Streptokok bez léčby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.24 16:39

Streptokok bez léčby

Dobrý den,

ráda bych se zeptala na vaše názory..

Syn 5 let, měl 3 horečky, škrábání v krku a nakonec vyskočila i drobná svědivá vyrážka v podbřišku, stehnech a rukách, a drobne podkozni krupicky na prstech- u dr. jasná spalová angína podle barvy v krku (tedy bez testů) a dostal Ospen

Jde mi ale o staršího syna.. spálovou angínu měl vloni (7,5 let), dva jeho blízcí kamarádi mají teď také atb na angínu. Vzpomínám si, že ho asi 4 dny před tím než onemocněl mladší syn bolela hlava a břicho, svědila ho kůže na krku a trochu chraptí od té doby (do krku se nedívám) Mohl to být také streptokok a vlastně to jakoby prodělal s hodně mírnými příznaky? Přijde mi zvláštní, že by se nenakazil.. kdyby ano - je v takovém případě za potřebí řešit s dr výtěry, léčí se to, když mu nic není? Co takové poststreptokokové následky? Dnes jsem se takto vynervovala 8o
Děkuji za připadné reakce jak byste řešili vy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9729
22.6.24 17:20

Streptokoková angína i spála se zcela bezpečně dají léčit u většiny pacientů i bez ATB, byť v ČR je ještě „starý úzus“ to léčit ATB u všech. Kmeny s revmatogenním potenicálem v populaci prakticky nejsou, a to nejen u nás, ale ve většině rozvinutých zemí. Obavy z poststreptokokových komplikací nejsou opodstaněné. Jiná situace je v rozvojových zemích, ale to se ČR naštěstí netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.24 17:24

@Doctus Nějakou takovou reakci jsem dnes potřebovala.. Děkuji :roll: a přeji pěkný víkend

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA