Streptococcus agalactiae

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pavlats
2.6.14 08:56
@Anonymní píše:
Ahoj,
u doktora mi zjistili, že mám pozivitního streptococa agalactiae v pochvě. Doktor mě ujistil, že to není velký problém spíše běžná věc. Vše se zaléčí ATB běhěm porodu a miminko dostane ATB po porodu. Jde o to, že jsem silně alergická na penicinín který se používá. Po ponicilínu přestávám dýchat. Nedokážu si představit rodit s alergickou reakcí. A co kdyby alergii zdědilo dítě? Bohužel jsem se na to úplně zapoměla zeptat. ( respektive jsem zjistila až doma že se používá PNC) K lékaři jdu až za 14 dní. Je to důvod k císařskému řezu? Mám teď strašný strach rodit přirozeně. Dostanu jiná antibiotika která nebudou na bázi penicilínu?( i tak mám strach mám alergii na více druhů) Nemá nějaká maminka zkušenost nebo nějaký zdravotník co by mi to objasnil? Mockrát děkuji.

Neboj, prostě to v tý porodnici nahlas při příjmu. Dají Ti nějaký ampicilin - na streptokoka učinkuje taky a je to jiná řada ATB. Určitě PNC nedostaneš, když jsi na něj alergická.

• Citovat
  • Upravit
40
2.6.14 09:55
@Anonymní píše:
Ahoj,
u doktora mi zjistili, že mám pozivitního streptococa agalactiae v pochvě. Doktor mě ujistil, že to není velký problém spíše běžná věc. Vše se zaléčí ATB běhěm porodu a miminko dostane ATB po porodu. Jde o to, že jsem silně alergická na penicinín který se používá. Po ponicilínu přestávám dýchat. Nedokážu si představit rodit s alergickou reakcí. A co kdyby alergii zdědilo dítě? Bohužel jsem se na to úplně zapoměla zeptat. ( respektive jsem zjistila až doma že se používá PNC) K lékaři jdu až za 14 dní. Je to důvod k císařskému řezu? Mám teď strašný strach rodit přirozeně. Dostanu jiná antibiotika která nebudou na bázi penicilínu?( i tak mám strach mám alergii na více druhů) Nemá nějaká maminka zkušenost nebo nějaký zdravotník co by mi to objasnil? Mockrát děkuji.

Chci tě jen trochu uklidnit, ATB bys měla dostat 4 h před porodem, já je dostala 2 h nebo ještě míň, před porodem. Nestihli zabrat, celý těhu jsem měla záněty od toho streptokoka, několik antibiotik, během těhu, a malá se narodila uplně zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 10:14

Děkuju moc na internetu čtu samý hrůzy nejraději bych si zažádala o císařský řez ale to asi není tak jednoduché :D mám alergii na několik atb z ampicilinové řady ale nejvíc se bojím toho, že až dají atb mimču prostě přestane dýchat ( zdědí to) už blázním.. mám celé těhu potíže a ještě toto na závěr :zed:

• Citovat
  • Upravit
554
2.6.14 13:44
@Anonymní píše:
Děkuju moc na internetu čtu samý hrůzy nejraději bych si zažádala o císařský řez ale to asi není tak jednoduché :D mám alergii na několik atb z ampicilinové řady ale nejvíc se bojím toho, že až dají atb mimču prostě přestane dýchat ( zdědí to) už blázním.. mám celé těhu potíže a ještě toto na závěr :zed:

Pokud mas alergii na PNC, tak to nahlas pri prijmu v porodnici a urcite ti ho nedaji ani zadna pribuzna antibiotika jako Ampicilin. U nas pri alergii davaji Gentamicyn, taky jsem ho dostala a to jsou upne jina antibiotika.
Duvod k cisarskemu rezu to ale neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
2.6.14 13:55

Jsem taky alergicka na pnc, jen jsem to rekla pri prijmu. Dali mi neco jineho. Pozitivni stery ma az 40% zen, je to vcelku bezne. Netreba se stresovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.9.16 22:27

Ahoj Hajinko, prosím, mohla bys mi poslat odkaz na tvoje 2 články o streptokokovi, jak tady radíš holkám… Děkuji moc za ochotu, je to už asi nějaký rok, ale snad… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 23:11

Oživuji diskuzi

Ahoj holky, prosím co vám nakonec a účinně pomohlo na streptokoka agalactiae? Trápím se s ním už nějakou dobu :,(

• Citovat
  • Upravit
200
23.3.21 07:49

No a v těhotenství negativní test a po porodu se syn jim nezdál a nakonec streptokoka měl. Byl dlouho v nemocnici, nicméně je teď fit a zdrav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 09:26

Užívat tinkturu z lichořeřišnice alespoň 3 týdny před stěrem, k tomu zavádět česnek a ředěný tea tree olej. Zabírá to, minulý týden přišly výsledky na streptokoka a byly negativní ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky