Dát do školky, nebo nechat doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
517
28.2.23 19:25

Já bych dítko do školky zapsala a nechala ho chodit jen někdy, u nás se vyplatily u obou dětí jesle od 2,5 roku. Zpočátku jen na pět dní v měsíci dopoledne, postupně jsem rozšiřovala docházku a dítka to krásně zvládly. Starší pak ve školce vůbec neplakal a vždy se do ní těšil a ještě těší, mladší půjde do školky v září, tak uvidím, jestli ten přechod bude taky tak snadný. Další bonus je jejich promoreni… A babička si aspoň trošku odpočine. Navíc může i u ní přijít nemoc a budete mít problém, kam s malým. My máme také hlídací babičky a řekla bych, že pro dítko je ideální kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.23 20:12
@Vesnickaholka píše:
@Torryy dala bych ho do skolky do obeda a pak si ho muze babicka vyzvednout ;)
A jinak s tema nemocema si jen prodluzujete budovani imunity, protoze se Vam to stejne nevyhne, i kdybys ho dala do skolky az jako predskolaka :nevim:

Pod tohle se podepisuji. Dát do oběda do školky a pak může být s babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
1.3.23 08:56
@1Pears1 píše:
Tento názor už je dávno překonán. Lékaři se přiklání spíš k tomu, že imunita vyzrává, doba nástupu do školky na to nemá vliv.
Dcera(5 a půl) šla až kolem 4.narozenin a kromě jednoho covidu nebyla ve školce nemocná snad nikdy. Netrpí ani chronickou rýmou nebo kašlem.

K zakladatelce. S takovou babičkou bych dítě ráda nechala klidně do předškolního věku. Když je možnost, preferuji výchovu v rodině.
Spíš bych se bála toho, že ze dne na den nebude moct hlídat, to se může stát z důvodu zhoršení zdravotního stavu každému. A co potom s bezprizorním dítětem, které nebylo ani u zápisu.

Takže bych k zápisu šla, pokud by se dostal, do školky by šel. Ale třeba v režimu čtyřikrát týdně do oběda, pátky volné. @Torryy

Já jsem do té doby zdravou dceru dala do školky až jako předškoláka a co se týče nemocnosti, tak hrůza. Týden školka, tři týdny doma. Takže nemyslím, že je to úplně tak, jak píšeš. Zlepšuje se to teď v druhém pololetí první třídy. A to možná jen díky tomu, že jsem na doporučení nasadila Dračí sirup s reishi a Hlíváčka, při sebemenším náznaku dávám jednou denně Kalobu nebo Sinupret, mažu hrudník jezevčím sádlem a na noc Fenistil. Aktuálně rekord 2 a půl týdne ve škole a snad to bude pokračovat. Já osobně bych do školky nespěchala, protože dcera byla pořád nemocná, pořád jsme seděli doma, žádné výlety a aktivity. Už mě to vážně nebavilo a z toho být furt zavřená doma mi hrabalo. Ale narozdíl od syna zakladatelky dcera zase ostatní děti nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
1.3.23 10:02

Děkuju všem za příspěvky. Zkusím ho dát v květnu k zápisu, do spádové školky. A pokud ho vezmou, bude chodit na dopoledne. Adaptaci s ním projde babička. Zatím moc nemocný nebývá, vždy maximálně rýma bez teplot. Má smysl mu třeba začít dávat něco na imunitu? Do roka jsme kapali Vigantol, pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin