Stres a bolest u kojení

20
2.10.16 05:00

Stres a bolest u kojeni

Ahoj maminky. Mám problém s kojením. Není to tak že bych nechtěla kojit ale už od porodnice s tím mam jen problémy. S mlékem to mám jako na houpačce někdy ho mám tolik že musím odstrikavat a jindy zase skoro nic. První dva měsíce byl boj o rozkrojení. Každou hodinu odsávání do toho krmení, z toho rozpraskaná prsa, čtyři záněty že jsem se dostávala do situace, že jsem se děsila chvíle kdy bude mít malička hlad. I teď malé je 5 měsíců to není ono. Přijde mi že trapim sebe i ji tím jak mě kojení stresuje a všude kolem sebe slyším jenom to jak všechny kojení baví jak si to užívají ale už nikde jak je to bolestive a jak desetkrát denně při každém kojení zatinají zuby bolesti a modli se aby uz mimco mělo dost. Prosím nepotřebuji slyšet žádné jedovaté poznámky typu je to jenom kojení je to to nejlepší pro dítě atd. To já vím jinak by malá byla už na flasce. Spíš se chci zeptat máte to někdo taky tak? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
2.10.16 05:26

No myslim, ze uz jste se s kojenim natrapila dost, ja bych klidne presla na um, stejne jiz zacnete davat prikrmy, tak si myslim, že není na co čekat. Ušetříte si nervy a budete aspoň vice v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.10.16 06:21

Nechala sis zkontrolovat techniku? Bolest pri kojeni by mela do par tydnu vymizet, jinak byva casto zpusobena tim, ze se dite blbe prisava. Ale nekdo ma prsa citliva tak, ze i kdyz je vsechno v poradku, bolest neustoupi. Osobne se mi to nestalo, ale mam znamou, ktera se kvuli tomu rozhodla odsavat a krmit MM z lahve, je to taky alternativa. Proste dite u prsu kvuli bolesti nesnesla, ale aspon dostavalo MM.
Jinak ja jsem prokojici, pokud to jde, nicmene pokud to je zdrojem dlouhodobeho stresu, tak nevidim nic spatneho na prechodu na UM. MM je supr, ale za dlouhodobe vystresovanou matku to dle meho nazoru nestoji :nevim: Kde je ta hranice ale musi kazda matka citit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
2.10.16 06:45

Znám to..,
Jsem mámou 3 dětí. Znám záněty se 40 horečkou, ragády…málo i hodně mléka…U třetího jsem měla takovou tu motýlí kůži.
V 5 měsících myslím, že už nemáte přebytek mléka. Jedná se rozhodně o špatnou tachniku nebo špatnou léčbu prasklinek.
Za mě na prasklinky jedině Hemagel(malá tubička z lékárny asi za 150 kč).Zkus ještě ten.Je doslova zázračný. Maž malou vrstvu několikrát denně.
Hemagel se používá i na otevřené bércáky, tak abys nevyléčila prso.
Jinak bych taky začala přikrmovat, uvidíš, navzájem si s malou vyhovíte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.10.16 06:51

@beruska9 Souhlasím. Pokud je kojení spojené s takovým stresem a bolestí pro matku, přestává být podle mě přínosem.
@Terri777 Na tvém místě bych si řekla, že jsem udělala v tomhle směru dost, že je teď načase si začít to dítě taky trochu užívat a přešla bych na UM (nebo odsávačku, pokud ještě nechceš malou odstavit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.10.16 07:08

Asi mas spatnou techniku, je divne, aby te kojeni takhle dlouho bolelo. Parkat se stalo, ze se mi dite spatne prisalo a bolesti jsem malem vyskocila z kuze, takze hned jsem ho,,odtrhla,, a znova. Takze jestli chces zachovat um, zkus si pozvat laktacni. Ale 5m kojeni je dobrych, jestli toho mas plny zuby, tak prejdi na um. Dcera se sama odstavila v 5m. Zacala me pri kojeni hryzat a vztekat se a ja na to nemela nervy. Dostala flasku a ocividne byla spokojenejsi.

• Citovat
  • Upravit
20
2.10.16 07:27

@beruska9 já to tak dělám když už nemůžu. Odsavam v noci co nejvíc protože malička spinka krásné a pak ji MM mlékem krmim z láhve. Nechtěla jsem ji cpat umělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.10.16 07:28

Laktační jsme měli malá se přisává dobře. Jenom jsem asi moc citlivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
2.10.16 07:30

Urcite je potreba řešit problémy s kojením uz od zacatku, nejlépe s opravdu dobrou a kvalitni LP, zkuste mrknout na stránky www.mamila.sk,tam jistě najdete kontakt :kytka: v tomto okamžiku by vas to urcite bolet nemelo..pokud opravdu kojeni bude problem i po poradě s LP, soustředila bych se na postupně zavádění prikrmu, na UM bych neprechazela, po pul roce ditete je to zbytecne a spis na škodu nez k užitku, radeji zdravou a pestrou stravu nez alchymii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
2.10.16 07:47

Kojila jsem jen proto, že jsem měla dost mléka a všichni řikali, že pro dceru to je to nejlepší. Já problémy neměla, ale v 10 měsících jsem přešla na UM a jsem daleko šťastnější. Měla jsem to udělat už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
2.10.16 08:12

Mám to stejně, ale malému je sedm týdnu. Od začátku bolestivé přisátí, to se asi po třech týdnech upravilo.ale kojení je pro mě boj, malého bolí břicho, u každého kojení se kroutí, nevypije tolik kolik potřebuje, neustále řve, kroutí se a já nevím jestli má hlad nebo ho bolí břicho je to na bednu. Kojení vyloženě nesnáším, je to pro mě strašně stresující. Dnes přijde ještě laktační poradkyně, uvidíme jestli nějak poradí, pokud ne, pomalu přejdeme na láhev a Um, už opravdu nemůžu. Bohužel nebudu stíhat ani odsávat, mám tu ještě starší dítě kterému se chci věnovat. Takže chápu a upřímně, v pěti měsících bych už neměla ani výčitky, takhle se to ve mě pořád pere. :,( @Terri777

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
2.10.16 08:15

Byla by hrozná škoda přestat kojit. Já měla z počátku taky problémy, prasklá bradavka, bolelo to jako čert, mazala jsem Bepanthenem nebo mateřským mlékem, každé kojení byl děs. Ale zahojilo se to samo, i když jsem pořád kojila. Teď už je vše ok, kojím už 9 měsíců. První jsem kojila přes dva roky. Pokud kojení bolí, je to vždy špatná technika, pokud tedy nejde o zánět. Zkusila bych jinou laktační poradkyni. V Ostravě je výborná MUDr. Lišková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
2.10.16 08:19

Deti pri kojeni vylucuji nekdy se takto krouti a rvou proto- zkuste mrknout na bezplenkovou komunikacni metodu ;) me to prislo jako sci-fi ale uchranilo nas to od kolik a zachranilo kojeni… @Netopýr1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
2.10.16 08:19

S prvnim jsem to po 3 mesicich boje a bolesti vzdala, ted se zatnutyma zubama kojim 4.mesic a chci to vydrzet do 6 mesicu, pak koncim. Jako urcite je dulezita dobra technika, ale podle me i tak mame kazda jinak citlive bradavky a proste nekoho kojeni neboli od zacatku a nekdo zatina zuby po pul roce kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
2.10.16 08:24

Taky bojuju s kojením. Ted raději odstříkávám a zbytek dokrmim UM. Snad to tak vydrzim aspon do 3. Měsíce. Pak přejdu na UM. Mám malé bradavky, málo mlíka, teče pozdě a bolest s teplotou jsem už měla 2×. Fakt se nehodlám obětovat a musím se věnovat i starší dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová