Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem čerstvým těhulkám, které by si rády vyměnily poznatky, dojmy, informace a poklábosily o svých nových čersvě nabytých zkušenostech týkajících se těhotenství a všeho co je s ním společné…
2 roky jsme se s přítelem snažili otěhotnět, z toho rok v CAR chvíli v jednom, chvíli ve druhém a když se blížil termín, kdy jsme měli začít stimulovat na 1. IVF se najednou podařilo to, v co už jsme ani nedoufali věřit. Objevily se // ![]()
V současné chvíli se nacházím cca v 7.tt mám za sebou první ultrazvuk a podléhám obvyklým potížím, které se týkají těhotenství.
Jak to máte vy???
Ahojík
![]()
Já teda nevim jestli se můžu hlásit jako čerstvá těhule
když jsem v 21 týdnu
, ale bydlím kousek od Prahy
ale v Praze jsem skoro furt
Jinak moc moc gratuluju!!! ![]()
Ahoj holky, vzaly byste do party i mě? Taky nejsem zrovna čerstvá těhulka. Už odklepávám 27.tt. Ovšem taktéž bydlím v okolí Prahy.
llena, jinak moc blahopřeji k těhotenství
Mně k němu vedla také cesta trnitá, i když v trochu jiném směru…
Taniku ahoooj! A kde budeš rodit? Taky ti to těhu tak utíká?? Jé holky, když se nás tu sejde víc, tak můžeme pak třeba udělat i srazík ![]()
Šema píše:
Taniku ahoooj! A kde budeš rodit? Taky ti to těhu tak utíká?? Jé holky, když se nás tu sejde víc, tak můžeme pak třeba udělat i srazík
Jsem zaregistrovaná k porodu v Krči, ale mám z toho trochu smíšené pocity. Recenze na tuto porodnici, co se týče přístupu personálu nejsou moc povzbudivé. Jinak péče o novorozence je na vysoké úrovni. Jako záložní plán mám porodnici ve městě odkud pocházím. Měla bych tam známou dr. i PA. Zatím to nechávám otevřené…
A ty jsi zapsaná kde, Podolí? ![]()
Tániku ne, já u Apolináře.
Krč mám od domova kousek
ale taky jsem neslyšela zrovna nejlepší zkušenosti
tak jsem radši dala po druhé ten Apolinář ![]()
Dobré ráno Štěpánko, až teď jsem si všimla, že máš moc pěkné jméno. Shodou okolností chceme mimču dát jméno Štěpán
To je náhodička, viď? No, já kdybych mohla čas vzít zpět, přihlásila bych se taky do jiné porodnice, ale teď už s tím nic neudělám, snad všechno ve zdraví přežiju. Příští týden se chystáme na 4D UTZ, už se na to moc těším ![]()
Ahoj holky tak jak na Krčskou porodnici tak na porodnici v Podolí mám od známých dobré reference…
ovšem co se týká Apolináře tam jsem byla jednou na návštěvě a za kamarádkou a to bych nedala ani za nic
prostředí nic moc, personál nic moc ale to je všechno dané tím, že je tam málo personálu vzhledem k množství porodů, které tam mají.
No a jak se dneska máte?
S těmi názory o porodnicích to je vždy o dílčích individuálních zážitcích a názorech. Já se budu modlit, aby měl službu příjemný personál
No a jak se dnes mám? Před chvílí jsem dokončila úklid a pozoruju, jak mě to čím dál víc zmáhá. Mám už problém větší námahu udýchat… ale jinak se cítím fit. Trošku si oddechnu a půjdu se psem na malou procházku.
llena, ty chodíš asi normálně do práce, viď? Máš ranní nevolnosti? Já jimi trpěla do konce 3. měsíce a pak rázem ustaly, naštěstí ![]()
Ahojky, já jsem 20tt a jsem z Chodova, čekáme kluka a rodit budu v Podolí
jinak gratuluji všem těhulím ![]()
MAR01 píše:
Ahojky, já jsem 20tt a jsem z Chodova, čekáme kluka a rodit budu v Podolíjinak gratuluji všem těhulím
Mariko, mně už ani gratulovat nemusíš
A jen taková drobnost, už jsi v 21.tt ![]()
Ahoj těhulky. Jájsem čerstvá skoro 7tt. Co se týče té porodnice, tak jsem rozhodnuta pro Apolináře, i když bydlím na Praze 10 Kolovraty
. JIank dnes se nemám nic moc - berou mě křeče do bříška a únava je také děsná.
No Smigii s tou únavou se peru teda každý den…a když nejsem v půl desáte večer v posteli tak to je svátek…
Člověk jako třeba i chápe ten systém nácviku na noční vstávání a tak, jenom mi přijde, že to je zbytečně brzy…
![]()
Jinak všechny nové vítám… ![]()
Tánik píše:
S těmi názory o porodnicích to je vždy o dílčích individuálních zážitcích a názorech. Já se budu modlit, aby měl službu příjemný personálNo a jak se dnes mám? Před chvílí jsem dokončila úklid a pozoruju, jak mě to čím dál víc zmáhá. Mám už problém větší námahu udýchat… ale jinak se cítím fit. Trošku si oddechnu a půjdu se psem na malou procházku.
llena, ty chodíš asi normálně do práce, viď? Máš ranní nevolnosti? Já jimi trpěla do konce 3. měsíce a pak rázem ustaly, naštěstí
Naštěstí žádné takové věci nemusím řešit nijak příliš často. Jednou se mi stalo, že jsem šla nakoupit suroviny na večeři a místo toho přinesla jogurt, banány, jablka a rohlíky, protože když jsem se podívala na cokoli jiného otáčel se mi žaludek, ale jak říkám, to bylo jednou…
Občas cítím, že nejsem úplně fit, ale žádná tragedie a teď už bych řekla, že to je pryč úplně…
Jinak do práce teda normálně chodím…
ale klidně bych si to i odpustila… ![]()
llena píše:
No Smigii s tou únavou se peru teda každý den…a když nejsem v půl desáte večer v posteli tak to je svátek…Člověk jako třeba i chápe ten systém nácviku na noční vstávání a tak, jenom mi přijde, že to je zbytečně brzy…
![]()
![]()
Jinak všechny nové vítám…
Je to perné. Ale bude lépe ![]()