Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Hele je potřeba naučit se vymezovat si hranice a nenechat se stresovat člověkem, se kterým ses zjevně z dobrých důvodů rozešla. Už prostě nemusíš, jen to chce najít odvahu a sebejistotu se vymezit a ustát, když se mu najednou tyhle tvoje vlastnosti nebudou líbit.
Vřele doporučuju to dělat efektivně - tedy párkrát si zajít popovídat s psychoterapeutem - třeba v nejbližší poradně pro rodinu - hradí to město či kraj, podle toho kdo je zřizovatel.
Já bych mu řekla ať si trhne, jestli se mu něco nelíbí ať si věci pořídí vlastní a že on je taky řodič tak ať se stará o jídlo a pod. Děti nejsou panenky, mají taky svoje nálady a on si bude teď hrát na dokonalého otce. to je na prostředníček fakt.
Má tě asi dost pod pantoflem a ty se ho bojíš, takže si dovoluje.
Vim, jak to myslis
u nas se vzdy k prudeni neco najde a kdyz nenajde, tak se vymysli. Napr. Naposledy jsem svevolne na jare ukradla podzimni obuv Geox
ja ted pisu 1.odpoved upřímně- bud ze nevim nebo ze jsem skutecne zabordelila nebo ze fakt to je u nich, 2.odpoved na odpoved: at mi to odecte z výživného. Vetsinou je pak uz klid.
A s tim ostatnim - svevolne jsem nechala nakazit rymou, postipala jsem ho komarama, zaridila jsem besidku, kdyz se jim to nehodi atd…pomuze neodpovidat hned, ale az dalsi den nejakou neutralni blbost.
To netvrdim, ze je potreba ignorovat druheho rodice, ale nektery veci je proste nutno prejit. Muj ex je dost neuroticky a porad mi nejak neodpustil, teda mi nemuze prijit na jmeno, no. Drzim palce, hlavne se nenech vyprovokovat k sahodlouhym vysvetlovackam a nedrbej mu to svedeni.
Promiň, ale necháváš se vytočit blbem. Nejsi povinná dětem dávat k němu oblečení a už vůbec ne jídlo, když je má má odpoledne. Necháš se jím i po rozvodu naprosto ovládat. Znala jsem dokonce takovou mámu zmiji, která u soudu použila proti svému ex vyměněné (malá se u něj počůrala) a nevrácené kalhotky. Tenkrát se jí sice soudce vysmál, ale radu ti dám. Nenech si kálet na hlavu a začni být trochu ostrá.
Hele to se mi snad nechce věřit. On se po tobě vozí a ty se ještě klepes, aby nebylo něco špatně, no je to slušný manipulátor. No prostě každý nemá takovou vyřídilku, aby mu řekl, když se mu to nelíbí ať si trhne.
@PaníKadrnožková píše:
Vim, jak to myslisu nas se vzdy k prudeni neco najde a kdyz nenajde, tak se vymysli. Napr. Naposledy jsem svevolne na jare ukradla podzimni obuv Geox
ja ted pisu 1.odpoved upřímně- bud ze nevim nebo ze jsem skutecne zabordelila nebo ze fakt to je u nich, 2.odpoved na odpoved: at mi to odecte z výživného. Vetsinou je pak uz klid.
A s tim ostatnim - svevolne jsem nechala nakazit rymou, postipala jsem ho komarama, zaridila jsem besidku, kdyz se jim to nehodi atd…pomuze neodpovidat hned, ale az dalsi den nejakou neutralni blbost.
To netvrdim, ze je potreba ignorovat druheho rodice, ale nektery veci je proste nutno prejit. Muj ex je dost neuroticky a porad mi nejak neodpustil, teda mi nemuze prijit na jmeno, no. Drzim palce, hlavne se nenech vyprovokovat k sahodlouhym vysvetlovackam a nedrbej mu to svedeni.
No, asi tak…
Podle mě si to moc bereš. Holce řekni, ať si odpovídá, co chce, že to není problém.
A s ním, zkus si to nebrat. My spolu vychze dobře a i tak prostě musím být na leccos splachovací, hlavně co se týká připomínek naší buchty - blbý boty, velký boty, špatný punčocháče, oblečení v krabici místo v tašce, ne ladící leginy k triku…
@Anonymní píše:
Vždy když mají jít děti ke svému tatínkovi (nežijeme spolu, odstěhoval se on) mám neskutečný stres z toho, co bude zase špatně, co mu bude vadit.. Jakou chybu zase najde… Cítím, že to přenáší n děti, minimálně tom, že jsem opravdu strašně nervózní, už když jim chystám věci, aby někde na něčem nebyl flicek, aby pyžamo nebylo moc vytáhne apod… To jsou jen maličkosti… Řeší, co děti snidaji… Teď se mě dcera ptala, co má odpovědet, co je správná odpověď, aby nebyly řeči… Chápu, že ji mám vysvětlit, že pravdu… Ale také ji chápu, že ji ty řeči vadí (jako mě). Jen bych dodávala, že otci ani dětem ve styku nebráním.. Může si je brát, kdy chce, děti tedy k němu, kdy chtějí nemůžou, jen když on dovolí. Chce po me milion takových věcí, včetně toho ať zařídím, aby nejmladší dítě bylo vyspinkane do růžova, aby u něj neměly hlad, pokud jsou tam jen odpoledne apod. Prosím o reakci ty, co mají podobnou zkušenost, přejde to za mě mi to být časem jedno… Takto jsem celou dobu, co vím, že k němu půjdou nervózní, aby zase nebylo něco blbe. Nepotrebuji tady typu, že je jich otec, má se postarat, umí se postarat, má jim dát, jídlo, koupit jiné pyžamo, když stávající se mu nelíbí… Tohle samozřejmě vím.
nemas soukromu skupinu? pokud ano, rekla bych detem, ze cas u otce je v jeho rezii, ze pokud maji hlad, musi si rict, zabalila vyprana pyzama a nestresovala se.
a vesele bych otci rekla, ze na socialce nam obema radi vysvetli nase prava a povinnosti vuci detem.
Co jineho chces delat? klepat se? prosim Te, neblbni. Nejsi zadna chuva deti, co ma stat na znacce a plnit prikazy. Tohle ti musi dojit.
@PaníKadrnožková píše:
Vim, jak to myslisu nas se vzdy k prudeni neco najde a kdyz nenajde, tak se vymysli. Napr. Naposledy jsem svevolne na jare ukradla podzimni obuv Geox
besidka je dobra:( ty jedna….
Dela si z tebe blbecka a delat ho bude do te doby, doou mu to budes bastit. Deckam bych dala s sebou to, co maji normalne, jedtli mu vadi dira, at si ji zasije. Jestli mu vadi nevyspale dite, at je da dospat, jestli mu vadi hladove deti, at jim da najist. Rekla bych mu, at me neobtezuje se svou neschopnosti se postarat a at mi nepisr a nevola, ze jdi do wellnessu a nebudu na nej mit cas. Co si myslis, ze ti muze? Stezovat si na OSPODU? Udela ze sebe blbce i tam, tim lip pro tebe.
@jkra píše:řekla bych, že má soukromou skupinu, úplně to na mě dýchlo, je bohužel jasné, kdo je za anonymem.
nemas soukromu skupinu? pokud ano, rekla bych detem, ze cas u otce je v jeho rezii, ze pokud maji hlad, musi si rict, zabalila vyprana pyzama a nestresovala se.
a vesele bych otci rekla, ze na socialce nam obema radi vysvetli nase prava a povinnosti vuci detem.
Co jineho chces delat? klepat se? prosim Te, neblbni. Nejsi zadna chuva deti, co ma stat na znacce a plnit prikazy. Tohle ti musi dojit.
HLAVNĚ UŽ TO HOLKA POCHOP!!! A VAŽ SI TROCHU SAMA SEBE.
Čekáš, že ti někdo poradí něco jiného než v uzavřené? Ty prostě nikdy nedospejes
@jkra píše:
Z…?
@jahuhudka tohle je prostě pořád stejné a dokola…už dlouho to tady nerozvířila, tak holt další pokus, v uzavřence už toho asi taky mají dost…
Vždy když mají jít děti ke svému tatínkovi (nežijeme spolu, odstěhoval se on) mám neskutečný stres z toho, co bude zase špatně, co mu bude vadit.. Jakou chybu zase najde… Cítím, že to přenáší n děti, minimálně tom, že jsem opravdu strašně nervózní, už když jim chystám věci, aby někde na něčem nebyl flicek, aby pyžamo nebylo moc vytáhne apod… To jsou jen maličkosti… Řeší, co děti snidaji… Teď se mě dcera ptala, co má odpovědet, co je správná odpověď, aby nebyly řeči… Chápu, že ji mám vysvětlit, že pravdu… Ale také ji chápu, že ji ty řeči vadí (jako mě). Jen bych dodávala, že otci ani dětem ve styku nebráním.. Může si je brát, kdy chce, děti tedy k němu, kdy chtějí nemůžou, jen když on dovolí. Chce po me milion takových věcí, včetně toho ať zařídím, aby nejmladší dítě bylo vyspinkane do růžova, aby u něj neměly hlad, pokud jsou tam jen odpoledne apod. Prosím o reakci ty, co mají podobnou zkušenost, přejde to za mě mi to být časem jedno… Takto jsem celou dobu, co vím, že k němu půjdou nervózní, aby zase nebylo něco blbe. Nepotrebuji tady typu, že je jich otec, má se postarat, umí se postarat, má jim dát, jídlo, koupit jiné pyžamo, když stávající se mu nelíbí… Tohle samozřejmě vím.