V Písku mi nevzali dítě do MŠ

Anonymní
25.4.12 19:23

v Písku mi nevzali dÍtě do MŠ

Málo míst pro tříleté děti do školky - hodně odkladů do prvních tříd. Jak to budete řešit maminky? Musím v srpnu do práce a předpokládama jsem, že od září půjde do školky. Tři roky mu budou v srpnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
25.4.12 19:25

no to mám radost,jsem taky z Písku ale teprve budu rodit.a co ty jesličky co tu jsou?zkoušela jsi všechny školky??je jich tu celkem dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.4.12 19:26

Do jeslí chodí od roka a velice bych nerada, aby tam byl do 4 let, protože ho to hodně zbrzdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
25.4.12 19:29

@surovka to chápu ale jesli neseženeš školku,asi ti ni jiného nezbude,nebo paní na hlídáni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
25.4.12 19:35

Tak v jeslích určitě místo není, syn tam chodí a dle vrchní mají plno na dva roky dopředu :nevim: . Jak je to se školkama nevím, jsme z Protivína a tady se syn do školky dostal. Jsou tady 2 MŠ, takže místa je tu poměrně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 20:30

Jo koukám že je to všude stejné, u nás na Kladně také malého nevzali. V srpnu mu budou taky 3roky. Brali prý jen děti co jim 3 byli do dubna :-(

My budeme muset mít soukromou školku a bude to děs, budu chodit do práce jen abych zaplatila tu školku, doufám že se uvolní nějaké místo během roku, jinak nevím.

• Citovat
  • Upravit
2845
25.4.12 21:24

U nás bylo 98 přihlášek a brali 22 děti , takže situace je všude stejná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.4.12 09:39

ano situace na většině míst je stejná.U nás 65 přihlášek,míst 13.my se naštěstí letos dostali.Malýmu byly v únoru 3,já už od ledna pracuji a loni ho nevzali.Tak až od září,ale jsem za to štastná :kytka: Naštěstí mám mamku,s kterou může ted ten půl rok být,jsem jí vděčná. :hug: Jinak bych můj celý plat dala za soukromou školku.Přeji všem hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rampoušek
26.4.12 13:09

U nás to bylo minulý rok to samé, nevzali ho do školky a to jsme z vesnice, přestože jsem dodala potvrzení, že nastupuji do práce. Jak jsem pak zjistila z rozhodnutí, za pracující se berou i maminky na rodičáku s druhým prckem :evil: , takže jsem byla docela v šoku, ony si vodí dítě do školky a jsou doma s miminem, za to já pracuju a dítě si mám strčit do p..dele, tak mi to bylo slušně řečeno.

Odvolávat se můžete kam chcete, tady se na pracující kašle, všichni jsme si údajně rovni, což je stupidita, těžko lze srovnávat situaci matky na RD doma jíž starší dítě chodí do školky a té která jde do práce a dítě jí nevzali, že je málo místa. Proč asi?

Takže u nás je bez práce moje mamka a hlídá mi malýho, já líbám zem po které chodí, páč bych byla bez práce taky :evil:

Letos to vyšlo a od září bude chodit do vesnické školky u mého zaměstnání, tak jsem za to moc vděčná.

Držím všem maminkám palce, aby jim to se školkou vyšlo, protože přijít o dobrou práci jen kvůli státu a pak živořit, je neskutečný hnus.

• Citovat
  • Upravit
342
26.4.12 13:28
@rampoušek píše:
U nás to bylo minulý rok to samé, nevzali ho do školky a to jsme z vesnice, přestože jsem dodala potvrzení, že nastupuji do práce. Jak jsem pak zjistila z rozhodnutí, za pracující se berou i maminky na rodičáku s druhým prckem :evil: , takže jsem byla docela v šoku, ony si vodí dítě do školky a jsou doma s miminem, za to já pracuju a dítě si mám strčit do p..dele, tak mi to bylo slušně řečeno.

Odvolávat se můžete kam chcete, tady se na pracující kašle, všichni jsme si údajně rovni, což je stupidita, těžko lze srovnávat situaci matky na RD doma jíž starší dítě chodí do školky a té která jde do práce a dítě jí nevzali, že je málo místa. Proč asi?

Takže u nás je bez práce moje mamka a hlídá mi malýho, já líbám zem po které chodí, páč bych byla bez práce taky :evil:

Letos to vyšlo a od září bude chodit do vesnické školky u mého zaměstnání, tak jsem za to moc vděčná.

Držím všem maminkám palce, aby jim to se školkou vyšlo, protože přijít o dobrou práci jen kvůli státu a pak živořit, je neskutečný hnus.

Jako bys mi mluvila z duše :pankac: Já jsem sice z Prahy,ale určitá městská část,máme jednu malinkou školku a nikam jinam nemůžeš,protože tě nevezmou kvůli bydlišti.A to třeba ta školka 1km od nás. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.4.12 13:30

omlouvám se,že jsem vstoupila do diskuze ač nejsem z Písku :oops: Jenom jsem se chtěla podělit,že je to všude stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
4.5.12 09:21

školka

Na práci se ani neptali, ptala jsem se spíš já, jestli berou na to ohled. Ředitelka mi odpověděla, že začaly maminky nosit falešná potvrzení a že na to ohledy neberou, že má na vzdělání každý právo. Prý by to mohl někdo brát jako diskriminaci. A v jeslích místo máme, protože tam chodí už 2 roky jeden den v týdnu. Tenhle problém je už 6 let. Kdyby aspoň město udělalo nějaké neutrální prostory ve kterých by teď mohla být školka a za pár let až boom skončí, tak využijí prostor na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miti
4.9.12 23:30

Ahoj holky, mohla bych vás poprosit…jaká je současná situace v Písku, co se školek týče teď? Chtěla jsem tu otvírat dětské centrum-něco jako jestličky a školka pro ty, kterým musí maminky do práce, ale do školky nebo do jestlí se nedostali. Vsichni mě ale přesvědčují, ze to není potřeba a míst je dost.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
4.9.12 23:35
@miti píše:
Ahoj holky, mohla bych vás poprosit…jaká je současná situace v Písku, co se školek týče teď? Chtěla jsem tu otvírat dětské centrum-něco jako jestličky a školka pro ty, kterým musí maminky do práce, ale do školky nebo do jestlí se nedostali. Vsichni mě ale přesvědčují, ze to není potřeba a míst je dost.

nejsem z písku, ale všeobecně jsi zaspala dobu.

• Citovat
  • Upravit
Miti
5.9.12 18:16

Nezaspala :o) Jen nejsem v Písku. Ale dostala jsem teď nabítku i tam, proto řeším, zda-li to má význam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin