Existuje nějaká domácí léčba, která pomáhá na hemoroidy?

5
2.6.04 09:07

Hemeroidy

Trochu jsem tímto neduhem trpěla i před těhotenstvím, ale jen občas a lehkou formou. Nyní (28tt) se to dost zhoršilo a hodně mi to znepříjemňuje těhotenství a omezuje v ostatních běžných věcech. Navíc už mi ani nepomáhá žádná dostupná mast (Preparation H, Aviril H, Factu), takže z toho začínám být trochu zoufalá. Nemáte někdo s tímto nepříjemným neduhem zkušenosti? Existuje nějaká domácí léčba, která pomáhá? Mám strach, že s postupujícím těhotenstvím se to bude jen zhoršovat, o porodu ani nemluvě (z představy klistýru mi běhá mráz po zádech už teď). A vrátí se to po porodu min. do původního stavu? Moc díky za vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
2.6.04 09:59

Ahoj Arniko,
tak přesně tento problém mám teď nějakou dobu i já (přitom před těhotenstvím jsem to v životě neměla). Od doktorky jsem dostala PreparationH, jenže se mi na něj vytvořila alergická reakce (a taky mě vyděsila tím, že s postupujícím těhotenstvím to už bude jen horší a že po porodu se to asi taky zhorší). Holky z deníčku mi ještě poradily gel z dubové kůry a koupele z dubové kůry (obojí k dostání v lékárně). A já si teda nedávám koupel ale obklady z té dubové kůry a fakt mi to docela pomáhá. Sice pomalu, ale přece! Tak snad i tobě. Nic jiného ti bohužel poradit nedokážu:-(
Moc držím palečky, aby ses těch sviňáků zbavila!!! Já jsem ve 32. týdnu, pomaličku bych ráda začala s masáží hráze a tohle v tom jaksi brání:-( Takže cítím s tebou, vím jak to dokáže bolet a ničit člověku náladu. Opatruj se, obkládej a hlavně věř, že to pomůže. Jinak když si představím klistýr teď, v tom stavu v jakým mám zadek, tak taky umírám hrůzou:-)
Hodně sil do dalšího boje přeje Kristy (32.tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
2.6.04 11:46

Ahoj Arniko,
stejně jako Kristy mám dobrou zkušenost s gelem z dubové kůry. Mě hemeroidy vznikdy až po porodu, a když jsem si je několikrát denně potírala gelem měla jsem za tři měsíce od škaredin pokoj.
Gel stojí v lékarně kolem 70kč.
Mnoho úspěchů a málo bolesti přeje Lola s dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.6.04 13:10

Díky za rady, na gel z dubové kůry jsem se už poptávala, ale zatím bez úspěchu. Snad se mi podaří ho sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.6.04 13:37

Holky pozor na nekteré ty gely, mam doma jeden takovy (také dubová kůra) a na pribalovém letáku je napsáno neuživat v těhotentsví !!!!
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.04 17:43

Ahoj Arniko! Já měla stejné problémy po porodu a můžu jen a jen doporučit homeopatickou mast AVENOC, která stojí okolo 60 Kč a lze jí používat jak v těhotenství tak i během kojení. Míša

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.6.04 20:01

Ahoj, pripojuji se k Mise - myslim s Avenocem! Hemeroidy se mi poprve objevily po prvnim porodu. Pri druhem tehotenstvi se to nijak nezhorsilo, zato treti tehotenstvi jsem si v tomto smeru „uzila“… Nejvic mi pomahal AVENOC (od firmy Weleda - existuji cipky nebo mast) a posez v dubove kure take pomahal. Take se mi dlouhodobe osvedcil tento cvik - lehnes si na zada, pokrcis nohy, chodidla na podlozce a zvedas zadek - pritom ho co nejvic zatahujes. Je to vlastne cvik na zpevneni panevniho dna, ale na tyto potize take funguje. Klistyru se neboj, je to neprijemne, ale neni to zas az tak strasne. Pokud ho absolvujes jiz pri stazich, prevazi tato „starost“. Porod ti potize asi prilis nevylepsi, ale tim ze odpadne zatez tehotenstvi, pomerne rychle se to vylepsilo do snesitelne formy a postupne to ustoupilo. je to ale atrakce pro cely zivot - nicmene se to stale udrzuje v pomerne uchazejici forme. myslim, ze ridici z povolani jsou na tom hur! Neprijemne to je, ale neni to az tak zle. Vetsinou mam nejvetsi potize v pocatku menzes. Chce to i vic dbat na hygienu. Napr. nevynechat umyti po kazde „velke“. V praci jsem to resila pomoci ruznych mycich uterek nebo jsem i pouzivala detske utiraci ubrousky na zadecek :-). Totez delam i kdyz jedu nekam mimo moznost sprchy - na vodu, pod stan apod. A opravdu to funguje - alespon v ramci moznosti. Soucitim s tebou, at je ti brzy lepe, ahoj Zuzka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.6.04 23:08

Hemeroidy

Jak na ně

Máme dva druhy hemeroidů. Vnitřní a vnější. Oboje dokáží natropit velký problém. Mnohdy si ani nedokážeme představit, jak urputné jsou bolesti. Jen při pomyšlení, že se nám chce na záchod, už na čele skáče pot. Většinou hemeroidy vznikají při sedavém zaměstnání. Nejvíce na toto trpí řidiči či ženy sedící v kanceláři a píšící na stroji či PC. Jako prevence jsou dobré pravidelné procházky a zamezení neustálému sezení. To je ale někdy problém. Pokud už hemeroidy nastanou, je o starost víc. Na vnější i vnitřní hemeroidy je mnoho mastí. Váš obvodní lékař či v lékárně vám velice rádi poradí jaký přípravek použít. Přípravky se mohou lišit tím, jestli jsou na vnitřní či vnější. Vývoj léku jde velice do předu a nemohu uvést, co je nejlepší.

Klystýr ale může trochu pomoci při zmírnění bolesti. Tím, že si uděláte klystýr, rozmáčíte stolici a zvlhčíte konečník. Stolice z vás vyjede, jak po másle. Zmírní se tedy bolest, která vzniká při pomalém vytlačování stolice. Někde jsem četl a nevím zda to pomáhá, použít heřmánkovou mast. Řitní otvor se mírně pomaže.

Další metoda, která bývá účinná a pohodlná je napustit vanu vodou a udělat sedací lázeň. Napustíme vanu do takové výšky, aby voda sahala při sezení do pasu. Do vody se dá použít heřmánek či přeslička. Vše se dá sehnat v lékárně či drogérii. Voda má mít teplotu okolo 37 C. Ve vaně sedíme deset až patnáct minut. Po té mírně jemným ručníkem osušíme okolí řitního otvoru.

Dobré je také konat potřebu na bobku. Nohy jsou mírně od sebe a pomalinku tlačíme. Když sedíme na záchodové míse, více se namáhají svaly v okolí řitního otvoru a konečníku. Otázka je, kde toto vykonat. S tím vám asi moc neporadím. Záleží na každém, jak to vyřeší a jaké má možnosti. Asi nejlepší je použít nočník. Nad ním se v klidu rozkročíme zaujmeme pozici a pomalinku tlačíme. Není to ideální, ale nebudeme se muset moc namáhat a pociťovat větší bolest.

V jedné knize a i jsem to slyšel od jedné odborné doktorky, která se tímto zabývala, mají totiž velké problémy s hemeroidy ženy v těhotenství. Klystýr je zde nevhodný a nedoporučuji ho. Jen v raném stádiu. Později může vyvolat i stahy dělohy. Ženám se zde doporučuje konat potřebu ve vaně. Když se napustí voda, tak aby bylo po pas, to znamená, že je celá oblast pánve pod vodou. Zaujmout polohu na zádech a nohy dát přes okraj vany. Poloha jako u gynekologa či při porodu. A zatlačit. Stolice vyjde ven a okolní voda chladí a uklidňuje okolí anální oblasti. Je to velice pohodlné a nenáročné. Jen musíte hned vylézt z vody a opláchnout se. Nedoporučuje se to při průjmu. Je to dobré při normální stolici či zácpě, kdy je stolice velká a je problémové ji vytlačit. Musí se ale velice dbát na hygienu. Nic se nesmí dostat do pochvy. Muže se tato metoda používat i jindy. Muže ji používat každý. Jen tu jde o to, jestli se štítíte. To samé se dá udělat ve vaně také na břiše. Tentokrát tlačíme více a stolice z nás jakoby vystřelí. Dobré je to zkombinovat s klystýrovacím balónkem. Kdy do konečníku vstříkneme malounko tekutiny a pak zatlačíme. Všude ale musíme dbát na hygienu. Pokaždé se pořádně umýt. Hlavně ženy.
Hemeroidy je možné odstranit také operativně, dnes už bezbolestně tzv. Longovou metodou, více si můžete přečíst na internetu. Její cena se pohybuje okolo 5 tisíc korun.

• Citovat
  • Upravit
21.2.12 10:50

Ahoj holky,taky se mi teď jeden objevil,jsem 14 dní po porodu.Na záchodě mám od té doby jen průjem a když se utírám tak na toalet. papíře mám krev od toho jak mi praskne,je to normální?Zatím na to nic nemažu.A může malá chytnout průjem ode mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
10.3.12 18:17

přidávám se k trpícím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16700
27.3.13 20:30

Holky, ja jsem 3 mesice po porodu a mam ten gel z dubove kury. ale jsem z toho jelen. To mam normalne si po sprse namazat zadek tim gelem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 21:01

Kup si faktum, je gel i čípky. čípky se klasicky zavedou, gel má nástavec a zavede se do řitního otvoru a část krém se pak vstříkne, pak se sundá a umyje pod vodou, aby se udržel v hygien.podm.

• Citovat
  • Upravit
1137
27.3.13 21:16
@Anonymní píše:
Kup si faktum, je gel i čípky. čípky se klasicky zavedou, gel má nástavec a zavede se do řitního otvoru a část krém se pak vstříkne, pak se sundá a umyje pod vodou, aby se udržel v hygien.podm.

souhlas, hl. čípky prý jsou účinější (na noc, přes den mazat mastičkou), já měla za 3 dny klid a to jsem fakt nemohla bolestí ani chodit ani sedět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
28.3.13 01:13

Mně třeba Faktu po porodu moc nezabral (měla jsem gel, dali mi ho hned v poro).. možná proto, že jsem to měla docela hnusný :poblion: Ale doma jsem pak (po zkušenostech z prvního porodu) nasadila zase dubovku a to pomohlo.. takže za mě dubovka urkitě ;) A jo, normálně si to namažeš na zadek, no, popíšu to detailně, co už.. pořádně umýt, to je samozřejmost, namazat a je dobré ty potvory i zatlačovat.. takže jak zatlačuješ dovnitř, tak to promázneš prstem i tam. A okolo zvenčí no ;).
Pořiď si třeba i sedací koupel z dubovky, můžeš kombinovat a je to taky zabíračka! Hodně štěstí, hemouše jsou vopruz :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.3.13 08:21

@AdelQa ona ta mastička není tak účinná, ale ty čípky jo - mastička jen zmírňuje, ale po třech nocech s čípky jsem nevěřila vl. očím a normálně se to zatáhlo a to fakt jsem trpěla jak zvíře (nemohla jsem ani chodit ani sedět) a už se smiřovala s nějakým chirurg. zákrokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí