Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
v literatuře jsem četla (i slyšela od maminek), že miminko reaguje na náhlé zvuky ? ?lekne? se. Jsem ve 33. týdnu těhotenství a toto jsem doposud nezaregistrovala. Začínám mít proto obavy, aby bylo vše v pořádku? Jaké s tím máte zkušenosti?
Zuzka
Moje miminko se po náhlém hlasitém zvuku jakoby schová. Prostě mi v bříšku ztuhne a čeká co bude dál, takže necítím žádné jeho leknutí, spíš vyčkávání. Zato když přítel jede schválně rychle v autě a vybírá zatáčky jako formulka - říkáme tomu šejkrování miminka
- to se brouček pěkně mele až je mi z toho špatně. Když oni si ti moji chlapi nedají pokoj ani když jsem s nima v autě já. Buď ráda že se tvé miminko neleká. Já si toho jeho strachu v bříšku za poslední týden užila až nad hlavu, protože jsme se stěhovali do nového bytu a bylo potřeba udělat spousty úprav, přitloukání a vrtání a nemohla jsem pořád utíkat na chodbu. Snad to nezanechá následky ![]()
Ahoj Zuzko,
Ja bych se tím vůbec netrápila, možná to znamená, že tvoje miminko bude totální kliďas. Můj synek, když byl ještě v bříšku spal skoro pořád, byl asi na hluk zvyklý. Pracovala jsem totiž v divadle, kde pořád někdo, včetně mě povykoval a rámusil. Jediná doba, kdy byl aktivní byla ve tři ráno, kdy jsem se konečně chtěla vyspat.
Dnes je mu skoro rok a rámus a hluk vesele ignoruje stále. A slyší výborně, jenom ale „filtruje“ to, co mu připadá důležité.
Jestli je jinak tvé těhotenství v pořádku, netrap se.
A užij si zbytek těhotenstvi.
Ahoj Alda