Školka 5 dní v měsíci a RP

selen
22.4.12 15:09

školka 5 dní v měsíci a RP

Ahoj holky
malá je přijata do školky .Ted červnu ji budou 2 roky. Nahlášena je od ledna 2013 na 5 dní v měsíci. Paní ředitelka si ji ale napsala na celodenní docházku s tím že počítá, že bude docházet jenom 5 dní v měsíci.. Budu s tím mít problém . Školkovné budu platit od září. Mám hlásit na sociálku, že bude chodit do školky a mám to hlásit hned od září(kdy budu platit školkovné) anebo až v lednu kdy tam nastoupí. O RP nechci přijít a ani ho měnit na nový.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5064
22.4.12 15:16

Pokud budeš na RD a malá bude chodit 5 dní v měsíci žádný problém to není a pěníze ti nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
22.4.12 15:18

Podle nového zákona už můžou dvouleté děti chodit neomezeně do školky a máma může pobírat RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
selen
22.4.12 15:20

Holky díky, já jenom nevím jestli to mám někde hlásit a zda je problém, že paní ředitelka si nás napsala jako celodenní.

• Citovat
  • Upravit
101928
22.4.12 15:25

Hlásit to budeš na UP, ale až ve chvíli, kdy tam skutečně nastoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
22.4.12 15:26
@Aspera píše:
Podle nového zákona už můžou dvouleté děti chodit neomezeně do školky a máma může pobírat RP.

Není pravda, do školky sice 2 leté může neomezeně, ale pouze za předpokladu, že maminka nastoupí do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
22.4.12 15:39
@AstraG píše:
Není pravda, do školky sice 2 leté může neomezeně, ale pouze za předpokladu, že maminka nastoupí do práce

To není pravda, pokud má novou variantu rodičáku, tak může být máma klidně doma, brát rodičák a dítko chodit neomezeně do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.4.12 15:41
@AstraG píše:
Není pravda, do školky sice 2 leté může neomezeně, ale pouze za předpokladu, že maminka nastoupí do práce

Žádná taková podmínka tam není.

@selen, sleduje se skutečná docházka, tedy dny, kdy dítě skutečně ve školce bylo. A v rámci těch 5 dní v měsíci tam může být celý den. Jinak si pak zavolej k vám na úřad, jestli to budou chtít dokládat, protože dřív se nosilo potvrzení, které se teď už nenosí (mluvím stále o staré variantě RP), ale na některách úřadech asi neznají aktualizaci zákonů a ten papír si nosit nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
22.4.12 15:45

@Raduš.ka44 O tom nošení papírů myslím v aktualizaci zákonů nic nebylo, ale některé UP si to vyžádají přímo od školky, jinde to chtějí dokládat a co vím, tak obojí je „správně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.4.12 15:53
@j.a.n.i1 píše:
@Raduš.ka44 O tom nošení papírů myslím v aktualizaci zákonů nic nebylo, ale některé UP si to vyžádají přímo od školky, jinde to chtějí dokládat a co vím, tak obojí je „správně“.

Mně úřednice řekla, že ten papír (formulář) se odevzdával dřív a už dlouho neplatí. Že oni si tohle hlídají sami (chodí do školek na kontroly) a nic jí dokládat nemám, že jí to nezajímá. Nezajímalo jí ani to, že syn do školky vůbec nastupuje. Prý dokud jde pouze o těch pět dní v měsíci, tak jí do toho nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.12 22:26

Moje dcerka taky chodí na pět dní v měsíci a musím nosit potvrzení.To mi ještě pošlou i dopis abych na to nazapoměla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzana Holubová
24.5.12 22:05

A mně na sociálce řekli, že dvouleté dítě může jenom na 5 dnů, že je nějaký nový dodatek k zákonu. Tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
101928
25.5.12 07:18

Pokud jedeš podle staré varianty rodičáku, tak až do 3 let může jen 5 dní v měsíci, pokud jedeš podle nové, tak do 2 let 46 hodin měsíčně a od 2 let neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
selen
14.6.12 08:59

@j.a.n.i1
prosím tě mám dotaz, malá má ted v červnu 2 roky. Je nahlášena do školky od ledna(ve 2,5 letech) na 5 dní v měsíci a já jsem ted ale zjistila,že jsem těhotná a termín vychází na únor 2013. Chtěla bych se zeptat,když přejdu na mateřskou tak už může chodit do školky neomezeně anebo je lepší i kvůli penězům přejít na novou variantu hned.
 děkuji

• Citovat
  • Upravit
101928
14.6.12 18:17

@selen Jojo, až budeš na mateřské, tak už může neomezeně, ale myslím, že by se ti vyplatilo přejít na novou variantu a rodičák si zvýšit, spočítej si kolik si už vybrala a dopočti kolik si zvolit, tak abys rodičák končila ideálně v prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin