Streptokokus pneumonie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.4.11 12:56

streptokokus pneumonie

Synovi(2 roky)má od konce ledna,kdy byl nemocný stále rýmu.Buď mu přímo teče,nebo zadní rýma-Sinupret nepomáhá.Přidal se výtok z očíček,sahá si do uší,až si je podrápal.
Na očním mu zjistili bakterii Streptokokus pneumonie.Následně jsem s ním šla na ORL-ouška v pořádku na rýmu dostal kapky Pamycon(antibiotikum).
Vím,že tato bakterie nemusí být nebezpečná(může jí mít každý třetí zdravý člověk,aniž by mu způsobovala nějaké potíže),stejně tak to ovšem může být původce zápalu plic,zánětu středního ucha i zápalu mozkových blan.
Dětská Dr.synovu rýmu nijak neřešila-řekla,že dokud se nezlepší počasí,bude mít asi rýmu pořád.Před týdnem měl teplotu 38,5 a tvrdila mi,že je to jistě jen virového původu.Kdyby mu udělala výtěr dříve mohl už se dávno léčit a ne mít rýmu 2,5měsíce.
Na oční a ORL jsem šla z vlastního popudu.
Stačí ma zlikvidování tohoto streptokoka ty antibiotické nosní kapky?Měl by se po ukončení léčby udělat nový výtěr,zda už je to v pořádku?
Měli Vaše děti podobný problém?Jak byli léčeny?

Příspěvek upraven 21.04.11 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
21.4.11 13:07

Ahoj

Náš malý měl pneumokoka v krku,dostal na to ATB na 3 dny(bohužel nevím název).A pak už měl stěr čistý.Měl ho tam opakovaně a často se mu vrací(asi ze školky).Rýmu má skoro pořád :-?

Ze stěru by měla vyjít citlivost na druh ATB která zabírají.Nenech se odbýt,trvej ať to nějak léčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zaja
21.4.11 13:35

Ahoj,
moji malé 9.mšsíců našli při výtěru z nosu to stjené, doktorka řekla masicní nález, malá nemá rýmu ani teplotu nic, ten výtěr byl kontrolní,protože mi malé při kojení sem tam chrochtá, dostali jsme na přeléčení Pamycon kapky na týden, pak jsme šli na kontrolní výtěr, no a ta mrcha je tam pořád. Doktorka řekla, že nemá žádné problémy a že se to prostě neřeší, zbytečně do ní dávat atb a podobně, mě to ale trochu děsí, jestli může nakazovat ostatní děti a podobně. Jinak řekla prolejvat nosánek lybenarem a za měsíc na kotrolní výtěr.

• Citovat
  • Upravit
7267
21.4.11 13:56

ahoj, tak malymu kdyz to zjistili poprve (asi v roce) predepsali Augmentin na zaleceni :nevim: . Ale stejne mu porad zustava, je to proste jeho bezna bakterie (a x dalsich :lol: ) , ale ted uz zname i jeho diagnozu, tak je to vcelku jasne. Kdyz se jeste nevedela diagnoza zalecovali to tedy (z ORL) celkovymi atb - augmentinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
21.4.11 13:58

zaja , pokud je nositelem, tak by stejne nejspis ty atb nepomohli, jak jsem psala , nas syn ma taky v podstate porad. Zdrave dite by to chytit nemelo , jen kdyz ma treba zrovna oslabenou imunitu. Tak to proste nejde asi brat, to my by jsme jen sedeli doma na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
21.4.11 14:25

Nase starsi ho mela loni taky, dostala celkovy ATB a nasledne jsme naockovali a od ty doby ma klid, tuk tuk. Byl opravdu rozlezly v celym organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.11 14:50

Moc děkuji za rady a zkušenosti.
Tak mu ten streptokok vyšel i v uchu a nose.Doktorka ORL řekla,že to nechá na dětské doktorce,jak to bude léčit.
Dětská mi řekla,že to úrostě děti mívají a že mu na to nic dávat nebude pokud nebude mít teploty,nebo tak něco.
Tak bude mít rýmu asi pořád.Uvidíme co mi řekne příští týdem máme tam jít na očkování-které mu dát nenechám dokud nebude zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
29.4.11 11:25

syn /3 roky/ měl podle dr běžné „nachlazení“ v 9 měsících, dostal pamykon (ten dostal i při dalších nachlazeních 3×, ale pro neúčinnost už nám nepředepisují) na můj popud kontrola na ORL s nálezem zánětu středního ucha a výtěr pozitivní na pneumokoka v nose, léčba ucha kortikoidy,půjčili nám inhalátor a pneumokoka vyháněli dýcháním fyziologického roztoku naředěného s mukosolvanem. kontrolní stěr už v pořádku, pro jistotu jsme nechali naočkovat synflorixem.
nachlazení se opakovalo, stěry vždy v pořádku, rýma se ukázala jako alergická, takže dostával jen aerius, jednou měl syn laryngytidu, ta opět léčena pamykonem a augmentinem, a momentálně je opět nemocný, bez stěru dostal hned augmentin a aerius, měla jsem mu koupit bylinky na kašel a na doporučení z ORL dávat 2,5ml Ligquid C ze zdravé výživy, to je přírodní vit C a do nosa stříkat vincentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí