Streptococcus agalactiae

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
5.9.12 03:21

Taky streptokoka mám, vše proběhlo hladce jenom malou pak víc hlídali. Ničeho se neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
5.9.12 08:49
:kytka:

Příspěvek upraven 11.03.13 v 12:15

• Citovat
  • Upravit
30
5.9.12 10:48

Ahoj, neboj, všechno bude dobrý. Taky jsem u druhého těhu byla potěšena návštěvou streptokoka. Vyfásla jsem globule Macmiror. V den porodu jsem dostala do žíly ATB, bohužel prďola chtěl tak rychle na svět, že jsem ATB měla v sobě jen 2 hodiny, tudíž asi ani nestačila zabrat. Stejně jako ty jsem googlovala „ostošest“ a četla případné komplikace. Naštěstí musím zaklepat, Alexovi je dnes 7 měsíců a kromě opakovaného (nyní už vyléčeného) zánětu očíčka nic nebylo. Hned po porodu a následující 2 dny byl pečlivě monitorován, více ho Dr. hlídali. Pediatr mne ujistil, že většinou se nákaza projeví do 36 hodin po porodu. Tak už nic nečti a užívej si těhotenství :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
5.9.12 13:14

Příspěvek upraven 11.03.13 v 12:12

• Citovat
  • Upravit
470
5.9.12 19:30

Když mi řekli poprvý že mám streptokoka tak jsem se viděla na sále jak porodím nemocný dítě, první reakce byl fakt šok. Přečetla jsem si ale že GBS pozit. je hodně žen a tak jsem byla klidnější. Před porodem jsem dostala 3× ATB a dcera je naprosto v pořádku zatím - je jí 9 týdnů. Akorát po porodu byla více monitorovaná kdyby náhodou něco ale naštěstí nic. Ničeho se neboj, oni si tě tam pohlídaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.9.12 20:24

Na tuhle bakterii respektive na vyslovnost jejiho jmena me debil Soucek malem vylil z mikrobiologie, to jsou vzpominky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
5.9.12 20:45

Příspěvek upraven 11.03.13 v 12:11

• Citovat
  • Upravit
43031
5.9.12 21:28

@Immortalkova prosimte ja furt rikala, ze agalakcie, ale nejak se mu to nezdalo, myslim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMarci
9.9.12 21:39

Také jsem měla tuto bakterii, ATB jsem nedostala, jelikož jsme do porodnice dojeli taktak, malý se narodil do5 minut co jsme dorazili, bylo to ochlup, ale ATB mi tímpádem nemohli dát. Malý byl naprosto v pohodě. Musela jsem mu v porodnici měřit častěji teplotu a lékaři ho víc kontrolovali, a vše bylo a je OK. Takže se toho zbytečně nebojte. ;)

• Citovat
  • Upravit
Ivanesca
9.9.12 22:23

• Citovat
  • Upravit
petulax
3.10.12 14:41

Jsem na tom stejně!

Ahoj, tak v únoru čekám mrňouska a mám taky streptokoka. Můj dr. říká, že mi furt nemůže něco předepisovat tak to mám prý teď nechat. Ale díky tomu mi rostou bílé krvinky na krevním obrazu na hematologii a dr. na hematologii chce, aby mi to vyléčil… připadám si jako blázen!!! Jeden mi řekne to je dobrý, druhej že to je velmi nebezpečný. Určitě je dobrý vědět že v tom nejsi samam mam uplně stejné pocity!!!

• Citovat
  • Upravit
Ivanesca
6.2.13 00:19

• Citovat
  • Upravit
40
6.2.13 08:18

@Immortalkova
Ty jo tak to je dobře, že to všechno dobře dopadlo a že je malinká v pořádku. Ale přiznam se, že jsi mi teď dost znejistěla :,( jsem teĎ 39 tt, a mam z toho pěknej strach. Měla jsem tu mrchu celý těhu a čím se to blíží tím se víc bojim. Jsou to ale docela borci že nezjišťujou o co se jednalo… člověk se nestačí divit. Jinak gratuluju k miminku a hlavně přeju hodně zdravíčka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 06:47

Ahoj,
u doktora mi zjistili, že mám pozivitního streptococa agalactiae v pochvě. Doktor mě ujistil, že to není velký problém spíše běžná věc. Vše se zaléčí ATB běhěm porodu a miminko dostane ATB po porodu. Jde o to, že jsem silně alergická na penicinín který se používá. Po ponicilínu přestávám dýchat. Nedokážu si představit rodit s alergickou reakcí. A co kdyby alergii zdědilo dítě? Bohužel jsem se na to úplně zapoměla zeptat. ( respektive jsem zjistila až doma že se používá PNC) K lékaři jdu až za 14 dní. Je to důvod k císařskému řezu? Mám teď strašný strach rodit přirozeně. Dostanu jiná antibiotika která nebudou na bázi penicilínu?( i tak mám strach mám alergii na více druhů) Nemá nějaká maminka zkušenost nebo nějaký zdravotník co by mi to objasnil? Mockrát děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anais
2.6.14 07:29
@Anonymní píše:
Ahoj,
u doktora mi zjistili, že mám pozivitního streptococa agalactiae v pochvě. Doktor mě ujistil, že to není velký problém spíše běžná věc. Vše se zaléčí ATB běhěm porodu a miminko dostane ATB po porodu. Jde o to, že jsem silně alergická na penicinín který se používá. Po ponicilínu přestávám dýchat. Nedokážu si představit rodit s alergickou reakcí. A co kdyby alergii zdědilo dítě? Bohužel jsem se na to úplně zapoměla zeptat. ( respektive jsem zjistila až doma že se používá PNC) K lékaři jdu až za 14 dní. Je to důvod k císařskému řezu? Mám teď strašný strach rodit přirozeně. Dostanu jiná antibiotika která nebudou na bázi penicilínu?( i tak mám strach mám alergii na více druhů) Nemá nějaká maminka zkušenost nebo nějaký zdravotník co by mi to objasnil? Mockrát děkuji.

Při příjmu do porodnice hlásíš, na co jsi alergická, raděj si to nechej dopsat i do průkazky. Jinak mi antibiotika ani nestačili podat, pro překotný porod a streptokok byl taky pozitivní. Hlídali mimčo a vše bylo ok.
Vzhůru a bez starostí k porodu :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí