nedotkne“ dá se jinému hlavně ať se vydělává co?
přídemi to fakt divné,ale když pracuješ ve školce a dělá te to. ![]()
?? vydělává na čem ?? jako myslíš, že pak někdo zváží, kolik zbylo nesnědeného jídla a proplatí nám to?
![]()
Určitě to tak u nás není.Pokud dítě něco nedojí tak samo musí jít a vysypat do kbelíčku.Vim že se ty zbytky teda vozí do místní prasečárny,ale to už mě nějak neva ![]()
tam jde o to, že když se toho dítko nedotkne, tak se nemusí nandávat jinému nová porce a zbyde pak na přidání, nevím, co jiného za tím hledáš
nevím, jak chceš vydělávat na již uvařeném jídle…
Já myslela,že dostávají děti jídlo ve stehjný čas? Nebo se dá jen půlce třídy a čeká jestli se někdo jídla nedotkne a pak se nandá jídlo druhé půlce třídy. ![]()
@Blanka S píše:
Já myslela,že dostávají děti jídlo ve stehjný čas? Nebo se dá jen půlce třídy a čeká jestli se někdo jídla nedotkne a pak se nandá jídlo druhé půlce třídy.
tak v naší soukromce to fungovalo tak, že děti chodily na etapy, první jesle, potom mladší děti, potom předškoláci, třídy jsme neměli, ale ano, chodili na etapy…
a v normální kde jsem chodila já jako malá jsme měli klasické okýnko, kuchařka nandala, podala do ruky, nechtěls, šels bez jídla, dala to dalšímu ![]()
jinak nevím, co lidé mají za zkreslené představy o soukromých školkách, na jednu stranu si může vedení nahrabat na školném - ale to je na rodičích, kolik jsou ochotní vrazit do školného, ale jinak to zase takový med není, jakmile někdo investuje do dítka peníze, tak chce vidět odpovídající péči, u nás neexistovalo, že by si dítko stěžovalo rodiči, že je hladové, vždycky musely být dvě varianty jídel, aby si dítko mohlo vybrat a když ani to nevyhovovalo, tak se musela hledat náhradní varianta, která ho zasytí… a tak to bylo všem = my si platíme, my jsme tady páni ![]()
když si vzpomenu, jak nás na základce šidily kuchařky o řízky, dostali jsme půlku a už nebyl nárok na přidání a pak si to nosily domů… tak tohle udělat jednou u nás v soukromce, tak letíme
Právě, jsem se na to zeptala dcery. Její odpověď: „Když někdo nedojí jídlo, tak jej dá Aničce (školnice, která vydává jídlo) a ta jej vysype do kbelíčku, kam děti nedosáhnou.“
Jídlo se do školky dováží a vždy objednávají několik porcí navíc, aby si děti mohly přidat.
Já bych neházela všechny školky do jednoho pytle, ať už soukromé nebo státní.
Já jsem dělala ve státní, speciální i soukromé školce a toto jsme nikdy nepraktikovaly.Každé dítě dostalo svou porci a pokud nedojedlo nebo nic nesnědlo, jídlo se vyhodilo.Vždy bylo dostatečně na přidání a zbývalo jídlo i po obědě.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
na jiném serveru jsem se dočetla ,že v soukromé školce dávají dětem navzájem dojídat jídlo - tedy,když jeden nedojí dají to někomu,kdo chce přidat. To mě přivedlo na myšlenku ,zda máte přehled co vaše děti jí ,jak se dětem jídlo podává ,kdo jídlo zajišťuje ,atd.....