Platba školkovného u dětí s odkladem

kofola3
24.4.12 08:36

Platba školkovného u dětí s odkladem

Holky prosím potřebovala bych radu pro kamarádku.

Z PPP mají doporučen odklad školní docházky o rok.
Když to oznamovala ve školce, učitelka se nějak netvářila, že co tam dítě bude dělat, že potřebuje školní zátěž.
Nicméně ona souhlasí se stanoviskem PPP a když dávala posudek do školky, se ptali, jestli jí jako nevadí, že bude platit školkovné. NO jasně, nevadí.

Ale..
Jen zhruba víme, že se řešilo, že odkladové děti budou platit (snad to mělo být už ted od ledna??nebo dle rozhodnutí ředitelky MŠ od září 2012??) cca 1000 korun.
A ted mám dotaz - těch 1000 korun + strava. Nebo 1000 korun za odkladové dítě+ strava a ještě plus školkovné dané školky????

A nejsem si jistá, zda jsem nezahlédla někde na novinkách (už je to ale dýl), že tohle placení se odložilo až od ledna 2013???

Nevíte někdo prosím jak to je??

Děkuju Kofi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
24.4.12 08:48

U nás ve školce platí odkladové děti už od září 2011. A co se částky týká, tak ta je v každé školce jiná, takže to si musí zjistit přímo tam.
Např. u nás platí celodenní děti 150 Kč (pětidenní 50) školkovné + asi 650 Kč jídlo. Ale řekla bych, že máme dost levnou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
24.4.12 08:50

školkovné u nás momentálně je 370 korun. S tím, že ted odkladoví neplatí nicm kromě stravy.
Ale fakt mám pocit, že zákonodárci to pošoupli až na leden 2013. :nevim:
Třeba se najde nějaká ředitelka MŠ, která bude vědět víc.

• Citovat
  • Upravit
3140
24.4.12 09:01

to má vážně každá školka jinak, u nás je školkovné…no, teď nevím jistě, platím 650Kč a 750Kč, jedno z toho je jídlo a druhé školkovné. Většina školek v okolí to má podobně, ale i přesto se částky liší. Zeptej se ředitelky, nebo by to mělo být na webu té dané školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.4.12 09:17
@La kofola píše: školkovné u nás momentálně je 370 korun. S tím, že ted odkladoví neplatí nicm kromě stravy.
Ale fakt mám pocit, že zákonodárci to pošoupli až na leden 2013. :nevim:
Třeba se najde nějaká ředitelka MŠ, která bude vědět víc.

Od ledna určitě ne, to spíš od září 2012. Ale tohle by měli říct na požádání ve školce, u nás takovéhle věci bývají vyvěšené na nástěnce hodně předem. Nebo na webu, jestli ho ta školka má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
24.4.12 09:28
@me2dova píše:
to má vážně každá školka jinak, u nás je školkovné…no, teď nevím jistě, platím 650Kč a 750Kč, jedno z toho je jídlo a druhé školkovné. Většina školek v okolí to má podobně, ale i přesto se částky liší. Zeptej se ředitelky, nebo by to mělo být na webu té dané školky.

Jenže oni mluvili o tom, že odkladové děti budou platit jednotně 1000 korun. Proto jsem se ptala.
A nikde na netu to už nemužu dohledat.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
24.4.12 09:28
@Milli píše:
Od ledna určitě ne, to spíš od září 2012. Ale tohle by měli říct na požádání ve školce, u nás takovéhle věci bývají vyvěšené na nástěnce hodně předem. Nebo na webu, jestli ho ta školka má.

Ne, fakt to byl leden 2013.

• Citovat
  • Upravit
4026
24.4.12 09:32

Ahoj školkovné za odklad bude počítán od školního roku to jest září 2012 do konce školního roku červen 2013. Mělo by to být jestli se nepletu 970,– + stravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.4.12 09:33

http://www.novinky.cz/…mesicne.html

Tohle jsi asi myslela, že?
Ta tisícovka je tam zmíněná podle mě proto, že v některých školkách je to běžné školkovné. Jinak jsem nikde nečetla ani neslyšela, že by odkladové děti měly platit vyšší částku, než ostatní děti, co do té samé školky chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
24.4.12 09:33
@katyca píše:
Ahoj školkovné za odklad bude počítán od školního roku to jest září 2012 do konce školního roku červen 2013. Mělo by to být jestli se nepletu 970,– + stravné.

a k němu se již školkovné které platí děti normálně přičítat nebude, chápu správně?

• Citovat
  • Upravit
kofola3
24.4.12 09:35
@Milli píše:
http://www.novinky.cz/…mesicne.htmlTohle jsi asi myslela, že?
Ta tisícovka je tam zmíněná podle mě proto, že v některých školkách je to běžné školkovné. Jinak jsem nikde nečetla ani neslyšela, že by odkladové děti měly platit vyšší částku, než ostatní děti, co do té samé školky chodí.

Ano tohle. Díky.

• Citovat
  • Upravit
4026
24.4.12 09:41

Nemělo by měla by se platit pouze ta to částka, ale nevím jak to mají soukromé školky, některé školky také platí poplatek navíc třeba divadlo, kino, výlety… tam to může být jiné a částka může být o ty to položky tím pádem vyší. Doporučovala bych se zeptat přímo ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
24.4.12 09:44
@katyca píše:
Nemělo by měla by se platit pouze ta to částka, ale nevím jak to mají soukromé školky, některé školky také platí poplatek navíc třeba divadlo, kino, výlety… tam to může být jiné a částka může být o ty to položky tím pádem vyší. Doporučovala bych se zeptat přímo ve školce.

No jasně. Jedná se jen o tu uplatu za poskytování..nebo jak tomu oni říkají

• Citovat
  • Upravit
kofola3
24.4.12 09:52

Tak našla jsem tohle

1. podle novely č. 417/2011 Sb. zákona č. 561/2005 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, dochází od 1. 1. 2012 k této změně:

bezúplatně se poskytuje vzdělávání v posledním ročníku mateřské školy nejvýše 12 měsíců

tzn., že zákonní zástupci dětí, které mají odklad povinné školní docházky, a které vyčerpaly dvanáct bezúplatných měsíců (12 bezúplatných měsíců se počítá až od 1. 1. 2012), platit úplatu za předškolní vzdělávání

• Citovat
  • Upravit
kofola3
24.4.12 09:52

takže opravdu to bude až od ledna 2013, když se bezuplatné měsíce počítají podle této věty (12 bezúplatných měsíců se počítá až od 1. 1. 2012) až od ledna letošního roku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin