Těhotenství přes HA

162
4.6.04 07:36

Těhotenství přes HA

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo z vás podobnou zkušenost.Před necelými šesti lety se mi stalo, že jsem otěhotněla i přes to, že jsem pravidelně brala antikoncepci,podle lékařky se to občas stane , pokud je např sřevní chřipka atd. v počátcích, a netušíme to.Přes protest lékařů jsem dceru vybojovala, i když jsem musela probíhat řadou nepříjemných vyšetření a asi do pátého měsíce hrozil potrat.Dcera se narodila, a vše bylo v pořádku.Avšak chybička se vloudila-má velmi sníženou imunitu na alergeny ,reaguje pomalu na všechno alergicky,a na chřipková onemocnění vč.zápalů plic nemá žádnou imunitu,nepomáhá ani očkování,je to bohužel problém, protože s ní musím dost často cestovat,nejprve jsme si mysleli, že je to tím, ale lékaři bohužel potvrdili, to co jsme již delší dobu čekali(varovali nás předem,že se to může stát).Nikdo ze známých nevěří,že se dá otěhotnět i přes HA,ale bohužel asi spadám pod to 1% žen kterým se to stalo.Kdo máte podobnou zkušenost s tímhle typem otěhotnění, tak i se sníženou imunitou dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.6.04 08:31

Ahoj,
můj syn se mi narodil také po malé „nehodě“, kdy jsem ale vynechala antik :lol: oncepci.Problémy s imunitou měl od 0,5 roku, kdy jedna nemoc střídala druhou. V nemocnici jsme byli víc než doma. Po vyšetřeních dostal na posílení imunity Broncho-vaxom a byla jsem v dětské léčebně respiračních chorob ve Zlatých Horách.Výsledek se dostavil, je to nyní rok, co jsme tam byli a nemocnost je tak na čtvrtině. :lol: Bohužel kvůli zaměstnání je pro mě problém na 6 týdnů tam se synem jet, ale vřele doporučuji.Pobyt hradí VZP, na doprovod se připlácelo.Kikča

• Citovat
  • Upravit
338
4.6.04 10:20

Ahoj,
před 5 roky jsem také otěhotněla při H.A. Náš gynekolog ale nedával miminku moc velkou šanci, prý na 90% potratím. Nepotratila jsem, a ve 42tt se mi narodila zdravá dcerka. Trpěla jen na nachlazeniny, asi tak 10× do roka, ale jinak myslím že sníženou imunitu nemá.Ted už je to lepší, jednou ročně má chřiku, a asi 5× je nachlazená.
Proto si myslím, že snížená imunita se nevyskytuje u každéhé početí s HA.
Doufám že se vašim dětem brzo zvýší imunita, zkuste podávat přípravky z echinecey, otužování, děti nechávat hodně na čarstvém vzduchu…
papa Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
4.6.04 13:53

Ahoj a díky za rady,Zlaté hory nám byly také doporučeny,a také moře.U moře jsme byli v zimě, ale malá se nestačila zaklimatizovat na zimu tady, takže se to rozjelo daleko hůř než jsme mysleli.Teď bere také léky na zvýšení imunity,ale homeopatika u ní nefungují, její tělo to nebere.Bohužel jsem si musela najít práci, kterou mohu částečně dělat doma, nebo pracovně cestovat, ale pouze s ní, protože manžel je od šesti ráno do deseti v práci a babičky jsou daleko a ještě pracují.Otužování jsme skusili také, ale nefunguje,protože jako astmatičce jí nedělá dobře.Lolo není to, že je tvé dítě jak píšeš desetkrát do roka nemocné také moc?Malá je nemocná asi 13 krát do roka a doktoři říkají, že normální je maximálně 5 krát, pokud je to školkové dítě.Ale přesto moc děkuji a Zlaté hory vyzkoušíme s jistotou holt si udělám volno po pěti letech si to s malou zasloužím :lol: :P Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
4.6.04 14:38

Ahoj,
i já se hlásím do klubu"otěhotnění přes HA" a musím říct, že až doteď mě nenapadlo, že by to mohlo mít na dítě takový vliv. Mám 13 měsíčního chlapečka, narodil se úplně zdravý ve 42 tt a za ten víc než rok nebyl nemocný ani jednou, měl snad jednu slabou rýmu, ale opravdu nic víc… Na roční prohlídce nám pan doktor udělil pochvalu za notoricky zdravé dítko, tak doufám, že to, o čem tu píšete, není pravidlem…
Každopádně vám přeju, ať jsou děti už jen zdravé! Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.6.04 17:12

Ahoj , já jsem také otěhotněla přez HA , měla jsem sice rizikové těhotenství , ale o možném potratu doktor nemluvil , malej byl úplně zdraví imunitu měl v pořádku , ale bohužel u takovích dětí hrozí sindrom náhlého úmrtí a to mi nikdo neřekl a já si nepřipouštěla , že by se malému něco stalo . Dozvěděla jsem se to už pozdě. :cry: Takže bacha :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
5.6.04 20:02

Ahoj holky,

dnes jsem se dostala k Vaší diskuzi, která mě dost zaujala.

Při prvním miminku jsem otěhotněla také v době užívání HA. Zapomněla jsem jeden jediný prášek a spermijkám to stačilo, aby se zavrtaly do vajíčka :wink: . Syn se narodíl jeden den po termínu, je zdravý a moc na nemoci netrpí. Dnes jsou mu 4 roky a dělá mi jen radost!!! To, co tu čtu - co se týká rizika - nemohu tudíž posoudit.

Nyní se od září 2003 pokoušíme o druhé miminko, ale nějak se mu k nám nechce. Zrovna včera se po 48DC objevila ta mrška červená - a už jsem si myslela… :cry: Někde jsem slyšela, že antikoncepce pomáhá k otěhotnění (nemyslím dlouhodobé užívání!!!), takže jsem včera na:,–(ila Trinordiol a budu doufat, že za tři měsíce, až ho vy:,–(ím, tak se „vytvoří“ víc vajíček a povede se to!!!

Chtěla jsem se zeptat, nemáte s tím některá zkušenosti?

Díky za odpovědi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
7.6.04 08:11

Ahoj Radko, víš sama , že já mám také momentálně stejný problém jako ty,a zkusili jsme to s antikoncepcí na krátkou dobu talé, ale nemělo to úspěch, ale kamarádce se to povedlo, třeba to půjde já si myslím, že je to šance tak půl na půl.Ale zkus to třeba se ti to povede :lol: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.6.04 08:59

Ahoj holky,

ráda bych se Vás zeptala. Zda se Vám některé stalo, že jste otěhotněly při užívání HA a po vysazení jste stejně krvácely ????? Nebo Jste to zjistily tak, že jstě to prostě nedostaly ???? Moje kamarádka totiž taky otěhotněla při užívání HA a krvácela do 3 měsíce, protože vůbec netušila , že je těhu. Zjistila to až doktorka na pravidelné kontrole. Naštěstí se jí narodila zdravá holčička a zatím měla jen jednou rýmu. Je jí rok a půl. Takže hlavu vzhůru. Když se ptala své lékařky, tak ta jí řekla, že v dnešní době už je HA nízkohormonová a nemělo by to mít nějaký „špatný“ vliv. Ale to asi záleží na hodně věcech. :D

Přeji krásná a zdravá miminečka.
Katka

• Citovat
  • Upravit
162
7.6.04 09:35

Ha

Já jsem krvácela jako normálně po vysazení antikoncepce na konci cyklu, protože jsem to také netušila, je to asi normální doktor mi tenkrát říkal, že se tělo vyrovnává s hormonální hladinou,a dcera byla do třech let také zdravá , vše se zkomplikovalo tím jak přišla do dětského kolektivu.Ten problém je ten, že nemoci a náchylnost k nim se prokáže bohužel až v kolektivu dětí, protože na pískovišti atd. kde se maminky scházejí jsou děti přece jen ještě tak trošku izolované,malá přes prázdniny je také zdravá jak ryba, ale pak , je to hrůza.Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dadyna.84
14.6.11 19:50

Ahoj,jsem 10 měsíců po CS,kojim,beru Azalii a už asi tři dny cítim jakoby pohyby v břiše 8-o .Nemáte někdo zkušenost, jestli by to mohlo být od jizvy.Ani si nepřipouštim že bych mohla být těhotna když beru antikoncepci a ještě kojim,nebo už se vám to stalo?Díky

• Citovat
  • Upravit
18223
14.6.11 20:16

Hodně holek říká, že někdy tohle zpusobí větry, že mají pocit, jako kdyby to byly pohyby. Pro jistotu na duši zkus test :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bambulka1983
5.10.11 16:15

Otehotnela jsem pres HAC

Ahoj brouzdim od vcera na internetu, je mi 28,mam 4leteho syna.Od svych 17 do 21 let jsem nepravidelne vyzkousela nekolik tipu hormonalni antikoncepce,avsak kazda i ta nejslabsi mi delala nejake potize, po jedne jsem se potila jako prase, po druhe dokonce omdlivala, po jine navaly a to nejsem zadny hipochondr.Od 18 let jsem porad se stejnym partenerem.Jedina antikoncepcni metoda je prerusovany pohlavni styk.Zatim skoro 10 let uspesne!Kdyz jsem se rozhodli pro dite,hned behem prvniho mesice kdy jsme to zkouseli se to povedlo,potom po porodu/ samozrejme sestinedeli/ jsem zase praktikovali antikoncepcni metodu prerusovaneho pohl.styku.Az kdyz mi nedavno rika pritel jestli nezkusim nejakou antikoncepci treba po tolika letech budu reagovat jinak,jako moje telo ze uz to jsou zase jine hormony atd…pred tremi mesici jsem od gynekologa dostala Qlaira,zacala brat, super zadne nezadouci ucinky, vse ok,az na to ze se nedostavila menstruace hned pri prvnim cyklu, ok udelala jsem test vse v pohode,zacala brat dalsi plato,v case sedmi dnu vysazeni, kdy se mela dostavit menstrace zase nic, ok,pisou ze u 15% zen pozoruji absenci krvaceni nez si telo zvykne … no jo ale uz treti den po rano zvracim, a boli mne prsa,vcera jsem udelala kontrolni test - teda rovnou 3 - jsem tehotna!Dnes mi to gynekolog potvrdil, jsem v patem tydnu..takze zitra se musim s tezkym srdcem objednat na preruseni.Je to tezke rozhodnuti,jsme kompletni rodina,mame svoje zazemi,avsak je tam zasadni vec proc si to nemuzeme dovolit,ale hlavne kdyz mi rekl doktor,ze sice vazne geneticke vady se kuli HAC nemuzou vloudit,avsak ze mi nemuze garantovat ze mnesi jako chybejici prstik/ky a podobne…ze to se stat muze,i o imunite ditete mluvil…a na to nemam…vinim se za svoje rozhodnuti, ktere podstoupim v pristich dnech avsak vycitala bych si vic nemocne ditko :-(
Ale proc to sem pisu,to nejdulezitejsi.
Vzdy kdyz jsem slysela ze nekdo otehotnel pri uzivani pilulek,rikala jsem si to vis,ze jo, nemozne,neberou to pravidelne a riskuji zbytecny problem atd atd…zensky ja brala po celou dobu antikoncepci poctive kazdy den dokonce v presnou hodinu, nedoprala jsem si ani luxus meskat ani 5 minut ani hodinu ani pul dne natoz den…a jsem tehotna!!!!

• Citovat
  • Upravit
4880
5.10.11 16:40

No já nevím, ale to slyším poprvé, že by HAK způsobila menší vady plodu, jako chybějící prstíky, to je blbost. Možná tak před 30ti lety ale ne dnes. Vždyť hormony obsažené v HAK mají skoro stejné molekulové uspořádání jako hormony tvořené v těle. 8-o

Mě, kdyby nesedla HA, tak ji neberu, měla bych strach z různých komplikací atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
5.10.11 17:37

Já jsem taky slyšela, že otěhotnění přes antikoncepci sebou nese určitá rizika defektu plodu…ale znám nejméně tři páry, co mají prcky přes anťáky a dětičky jsou zdravé a doktor/ka jim o možnostech vad plody neřekl ani v jednom případě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí