Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@střepina Já jdu právě toho 3.6. taky na ty stěry, takže to by tam teda zjistili, kdyby tam ty kvasinky byly..Nebo že bych si teď ten rosalgin koupila taky…ale zas se mi moc nechce cokoliv brát bez porady s doktorem…
@spiritt jo,ze stěru to zjistí, rosalgin naopak doktoři doporučují, muže se brát i bez předpisu, dokonce i v šestinedělí, já ho používala i po porodu, ale jak říkám, je spíš na doléčení
@spiritt jo,musíš si koupit tu pumpu s pak sáčky vzlášt, dělají menší a větší balení, po pěti a asi po deseti, převaříš pul litru vody, necháš zchladit na vlažnou teplotu, vysypeš to tam a ve vaně vypláchneš ![]()
Ahoj holky, mám dotaz. Mám pozitivní gbs+, streptokok, zjistili mi to ve 25.tt když mi tvrdlo bříško a následně jsem krvácela. Prý mi způsobil zánět dělohy. O roziku nákazy novorozence vím, i to že musím dostat před porodem ATB aby nedošlo k nákaze nebo se aspon snížilo riziko. Dřív se to neléčí protože by nejspíš stejně došlo k opětovnému osazení pochyv streptokokem. Ale vyhrožují že je vysoký procento, že porodím dřív. tak se chci zeptat jestli tu někdo rodil dřív a jak to probíhalo, někdy se stává že plodovka odteče o hodně dřív než nastane přímo porod. Jsem prvorodička a ještě tohle, mám obavy. Děkuji za reakce
@BeccaB Ahoj, Atb se podávají až při porodu, takže je jedno jestli budeš rodit dřív nebo v termínu. Jediné co, tak bys měla po odtoku vody okamžitě vyrazit do porodnice, protože se tím právě zvyšuje riziko nákazy plodu a je nutné ty atb podat co nejdřív ![]()
@geilens no to je paráda, teda, kolikrát plodovnka jen uniká a žena si toho anie nemudí nisjk extra všimnout a pak tragedie. Jsem z toho docela na nervy a zvlášt když se mi malej tlačí dolů ![]()
@BeccaB takhle se ale zbytečně stresuješ… ano někdy se stane, že si úniku plodovky nevšimneš, ale to jsou spíš vyjímky… prostě si říkej, že bude všechno jak má a ono to tak dopadne ![]()
Dřív ti ty atb stejně nikdo podávat nebude ![]()
@geilens joo já vím, ale víš jak to je.
taky si říkám bud v kldiu, bud v klidu, ale když mi už od 23.tt tvrdne břicho a kolikrát často, tak jsem jak na trní
Holky, není to tak hrozný. Ve světe se ATB nedávají všude, protože riziko nákazy není až tak velké, jak nás doktoři straší. Nebojte se toho tolik!
Měla jsem u prnvího i druhého taky streptokoka, a jak jsem již psala, první porod překotný, takže jsme taktak dojeli do porodnice a tudíž mi ATB nemohli dát, ty se musí dát minimálně 4 hodiny před porodem, aby byly účinné. Malý byl naprosto v pohodě, nic se mu nestalo. Druhý porod, dojeli jsme do porodnice, dali mi ATB, ale za 15 minut jsme rodili, takže taky nestačili ATB zabrat a oba kluci naprosto v pořádku. ![]()
Tak se toho dopředu tak nebojte, držte se, věřte, že to Vy i Vaše mimi zvládete a uvidíte, že to bude OK. Základem je Myslet Pozitivně. ![]()
Mam dotaz dnes mi byl zjisten streptokok v teho zajimalo by me jestli nektera z vas vi z ceho nebo proc se obevuje v tehitenstvi popripadne zda se muze nakazit partner dekuji za odpoved
Pozitivní na něj je každá druhá, zjišťuje se to víckrát, při porodu ti dají kapačku antibiotik, aby si nenakazila miminko při průchodu porodními cestami.
O tom jestli můžeš nebo nemůžeš nakazit partnera nic nevím, ale nikdy jsem neslyšela, že by to nějaký gynekolog řešil. Ono totiž streptokoka B má v sobě spoustu lidí.
Streptokoka ma dneska každá druhá. Resp. Ma ho každá, ale v zadku, některým presidli i do pochvy. Nikdo neví proč. Nijak se neleci, není pro tebe ani partnera nebezpečný. Jen pro mimo při průchodu cestami. Proto se dává kapačka před porodem ![]()
@alisekR píše:a nevite prosim jak je to pak s kojenim jsem prvorodicka dekuji
Pozitivní na něj je každá druhá, zjišťuje se to víckrát, při porodu ti dají kapačku antibiotik, aby si nenakazila miminko při průchodu porodními cestami.O tom jestli můžeš nebo nemůžeš nakazit partnera nic nevím, ale nikdy jsem neslyšela, že by to nějaký gynekolog řešil. Ono totiž streptokoka B má v sobě spoustu lidí.