Streptokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
24.5.14 19:40

Jo, dělá se všem-výtěr z pochvy. Když je pozitivní dostaneš ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
24.5.14 19:47

@BaMaK děkuji :) už jsem klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.5.14 19:51

JAsně, to bude OK. Hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
24.5.14 19:57

@spiritt dělá se výtěrem v 30.týdnu, taky jsem viděla reportáž, myslela jsem, že se to přeléčuje než se rodí, ale asi ne, podle toho co tam říkali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.5.14 19:59

@střepina @BaMaK Dělá se to v 36.tt a přeléčuje se to prý až úplně u porodu podáním atb. Jediné co, tak pokud ho máte, tak by jste měli přijet okamžitě po odtoku vody do porodky (normálně stačí až za 2-3 hodiny) :D
kde byla ta reportáž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
24.5.14 20:08

Jj, jak píše geilens. Jakmile mi praskla plodovka, jela jsem do porodnice, tam mi hned dali první dávku atb (celkem byly asi tři, ale už si to moc nepamatuju). Řekli mi, že kvůli tomu nemohou čekat, až se samovolně otevřu, a rovnou jsem dostala i kapačku oxytocinu. Jde prostě o to, aby se doba, kdy se miminko může nakazit, snížila na minimum. Některé děti mohou streptokoka i přesto chytit a byla jsem poučena, abych když tak na to upozornila pediatra, kdyby se u malého objevily teploty. Naštěstí bylo vše v pořádku, nenakazila jsem jej.
Gynekolog říkal, že ten streptokok je celkem běžný.
reportáž jsem neviděla. Každopádně je dobrý, že v dnešní době to vyšetření dělají a mohou se děti ochránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.5.14 20:09

Taky se přidávám, u malé jsem měla taky a dali mě ATB-kapačky, těsně před porodem, nebo by se dítě mohlo nakazit, naštěstí malá byla v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
24.5.14 20:09

@geilens na nově, umřelo tam dítě před 4 rokama v Plzni a a soudí se, soud to zamítl, porod prej byl dlouhej a neurychli ho, chlapeček byl předčasně narozenej, za 11 hodin umřel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
24.5.14 20:36

Výtěr z pochvy, měla jsem a dostala jsem u porodu kapačku antibiotik..za 20 minut byla vykapaná..mimčo ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
24.5.14 20:57

No a ještě takovej dotaz..:co když bych porodila předčasně ještě předtím, než mi toho streptokoka zjistěj?…jako pokud začnu rodit třeba ve 35 týdnu, tak težko to budou při porodních bolestech testovat, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
24.5.14 21:22

@spiritt to by bylo asi horší, ale spousta holek tu psalo, že se miminko nenakazilo, to co se stalo v Plzni ve fakultce byla fakt smula a asi to doktoři fakt posr… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
24.5.14 21:30

@střepina Hmm,jasný, nemyslet hnedka na to nejhorší…Snad to bude vše ok.Teda ono stačí, že mam kvasinky :zed:,to je taky pro mimi špatný, pokud by se to do porodu nedoléčilo že jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
24.5.14 21:41

@spiritt taky jsem měla kvasinky, byly horka, rozjela se mi mykoza a drželo se mi to, před porodem jsem chytla stres a přesně na termín svědení, vystrašená jsem jela do porodnice, měla jsem strach, aby se malej nenakazil a doktor mi řekl že by mi musel vzít kultivaci, co tam přesně je a že než přijdou výsledky, že budu mít odrozeno, tady nenechávají přenášet dýl jak týden a že to nevadí, že se mimi nenakazí a porodem se to vyplaví, druhej den mi primář řekl at si koupím rosalgin, at se vniřtně nepotrhám, ten hned zabral a byla jsem v pohodě, ale na mimčo to nejde, žádný zranění nic, ale pokud se léčíš a nemáš kvasinky nepřetržitě, tak je mít určitě v den porodu mít nebudeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
24.5.14 21:50

@střepina Měla jsem teď předepsanej Pimafucin, zlepšilo se to, ale nejsem si jistá, jestli se to právě uplně vyléčilo…A k MuDr.jdu až 3.6…Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
25.5.14 06:41

@spiritt mě dala macmiror, taky se to zlepšilo, ale výtoky jsem měla pořád, říkala jsem to doktorce, tak mi řekla, že už to vypadá dobře, ale právě brala stěry na tu bakterku a tam ještě kvasinky byly, tak mi ještě něco napsala na 3 dny a měla jsem pokoj, pak mě to chytlo až den termínu, ale to možná byl jen stres, protože normálně rosalgin mi nikdy nezabere, i moje doktorka říká, že je spíš na doléčení a tenkrát mi pomohl :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí