Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stres to udelat muze
Co na te gynde? Pokud je moznost, zes otehotnela, tak si udelej test, pokud ne, tak pockej…nebo nevim, ja osobne v takovych pripadech cekala a ona ta ms dorazila pozdeji ![]()
Taky jsem teď byla hodně ve stresu. MS měla přijít před 10 dny a nic. Ale 24. den cyklu jsem začala špinit, trvalo to asi 3 dny a ticho po pěšině. Mám pocit, že právě to byla MS
Stres dělá divy… Já vždy čekám do dalšího měsíce. Pokud by nepřišla, šla bych na gyndu, ale zatím vždycky dorazila. Tělo prostě jen vyhodnotilo, že v tomhle stresu by nebylo žádoucí otěhotnět, tak neovulovalo. Další měsíc, resp. po stresu, se to u mě vždy vrátilo do zajetých kolejí ![]()
@Taka píše: … MS měla přijít před 10 dny a nic. Ale 24. den cyklu jsem začala špinit, trvalo to asi 3 dny a ticho po pěšině. …
Mám to teď úplně stejně. ![]()
Já měla kolem 16DC lehčí chřipku a dva dny horečku… teď nevím jak to špinění počítat, no uvidíme, ale na gyndu bych s tím fakt nešla…
Taky se mi asi 2× stalo, že ve velkých stresech jsem měla zpoždění i měsíc. Pokud je těhotenský test negativní, tak bych třeba ještě počkala týden nebo dva, co se bude dít. A pak možná na gyndu
To špinění mohlo být i během ovulace, ale kdoví…
Nedávno se mi stalo totéž, jen to vynechání teda netrvalo tak dlouho. Pokud jsi ve stresu, může to mít spojitost s ms, ale taky nemusí. Být tebou si na tu gyndu zajdu, pokud se nedostaví ještě nějakou dobu
. Nebyla jsi třeba v poslední době nemocná? Taky to na to může mít vliv a teď ty nemoci lítají…
@Sugii píše:
Mám to teď úplně stejně.
Já měla kolem 16DC lehčí chřipku a dva dny horečku… teď nevím jak to špinění počítat, no uvidíme, ale na gyndu bych s tím fakt nešla…
Já jsem v tomhle posera, takže já radši jo. Vyvolávačku můžu odmítnout vždycky a dr. může minimálně kouknout, jestli někde není nějaká cysta nebo něco. Ale jasný, že ne po 14 dnech vynechání, ale třeba celkem po 10 týdnech bez MS, kdy by to nepřišlo ani „na druhý pokus“ po dalším měsíci.
Nemocná jsem byla hodně,mela jsem problémy se střevama a nějaká chřipka
@Anonymkaa3 píše:
Nemocná jsem byla hodně,mela jsem problémy se střevama a nějaká chřipka
No tak to je taky klidně možné, že to máš od toho. Vůbec bych se tím nestresovala, ono to přijde, neboj ![]()
Omlouvám se za anonym ale je to trošku citlivější téma…
Nejspíš zde hledám jen trochu uklidnění a ubezpečení, že jen zbytečně jančím jak malá holka..
Zdravím, vždy jsem měla pravidelnou menstruaci, která chodila po 28 dnech, někdy dokonce o den dříve.
Tento cyklus, 7. den menstruace (takže před ovulací) jsem měla kondomem chráněný pohl. styk.
Ovulace podle vnějších projevů proběhla, tím jsem si jistá.
Ale však teď už to bude 7 dní, co nepřišla menstruace.
Ještě jsem za ty léta nezažila, že by mi meškala až tak dlouho, není to u mě zvykem (max. třeba 3 dny)..
Přiznám se, že jsem nastoupila na novou školu a také nové bydlení, takže jsem teď před dvěma týdny měla menší stres, až jsem z toho onemocněla a minulý týden musela být s lehčí virózou (která mi však normálně ms nikdy nerozházela) na „neschopence“..
Upřímně jsem v tomhle docela strašpytel,
tak bych byla ráda za ženy, které to někdy měly taky tak - dlouhé vynechání kvůli stresu/nemoci a nebylo to těhotenstvím ![]()
Děkuji Vám, všem, co jste se mým možná lehce zmateným dotazem prokousali přeji krásný den! ![]()
Ano. může to být stresem/virozou, ale tak jako tak si pro jistotu kup test.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym ale je to trošku citlivější téma…Nejspíš zde hledám jen trochu uklidnění a ubezpečení, že jen zbytečně jančím jak malá holka..
Zdravím, vždy jsem měla pravidelnou menstruaci, která chodila po 28 dnech, někdy dokonce o den dříve.
Tento cyklus, 7. den menstruace (takže před ovulací) jsem měla kondomem chráněný pohl. styk.
Ovulace podle vnějších projevů proběhla, tím jsem si jistá.
Ale však teď už to bude 7 dní, co nepřišla menstruace.
Ještě jsem za ty léta nezažila, že by mi meškala až tak dlouho, není to u mě zvykem (max. třeba 3 dny)..
Přiznám se, že jsem nastoupila na novou školu a také nové bydlení, takže jsem teď před dvěma týdny měla menší stres, až jsem z toho onemocněla a minulý týden musela být s lehčí virózou (která mi však normálně ms nikdy nerozházela) na „neschopence“..
Upřímně jsem v tomhle docela strašpytel,tak bych byla ráda za ženy, které to někdy měly taky tak - dlouhé vynechání kvůli stresu/nemoci a nebylo to těhotenstvím
Děkuji Vám, všem, co jste se mým možná lehce zmateným dotazem prokousali přeji krásný den!
Stalo se mi to 2×, jednou jsem byla dokonce na vyvolávačce (a i po ní to trvalo). Ani jsem nebyla extra ve stresu, prostě výpadek… Pokud byl sex chráněný a nejsi si vědoma nějaké chyby, tak asi o nic nejde. Ale nechápu, proč si neuděláš test. Bylo by to rychlejší a přesnější než místní zkušenosti…