Streptokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.11.10 19:58

streptokok

Nevíte jak může streptokok v pochvě ublížit novorozenci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15413
10.11.10 20:09

Nevím, jak přesně může novorozenci ublížit, ale pokud ti při vyšetření zjistili, že streptokoka máš, tak to chce jen nahlásit u porodu a oni ti dají kapačku a bude to O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.11.10 20:23

No může se nakazit při porodu, nevím jaké jsou pak příznaky nemoci. Já ho měla a byl to děs, protože jsem musela dostat několik kapačeka a nedostala jsem ani tišící prostředky. Tak že 10 hodin bolestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.11.10 21:03

ahoj,
streptokok by ublizit nemel pokud dostanes ATB, ja jsem je sice dostaval, ale stejne kolem 6 nedel mel zanet ledvin, kde zjistili ze ma streptokoka a na 99% byl ode mne pri porodu, ale byla to souhra nahod, malej ma nemocny ledviny, takze tim ze byla oslabena se ten streptokok dostal k nim :-? ale co znam a vim okolo, nikdy krom me se nestalo aby se prenesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
10.11.10 21:42

Určitě pokud je pozitivní, tak při porodu ATB. Kamarádka ho měla nějak ji po… porod, nedali jí dostatečnou dávku těch atb a kluk na tom byl mizerně. Ležel hodně dní na JIPu a měl i sepsi. Ale dostal se z toho a z něho bezproblémový druhák. Ale případů bezproblémových porodů se streptokokem jsou co znám já všechny ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petule1980
28.11.10 16:00

AHoj,

pravděpodonost přenosu streptokoka na dítě při porodu je menší než 1%, takže bych si z toho velkou hlavu nedělala :-)

• Citovat
  • Upravit
31
24.1.12 13:03

Me odesly pldove vody a hnet byl predcasny porod /24+2/ male toho neprozily. U jedne holcicky stvrdily bohuzel streptokoka, nikdo nedelal mi vysetreni na streptokoka, proto ze asi delaji kolem 34 nebo 37 tydne. Tak u me to s tim streptokokem dobre nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
13.12.12 14:27

Holky, mam dotaz. Měla jsem streptokoka v žaludku a doktorka mi řekla, že atb by mi nepomohli, protože by to šťávy zničily. Dál taky to zjistila z crp. Chci se zeptat, zažil jste někdo? Jde o to, že -bohužel- bydlim u tchýně a tase to doslechla a volala doktorovi svýmu a ten jí to vyvrátil a udělala ze mě lhářku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
5.3.13 13:04

Ahojda, obnovuju tohle téma, protože zrovna mi dnes dr. řekl, že 38+2 mám pozitivního streptokoka. že je to celkem normální, poznačil to do průkazky a že pak dostanu ATB, jak tu píšete. ale zajímá mě ještě jiná věc (nenapadlo se mě zeptat) - jestli to ode mě nemůže dostat manžel…když bychom chtěli mimi trochu popohnat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bezprihlaseni
5.3.13 13:20

@JankaF streptokoka budes mit uz jiste dlouho, to se jen na konci tehot.dela specialni test, aby vedeli, zda podat ATB nebo ne. V podstate se streptokok neresi pokud ti nezpusobuje nejake jine problemy napr. zanety (vetsina gynekologu k tomu tak pristupuje), protoze je temer nelecitelny. Takze se bat nemusite. Jen si ohlidej, aby ti vcas dali ATB (4hod pred porodem nebo v pripade praskle plodovky hned), v nekterych porodnicich na to zapominaji…

• Citovat
  • Upravit
14
5.3.13 13:29

Taky mám streptokoka, jak už tu je výš, nijak to neřeší, ale bohužel jsem patřila do toho 1%, a malá to při porodu ode mne chytla, ale zaplať pán bůh, i tak byla v pořádku, jen dostala antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 20:21

Lendys

Já sem těhotná 36+2 týden a streptokoka mi taky našli, těšila sem se na porod ( druhé dítě) a teď mam obavy jak to celé dopadne zda stihnu včas do porodnice a zda mimčo bude v pořádku. První těhotenctví až do porodu bylo bez problémů tak že sem o tomhle vůbec nevěděla a teď sem z toho špatná :(

• Citovat
  • Upravit
968
11.4.13 21:40

Streptokok nemusí být problém

Měla jsem taky streptokoka, porod překotný, takže jsme taktak dojeli do porodnice a tudíž mi ATB nemohli dát, ty se musí dát minimálně 4 hodiny před porodem, aby byly účinné. Malý byl naprosto v pohodě, nic se mu nestalo.
Co vím, je tam riziko, že když bude v porodních cestách dlouho, může ho vdechnout a to může být problém. Ale ve světe se ATB nedávají všude, protože riziko nákazy není až tak velké, jak nás doktoři straší.

Dávám zajímavé odkazy, které jsme našli, když jsme se o tom, že mám streptokoka dozvěděli. Manžel toho pročetl hodně a byl celou dobu proti ATB, že to zbytečně mimi oslabí. No, ale díky překotnému porodu jsme je nakonec ani nestihli. A opravdu vše v pořádku. Jen jsem mu musela v porodnici a pak i chvíli doma častěji měřit teplotu, kdyby náhodou něco a víc mu kontrolovali krev. Takže to tak asi mělo být :palec:

http://lekari.porodnice.cz/…vi-za-porodu

http://www.zdrava-rodina.cz/…d200_26.html

http://rodina-deti.doktorka.cz/…ehem-porodu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
24.5.14 19:39

Prosímvás, jen by mě zajímalo - to se dělá standartně každé těhotné to vyšetření na streptokoka (a jak? odběrem krve? z moči?),nebo jak se to zjistí, že ho mám v sobě?(Já vím, hysterický dotaz kvůli reportáži která právě proběhla v tv)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.5.14 19:40

Jo, dělá se všem-výtěr z pochvy. Když je pozitivní dostaneš ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí