Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych dítko do školky zapsala a nechala ho chodit jen někdy, u nás se vyplatily u obou dětí jesle od 2,5 roku. Zpočátku jen na pět dní v měsíci dopoledne, postupně jsem rozšiřovala docházku a dítka to krásně zvládly. Starší pak ve školce vůbec neplakal a vždy se do ní těšil a ještě těší, mladší půjde do školky v září, tak uvidím, jestli ten přechod bude taky tak snadný. Další bonus je jejich promoreni… A babička si aspoň trošku odpočine. Navíc může i u ní přijít nemoc a budete mít problém, kam s malým. My máme také hlídací babičky a řekla bych, že pro dítko je ideální kombinace.
@Vesnickaholka píše:
@Torryy dala bych ho do skolky do obeda a pak si ho muze babicka vyzvednout
A jinak s tema nemocema si jen prodluzujete budovani imunity, protoze se Vam to stejne nevyhne, i kdybys ho dala do skolky az jako predskolaka
Pod tohle se podepisuji. Dát do oběda do školky a pak může být s babi.
@1Pears1 píše:
Tento názor už je dávno překonán. Lékaři se přiklání spíš k tomu, že imunita vyzrává, doba nástupu do školky na to nemá vliv.
Dcera(5 a půl) šla až kolem 4.narozenin a kromě jednoho covidu nebyla ve školce nemocná snad nikdy. Netrpí ani chronickou rýmou nebo kašlem.K zakladatelce. S takovou babičkou bych dítě ráda nechala klidně do předškolního věku. Když je možnost, preferuji výchovu v rodině.
Takže bych k zápisu šla, pokud by se dostal, do školky by šel. Ale třeba v režimu čtyřikrát týdně do oběda, pátky volné. @Torryy
Spíš bych se bála toho, že ze dne na den nebude moct hlídat, to se může stát z důvodu zhoršení zdravotního stavu každému. A co potom s bezprizorním dítětem, které nebylo ani u zápisu.
Já jsem do té doby zdravou dceru dala do školky až jako předškoláka a co se týče nemocnosti, tak hrůza. Týden školka, tři týdny doma. Takže nemyslím, že je to úplně tak, jak píšeš. Zlepšuje se to teď v druhém pololetí první třídy. A to možná jen díky tomu, že jsem na doporučení nasadila Dračí sirup s reishi a Hlíváčka, při sebemenším náznaku dávám jednou denně Kalobu nebo Sinupret, mažu hrudník jezevčím sádlem a na noc Fenistil. Aktuálně rekord 2 a půl týdne ve škole a snad to bude pokračovat. Já osobně bych do školky nespěchala, protože dcera byla pořád nemocná, pořád jsme seděli doma, žádné výlety a aktivity. Už mě to vážně nebavilo a z toho být furt zavřená doma mi hrabalo. Ale narozdíl od syna zakladatelky dcera zase ostatní děti nemusí.
Děkuju všem za příspěvky. Zkusím ho dát v květnu k zápisu, do spádové školky. A pokud ho vezmou, bude chodit na dopoledne. Adaptaci s ním projde babička. Zatím moc nemocný nebývá, vždy maximálně rýma bez teplot. Má smysl mu třeba začít dávat něco na imunitu? Do roka jsme kapali Vigantol, pak už nic.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.