Poradí mi někdo co se školou?

10
1.12.15 16:53

Poradí mi někdo co se školou ?

Dobrý den,
Vím že tohle je diskuse pro maminky, ale ta moje mi nedokáže pomoct jak mám pokračovat a já už nevím jak dál…Takže je mi 18 let a jsem ve 3 ročníku hotelové školy jako kuchařka na tu školu jsem nikdy ani nechtěla ale moje máma to chtěla takže na ní jsem.Od mala vím, že chci pracovat se zvířaty a dát jim celý svůj život a taky se o to snažím… Chtěla jsme dodělat hotelovou školu a udělat si nějaké kurzy abych si splnila sen a pracovala u zvířat, ale škola se zvrtla nebaví mě, nudí mě přijde mi to stupidní a nedávám pozor na praxi mě šikanuje šéf. Úplně mě vydeptal beru kvuli němu přídordní antidepresiva a hrozně se nervuju pokaždý co tam musím…Ešte k tomu mam z té praxe křeče do lýtek, bolesti v zádech a křivou krční páteř a teď nově se mi začla bortit nožní klenba je to opravdu fyzicky i psychicky náročné tahat polovinu své váhy přez 7 hodin si nesednou krájet až toho bolí žíli atd a k tomu ten psychickej teror..Kvuli té nožní klenbě teď na praxi nechodím a šéf mi volal že mě vyhazuje atd…Když mu volala moje máma tak i jí poslal do pr**** a ona mi uvěřila. Řekla jsem jí, že z psychických ani fyzických důvodů tu školu nechci dodělat nedokážu to a chci ukončit studium a nastoupit na zemědělku nebo chovatelskou školu…Když o tom začnu mluvit matka začne hysterick řvát, že je to moje vina že si za zdravotní problémy můžu sama a když se zeptam proč posílá mě pryč, že se o tom semnou nebude bavit já nevím co mám dělat. Poradí mi někdo? Jsem pevně rozhodnutá že kuchařku dělat nechci a nebudu a ani nemůžu takže by mi výučák k ničemu nebyl a já dalších 7 měsíců nezvladnu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
1.12.15 16:57

Pozjistuj si, jake skoly tvého vysněné ho zaměřeni jsou v okoli, zajdi tam a zeptej se, jake jdou podmínky přestupu (rozdilovky treba). Drzim palce. Mamka to nejak skousne, neboj. Zkus s ni promluvit v klidu, bez hysterceni, vyhrozovani jak to nezvladnes atd. Jsi dospěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.12.15 17:00

Holka nevím co chceš slyšet za řádu. Bohuzrodice té živí a je ti 18. Kdyz školu ukoncis budeš si hledat práci bohužel základní vzdělání není žádné terno na pracovním trhu a rodiče už nemají povinnost té živit. Osobně zatla bCh zuby a dodelala si aspoň výuční list, kdZ jsi to začala a poté se domluvila a smamkou že si uděláš nějakého kurz nebo nástavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
1.12.15 17:02

Já měla taky sen, že budu pracovat u zvířat. Dneska mám vysokou ekonomickou a výplatu dost dobrou na to, abych mohla mít zvířata jako koníček. Dle mého názoru, pokud nemáš zdravotně na hotelovku, tak ty zvířata dáš těžko. Je to hromada manuální práce, o které se mi v době mých pubertalních let ani nesnilo a to jsem se pohybovala u koní. Pokud můžu dát radu, dodělej si hotelovku a pak se rozhodni, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.12.15 17:05

Ano, tak zatni zuby a ještě 7 měsíců vydrž. Koukej udělat výučák, přestat si vymýšlet, proč to nejde. Pokud chceš na zemědělku, nastup, je to paráda, ale dřív než v září nenastoupíš, tak koukej dodělat stávající školu, ať nejsi nula se základkou. Vydrříš to, samozřejmě, že vydržíš. přestaň hekat a začni se učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
1.12.15 17:07

Lily: odkud jsi? ono té práce se zvířaty zas tolik není :( do zoo se dostane málo kdo, prodavaček do zveráku jsou mraky… Asi bych popátrala i po budoucí práci - kam bys tak chtěla a podle toho vybrat školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
1.12.15 17:12

@HanHa Manžel kdysi dělal v ZOO. Bavilo ho to, ale rodinu by z toho živit nechtěl. Vesměs je to bída. Dobře jsou placeni veterináři, ale to je zase dost těžké studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.12.15 17:12
@Lily777 píše:
Dobrý den,
Vím že tohle je diskuse pro maminky, ale ta moje mi nedokáže pomoct jak mám pokračovat a já už nevím jak dál…Takže je mi 18 let a jsem ve 3 ročníku hotelové školy jako kuchařka na tu školu jsem nikdy ani nechtěla ale moje máma to chtěla takže na ní jsem.Od mala vím, že chci pracovat se zvířaty a dát jim celý svůj život a taky se o to snažím… Chtěla jsme dodělat hotelovou školu a udělat si nějaké kurzy abych si splnila sen a pracovala u zvířat, ale škola se zvrtla nebaví mě, nudí mě přijde mi to stupidní a nedávám pozor na praxi mě šikanuje šéf. Úplně mě vydeptal beru kvuli němu přídordní antidepresiva a hrozně se nervuju pokaždý co tam musím…Ešte k tomu mam z té praxe křeče do lýtek, bolesti v zádech a křivou krční páteř a teď nově se mi začla bortit nožní klenba je to opravdu fyzicky i psychicky náročné tahat polovinu své váhy přez 7 hodin si nesednou krájet až toho bolí žíli atd a k tomu ten psychickej teror..Kvuli té nožní klenbě teď na praxi nechodím a šéf mi volal že mě vyhazuje atd…Když mu volala moje máma tak i jí poslal do pr**** a ona mi uvěřila. Řekla jsem jí, že z psychických ani fyzických důvodů tu školu nechci dodělat nedokážu to a chci ukončit studium a nastoupit na zemědělku nebo chovatelskou školu…Když o tom začnu mluvit matka začne hysterick řvát, že je to moje vina že si za zdravotní problémy můžu sama a když se zeptam proč posílá mě pryč, že se o tom semnou nebude bavit já nevím co mám dělat. Poradí mi někdo? Jsem pevně rozhodnutá že kuchařku dělat nechci a nebudu a ani nemůžu takže by mi výučák k ničemu nebyl a já dalších 7 měsíců nezvladnu :,(

kuchařku dělat nemusíš ale školu dodělej aspoň budeš mít výučák..
co se týká šéfa na praxi - počítám že děláš někde v restauraci, kde mají se školou ohledně praxe smlouvu - obrať se na vedení školy, ať tě přeřadí na praxi do jiného podniku nechápu, seš ve třeťáku a toto základní si neumíš zařídit, A jen spekuluješ proč to nedodělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30985
1.12.15 17:13

Je to s maturitou? Kousni se, zaber a pak si jdi klidne na zemedelku. Ale nemaluj si, jak to jinde bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
1.12.15 17:13

Problém takhle mladých holek je, že nekoukají na perspektivu oboru. Práce se zvířaty mi zrovna moc perspektivní nepřipadá, pokud nechceš dělat třeba ve slepičárně, tam Tě vezmou. Dodělej školu a nefnukej, vždyt zvířata můžeš mít jako koníček. Domluv si třeba hodiny ježdění na koních, nebo já nevím k čemu Tě to táhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
1.12.15 17:18

Zakousni se a dodelej skolu. jinak jsi ztratila 3roky. a mezizim se rozhlizej co dal. v zivote budes musrt vydrzet vic nez 7 mesicu skoly. porad se s nejakou ucitelkou. pozadej si o prelozeni na praxi jinam nebo si nejakou sezen sama. zivot je boj, ale kdyz budes chtit, muzes delat vysnenou praci. tezko ivsem muzes chtit pi mame aby te zivila dalsi roky na skole, kterou zacnes zase od zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.12.15 17:20

@Lily777 jo a ještě jsem ti chtěla říct - nevím jak si představuješ práci se zvířaty, ale je to sakra dřina - sice jiná než při práci v kuchyni, ale dřina to je - doporučuju brigádu někde na statku abys viděla, že makat se musí všude - čili jestli tě ted bolí klouby a žíly a nezvládáš tahat věci tak mi vysvětli, jak chceš házet slámu vidlema, sypat krmení z pytlů, jezdit s kolečkem s hnojem atd? Nebo si práci se zvířaty představuješ jak? že budeš stát u ohrady pošimráš koníka za ušima a dáš mu mrkev? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.12.15 17:25
@jdukolem píše:
@Lily777 jo a ještě jsem ti chtěla říct - nevím jak si představuješ práci se zvířaty, ale je to sakra dřina - sice jiná než při práci v kuchyni, ale dřina to je - doporučuju brigádu někde na statku abys viděla, že makat se musí všude - čili jestli tě ted bolí klouby a žíly a nezvládáš tahat věci tak mi vysvětli, jak chceš házet slámu vidlema, sypat krmení z pytlů, jezdit s kolečkem s hnojem atd? Nebo si práci se zvířaty představuješ jak? že budeš stát u ohrady pošimráš koníka za ušima a dáš mu mrkev? :think:

Ne :) každý den se starám o dva koně dělám co jsi popsala na statku jsem taky dělala mám psa se kterým se věnuji 8 sportům a este par terarijnich zvirat…nejradeji bych mela vlastni psi skolu a par ovci a kone na hipoterapii atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.12.15 17:27

@Lily777 Píšeš, že děláš hotelovou školu, tak se pochlap a dodělej jí. Budeš mít střední školu s maturitou. Pořád lepší než jen základka. Kdyby jsi byla v prváku, moná ještě druháku, řekla bych ti ok, dodělej rok, zkus příjmačky třeba na střední zemědělku a pak jdi tam, ale teď a zahodit 3 roky…to mi přijde dost nerozumné. To už spíše bych zauvažovala o vysoké směrem zvířat, je jasné že to nebude veterina, ale možná by se ti mohlo povést, dostat se i někam víše než jen k přehrabávání hnoje. A hlavně se začni učit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.12.15 17:29
@Lily777 píše:
Ne :) každý den se starám o dva koně dělám co jsi popsala na statku jsem taky dělala mám psa se kterým se věnuji 8 sportům a este par terarijnich zvirat…nejradeji bych mela vlastni psi skolu a par ovci a kone na hipoterapii atd ;)

Mně přijde zvláštní, že na praxi „nemůžeš“, kvůli zborcené klenbě, ale ve zbytku aktivit tě ty problémy neomezujou… Třeba takový treninky agility na klouby nejsou taky nic moc… :think:

Na praxi bych řekla, že víc jak nějakých 15 kilo zvedat ženská nemůžeš (nebo kolik to je, přesně nevím), ale jinak bych se přestala vymlouvat, protože po tomhle příspěvku mi přijde, že hledáš, proč nemůžeš tu školu dodělat… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze