Střední škola a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Střední škola a práce
Prosím o radu. Je mi 19 let, jsem ve 3. ročníku na sš v maturitním oboru ale bohužel nastala situace kdy jsem se musela osamostatnit a musím začít vydělávat peníze. Proto jsem si i začala hledat nějakou školu která nabízí dálkové studium, našla jsem obor gastronomie s vyucnim listem, je to dálkově ale musím začít od 1.ročníku, tím že je to dálkově tak mi to umožní pracovat každý den klasicky 8 hodin. Chci se jen zeptat na váš názor, jestli si myslíte že je možné takto školu udělat případně co si o tom všem myslíte. budu ráda za každý názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nedá se ve škole domluvit a přejít u nich na dálkové studium, prostě pokračovat? Nebo by možná mohli povolit individuál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
@vokishka píše:
Nedá se ve škole domluvit a přejít u nich na dálkové studium, prostě pokračovat? Nebo by možná mohli povolit individuál?
Bohužel. To už jsem zkoušela a nic takového na naší škole nedělají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkusit jinou školu podobného zaměření a individuál. Některé předměty by ti třeba uznali.
Jinak dokud studuješ, tak mají vyživovací povinnost rodiče a ne ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@msonulka píše:
Tak zkusit jinou školu podobného zaměření a individuál. Některé předměty by ti třeba uznali.Jinak dokud studuješ, tak mají vyživovací povinnost rodiče a ne ty.
Já mám jen maminku a ta pobírá invalidní důchod a má malé miminko, nechci jí zatěžovat ještě mnou, naopak, snažím se jí spíše já pomáhat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NatyKli píše:
Já mám jen maminku a ta pobírá invalidní důchod a má malé miminko, nechci jí zatěžovat ještě mnou, naopak, snažím se jí spíše já pomáhat
Tak jak už jsem psala. Jiná škola podobného zaměření a zkusit indiv. plán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nestačila by brigáda? Dcera takhle pracuje v jednom fast foodu a je tam hodně středoškoláků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@msonulka píše:
Tak jak už jsem psala. Jiná škola podobného zaměření a zkusit indiv. plán.
To už jsem také zkoušela ale mám obor žurnalistika a když už je něco podobného tak je to na soukromých školách a tam se platí třeba 16.000 školné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dalkove studovat muzes nejlepe ve statni sprave, ale jako SS kdyz si delas VS. Dalkove studovat stredni skolu pri praci, co vim tak tohle spousta skol rusila uz davno (nekdy pred 15 lety), najit nejakou co to praktikuje je docela problem, aby byla v okoli tveho bydliste…
Co to znamena „musela osamostatnit“? Jako ze nemuzes byt v jednom byte s maminkou, protpze si privedla noveho tatinka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
A nestačila by brigáda? Dcera takhle pracuje v jednom fast foodu a je tam hodně středoškoláků.
Já bydlím na vesnici kde nic takového není a nejblížsi takový fastfood kde nabírají studenty je 40km daleko, pracovala jsem v kauflandu jenže to jsem si sotva vydelala na nájem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych hledala školu, která mi povolí nějaký přestup se srovnávačkami a s možným individuálem nebo dálkově. Co děláš za školu? Jaký obor? Co to znamená osamostatnit se?
- Citovat
- Upravit
@Tunrida píše:
Určitě bych hledala školu, která mi povolí nějaký přestup se srovnávačkami a s možným individuálem nebo dálkově. Co děláš za školu? Jaký obor? Co to znamená osamostatnit se?
Obor žurnalistika, a jde o to že mamka si našla přítele se kterým jsem těžce nevychazela takže bohužel jsem to musela řešit takto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NatyKli píše:
Bohužel. To už jsem zkoušela a nic takového na naší škole nedělají
Ale individuální studijní plán by umožnit měli.
Měli jsme takhle jednoho studenta, ISP byl zdůvodněn sociální situací (otec nadělal nějaké dluhy, tak aby to rodinu nepoložilo, šel kluk normálně na 8 hodin denně do práce a ve škole měl ve 4. ročníku individuál, odmaturoval na podzim, ale zvládl to) a ještě jsme od inspekce dostali pochvalu, jak příkladně pracujeme s žáky ohroženými sociálním vyloučením.
Tak se zkus zeptat, nejlépe přímo ředitele školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roker píše:
Dalkove studovat muzes nejlepe ve statni sprave, ale jako SS kdyz si delas VS. Dalkove studovat stredni skolu pri praci, co vim tak tohle spousta skol rusila uz davno (nekdy pred 15 lety), najit nejakou co to praktikuje je docela problem, aby byla v okoli tveho bydliste…Co to znamena „musela osamostatnit“? Jako ze nemuzes byt v jednom byte s maminkou, protpze si privedla noveho tatinka?
Víte ono to že si přivedla nového tatínka nebylo jen tak, on totiž ten nový tatínek mi kradl peníze a podobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit