Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tehulky a maminky,
rada bych od vas dostala nejaky dobry typ na akne v tehotenstvi.
Jsem ve 25tt a stale se mi drzi akne. Na tvari to mohu celkem zamaskovat, ale na hrudi a na zadech uz ne.
Doba tilek je uz za dvermi a ja v nich asi nevyjdu ![]()
Koupila jsem si v lekarne aknecolor - makeup, ale na telo jsem nic nenasla.
Prosim, poradte, co vam pomohlo alespon akne trochu zamezit..
Dekuju za odpovedi
Iri
Ahoj Iri
,
nejsem sice těhotná
, ale na kožní jsem šla s tím, aby mi předepsali něco na akné po vysazení HA, a s ohledem na případné těhotenství.
Jeden z léků je sice lokální ATB, ale na můj dotaz, zda to nemůže vadit, se doktor jenom smál. Koncentrace je prý příliš malá, než aby mohla jakkoli škodit. ![]()
Dostala jsem dva přípravky - mast Skinoren, na večer, a na ráno pod krém a make-up Aknemycin. (Akne-color je k ničemu).
Po měsíci se zlepšil stav mé pleti snad o 1000%
, dokonce jsem totálně změnila účes z hladkého mikáda (ta fuška narovnávat denně vlnité vlasy
) s ofinou zpět k přírodním vlnám a pozor - s holým čelem !!
O víkendu jsem se už bez problému obešla bez jakéhokoliv make-upu.
Zkus si zajít ke kožnímu lékaři, a uvidíš. ![]()
H.
Ahoj Hajinko,
na koznim jsem byla, ale o techto lecich nic doktorka nerekla. Predepsala mi jeden a pak jsem sama zjistila, ze se nesmi uzivat v tehotestvi…
Asi zmenim doktorku a pujdu jinam..
Dekuju za typ
I.
Ahoj,
nechci někomu brát iluze, že se akne zbaví po měsíční léčbě atb mastí nebo jinými „sajrajty“. Stav se sice může přechodně zlepšit, ale po ukončení léčby nebo i při dlouhodobějším užívání se akné vrátí zpět. Chce to spíš upravit jídelníček a vyčistit tělo zevnitř. Než volit antibiotika, to radši kvalitní kosmetiku. Výborná je La Roche Possay, mám s ní skvělý zkušenosti. Čau Pavla
Mě radili pivní kvasnice , není to chemie a zabírá to skvěle .
Horší je je sehnat .
Niky
ahoj iri,
mne se taky akne zhorsilo v tehotenstvi hlavne na hrudi a zadech. mne pomaha slunce. maku up se snazim pouzivat co nejmin, jenom pudr a korekcni tycinku.
danka
Můj dobrý známý, který se zabývá bylinkami a zdravým životním stylem mi už kdysi dávno radil na akne rozmíchat si čerstvé kvasnice za korunu s vlažným mlékem a vypít to dvě hodiny před spaním= dvě hodiny po posledním jídle. Prý je to zázrak na pleť. Problém je v tom, že syrové kvasnice mi obracejí žaludek naruby a nikdy jsem tuhle dobrůtku nedokázala pozřít, takže to nemám vyzkoušeno. Snad ještě tak kvasnicovou polévku bych mohla, ale to prý není to samé. Snad to některé z vás pomůže
Dobrý den mám dotaz jsem ve 24tt a začalo se mi dělat plno pupínků jak po obličeji tak na krku a hrudi když si to umyju tak mě to pálí, nevím co na to použit a jak se toho zbavit😔 prosím o nějakou radu😷 děkuji.