Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ja bych reditelce popsala situaci stejne jak ty nam…bud pochopi a vezme ho..nebo nepochopi a nevezme..vic moznosti nemas.
Ja jsem ji to prave rekla,presne takhle a ona ze mi dava ten tyden an to abych se rozmysella ![]()
A jak je to s odstoupením ze školky? Kdyby to v pohodě šlo, tak bych ho tam dala a pak, když ti práce neklapne, tak bych nahlásila, že se situace bohužel změnila a že uvolníte místo jinému dítku.
Nevím, jak to ve školkách chodí, ale neplatí se předem za celý měsíc? Pokud jo, tak bych ho tam ten měsíc už nechala a měla by jsi větší šanci najít si novou práci ![]()
Ahoj a co učitelce říct, že pro začátek máš tu brigádu. A se stálou prací uvidíš, jak malý zvládne školku ![]()
No jo, ale vlastně píšeš, že podmínkou je nastoupení do práce ![]()
Nicméně, dej ho tam, i nachvilku, když to půjde a pak uvidíš
Holky,tak asi jo ja ho tam zkusim dat a prinejhorsim ho zase odhlasim,pokud to tak jde,samozrejme nechci zabirat nejake pracujici mamine misto,ale kdyz ja fakt jeste nevim co bude s nama ![]()
Jestli si to dobře pamatuju, tak jsi s dětmi sama. V takovém případě si v mnohem složitější situaci, než maminky, které mají alespoň pracujícího živitele rodiny. Pokud by jsi ho tam nezkusila dát, tak šanci už mít nebudeš, pokud ho tam dáš, tak máš možnost si tu práci najít a jít pracovat, v opačném případě ho ze školky odhlásíš a další mamince tak místo uvolníš.
Já tohle chápu, jediné co mi vadí je, že dlhouhodobě nepracujícím matkám dají přednost s místem ve školce jen kvůli tomu, že je o pár měsíců starší, než u pracující maminky, která by na úkor flákačů o práci přišla. Skutečně mluvím o nenapravitelných případech, samozřejmě to, že člověk přijde o práci se může stát každému.
@marra držím palce ![]()
Holky.ted me jeste napadlo,muzu ja ho vlastne v pripade priznani pnp,do skolky dat?a muzu si v pripade priznani najit brigadu?ja teda se zitra na to zeptam primo na socialce,ale pokud nekdo vite,byla bych rada ![]()
@K-a-č-i-k Kači ja stebou uplne souhlasim,taky mi prijde postavene na hlavu,aby nepracujici matka mela dite ve skolce,to je pravda,ale v mem pripade smaozrejme do prace pujdu,to ze nebude sice v dobe kdy bude dite ve skolce,ale treba ty nocni smeny,je uuz druha vec.Pokud prijdu z nocni,mohu si kluky do skolky odvest ,vyspat se a nejak zkusit fungovat.To uz je ale asi stejne jedno v jake dobe tu praci vykonavam ![]()
@marra píše:
@K-a-č-i-k Kači ja stebou uplne souhlasim,taky mi prijde postavene na hlavu,aby nepracujici matka mela dite ve skolce,to je pravda,ale v mem pripade smaozrejme do prace pujdu,to ze nebude sice v dobe kdy bude dite ve skolce,ale treba ty nocni smeny,je uuz druha vec.Pokud prijdu z nocni,mohu si kluky do skolky odvest ,vyspat se a nejak zkusit fungovat.To uz je ale asi stejne jedno v jake dobe tu praci vykonavam
Samozřejmě, přeci nemůžeš přijít z noční a nastoupit ještě na ranní a odpolední s dětma bez spánku. To je přeci jasné ![]()
Příspěvek upraven 19.04.12 v 14:32
Ahoj Marro!
Tedy to je situace, moc nevím, co ale ředitelka řeší, když ted už se na to nebere ohled, ne? Tady teda mají matky, co nastupujou do práce smůlu. Nikoho to nezajímá.
Příspěvek na péči dostaneš určitě. A do práce vlastně nastoupíš brigádně, takže podmínky splnuješ, ne?
@byron píše:
Ahoj Marro!
Tedy to je situace, moc nevím, co ale ředitelka řeší, když ted už se na to nebere ohled, ne? Tady teda mají matky, co nastupujou do práce smůlu. Nikoho to nezajímá.Příspěvek na péči dostaneš určitě. A do práce vlastně nastoupíš brigádně, takže podmínky splnuješ, ne?
Ja si prave radeji s tim pnp nejsem moc jista,vsak vis jake tam jsou hovadka
hele a nevis jestli ho muzu do te skolky dat kdyz mi to priznaji?a privydelat si?ty voe ja mam v tom uplne chaoz.No tady je ta vesnice malinka,je tu miniskolka ale deti spousty,letos je naval a prave dava prednost pracujicim matkam,to chapu.Jenez me ho prvni doktorka nechtela pustit,ted zase rekla,ze jo ale s omezenim,tak aby se v tom prase vyznalo ![]()
Prostě ji řekni, že do školky nastupuje. A vždy své rozhodnutí můžeš změnit a dítě ze školky dohlásit.
Předškolák dnes ráno, že ho bolí čelo…pak už dobrý. Před obědem zvracení, ale nejspíš z auta…teď už ok…dát zítra do školky nebo nechat den doma? Teď je ok, hraje si, jí…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky prosím,zase potrebuju radu,uz me z toho premysleni boli hlava a nevim jak se rozhodnout

Vyrizeni trva skoro tri mesice,a reditelka skolky chce vyjadreni do tydne
Myslim si,ze stejne ikdyz ho do te skolky dam,tak praci od 8-do 11 proste nesezenu,kord kdyz bydlimje v takove ritce.Mam domluvene nocni smeny,nekolikrat do mesice,brigadne,takze bych sla stejne tam.Jeneze ja proste nevim,jestli tedy praci reditelce prislibit a pak ji tedy v pripade uznani pnp rict,ze nejdu,nebo jak jako?Ty jo to je hrozne dilema,snad to aspon trosku chapete
Navic,financne si proste ted dve deti ve skolce dovolit nejak nemohu.holky tak co poradite?dat,nedat,priznat,nepriznat?ach jo 
Vcera mi reditelka skolky rekla,ze by tedy Adamka prijala(3 roky),ale pod podminkou,ze budu v praci.v zari.A navic po domluve s lekarkou jen dopoledne,na spani ne,mam nemocneho syna.Jeneze ja zitra nastupuji na pracak a z neho si budu znovu zadat o prispevek na peci,ale nevim zda mi bude znovu pridan,prece jen ty jejich zmeny