Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám otázku..
jsem tak trosku pochondr.
v sobotu mě začal jaksi pobolivat krk, v noci horečky, zimnice, rano bez hlasu, a prakticky bez polykání.. ![]()
druhej den šla jsem na pohotovost, tam se potvrdil testem streptokok (strep-test). nicméně nasazené ATB penicilin. dnes, tedy po 3 dnech užívání ATB se mi docela ulevilo, ale bojím se těch sraček co píšou vsude možně - revmaticka horečka, atd. prej se to objevuje nedostatečným vylecenim strepu zhruba za 2-4 týdny od prodělání infekce..
jak zjistím ze jsem ho vyléčila správně a ze toto u mě nadále nehrozí? mám se nějak hodně bát? díky moc! ![]()
@zobacovaanelka píše: Více
to bude v pohode, nasa mala ho mela 2 x v prvnim roku, taky sem byla stresla, ale jakmile bolesti polevi, tak uz je to dobre.Jako jasne, moze sa stat neco necekaneho, ale nikoho takoveho zatim neznam, on ta potvora s nama zije.Jen bacha, at se ti nevraci zpatky, to umi taky, kdyz bys byla fakt nervak, tak si rekni o vyter a at to poslou do nemocnice, ne streptest, pokid ti ho tam nenajdou, tak je vsecko v poho. ![]()
@Locika86 jojo, to ja proste se vším hned strachuju, hodně čtu a pak jsem z toho hotova, dekuju moc! ![]()
Mas anginu. Tyden budes brat antibiotika, tyden se vyvarujes vyssi telesne namaze, co by se ti melo stat… ![]()
no necti,fakt.Taky sem cetla a neprida ti to, je to upa zbytecne, fakt a pak, dr to taky nemaju radi, ver svojemu telu.Na ty koky celkem zabira cesnek, ja sem pak mela aj lichořeřišnicu, nejake kapicky, ale ten cesnek to je king. ![]()
Pokud Penicilin dobereš tak, jak ti ho lékař předepsal. Tak se ti nic jiného nestane. Nedoléčené znamená ukončení braní ATB předčasně - stylem je mi líp - už to nepotřebuji.
@mag ja vím, tady jde asi jen o to ze si moc věci čtu.. a pak se bojím abych to neměla náhodou taky ![]()
Zdravím,
u nás streptokoka prodělaly i děti a úplně v pohodě, antibiotika zabrala. Myslím, že se nemusíte obávat.
@Locika86 mužů se s tebou nějak spojit na messengeru třeba? potřebovala bych radu ![]()
tak klidne mi napis do soukrome zpravy tady
@zobacovaanelka Kliiiid
. Mam tri deti, nejstarsi 12r, nechce se mi to pocitat, ale rekla bych, ze ATB na streptokoka za ty roky u nas v rodine snad tricatery
. Komplikace zasadnejsi nikdy, ale casto se mel tendence vracet, jak detem, tak nam dospelym, takze klid po doleceni je na miste. Plus jsou ruzne podpurne metody na doleceni, Bactoral jsme meli, Greposept, lichorerisnici… Ale nejvic pomahal asi ten klid na luzku.
@Hobitka jojo, dekuju moc.. jsem pochondr docela.. a to je proste to hledání na internetu, čtení všeho co se muže po kokovi stát atd..
jsem z toho sama vyrizena. teď jsem měla 10 hodin spánku přes noc, a pak jsem spala zas od 2 do 5, a nevím jestli je to normální
jsem už bez příznaků, bez horecek.. ale atb beru stále. díky ještě jednou ![]()