Stres ovládá můj život

Anonymní
29.12.21 18:05

Stres ovládá můj život

Zdravím, ráda bych se svěřila se svým problémem. Už vlastně od školy mě trápí hrozný problém a to příšerná nervozita skoro ze všeho nového. Jsem prostě typ úzkostného člověka, který všechno řeší a je hrozně citlivý.. Co se týká navazování vztahů, nějak jsem se s tím dokázala poprat a s touto oblastí problém nemám. Horší je to z pracovního hlediska. Dodělala jsem si školu a už asi od září hledám práci a ono stále nic. Snažím se chodit po brigádách, nehodlám být doma. Jsem ambiciózní, pracovitá, ale často vyhořím na pohovoru právě kvůli nervozitě. V hlavě mám třeba tolik nápadů, co říct. Když mluvím doma před zrcadlem mám super sebeprezentaci a dokážu reálně odpovídat na běžné otázky, co se dávají u pohovoru, ale jakmile mi zazvoní telefon, začnou se mi potit ruce, třást hlas a mluvím jak pětileté dítě. Neustále se zadrhávám, nemůžu přijít na slova.. prostě hrůza. Jsem pak na sebe děsně naštvaná, protože vím, co v sobě mám, ale nedokážu to ukázat. :zed: Má otázka zní, jestli nevíte, jak se s tím poprat :,(. Teď se mi naskytla úžasná nabídka práce, kterou jsem si vždycky přála dělat, před pár dny jsem posílala životopis a už se úplně děsím, až budou volat. Jenom na to pomyslím a mám zase zpocené ruce.. Kamkoliv jdu, potím se jak blázen. Dnes jsem byla odnést jen pitomé papíry na poštu a vrátila jsem se s koláčema v podpaží. Já nevím, co s tím.. Jsem mladá, po škole, myslíte, že se to třeba časem a zkušenostma srovná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
29.12.21 18:24

Vím, že to není zrovna dobrá rada, ale zkus se uklidnit. Při pohovorech je snad každý nervózní, tak by se to trochu mohlo časem uklidnit. Zkus se vždycky na pohovorech uklidnit, něco hezkého si představit a hodit se do klidu. Avšak vím že to někdy nejde. Sama jsem toto nezažila, tak vážně nevím, co jiného ti mám poradit. Přeji, aby se ti ten klid povedl, a aby jsi tu práci dostala. ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
29.12.21 18:27

Nemusí se to srovnat časem a zkušenostmi.
Někteří mladí mají „ostré lokty“ a umí se dobre prosadit. Není to jenom o věku a o zkušenostech. Záleží na povaze, osobnosti, výchově.
Po škole a bez praxe, to bych viděla na ziskani zaměstnání pres rodinu, známé, kamarády…aby se za vás někdo někde primluvil.
Sama bez kontaktů asi nic moc neseženete. Jaký obor máte vystudovany?

S těmi uzkostmi a citlivosti by se mohlo pracovat na terapii u psychologa, terapeuta, jestli se trápite a neumíte si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.12.21 18:44

Můžeš ty pohovory brát jako trénink, uvidíš jestli se to časem zlepší. Pak taky můžeš využít služeb psychologa, nebo poradce, který se na to specializuje. Můžeš pohovory trénovat s ním, dozvíš se jak na ostatní působíš, dá ti nějaké tipy apod. Bude tě to sice něco stát, ale pokud tě to tak silně ovládá, mohlo by se vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.21 18:57

@jejjej
Mám vystudovaný obor sociální politika, sociální práce. Ano, ta praxe je další kámen úrazu, kvůli kterému mě v organizacích často odmítají. Co se týče práce přes známé a rodinu, zkoušíme to.. ale zatím neúspěšně. Mám pocit, že je to trochu i tou dobou covidovou. Kontakt s lidmi je pořád takový zvláštní a humanitní obor je hlavně o kontaktu s lidmi.

• Citovat
  • Upravit
2366
29.12.21 19:08
@Anonymní píše:
@jejjej
Mám vystudovaný obor sociální politika, sociální práce. Ano, ta praxe je další kámen úrazu, kvůli kterému mě v organizacích často odmítají. Co se týče práce přes známé a rodinu, zkoušíme to.. ale zatím neúspěšně. Mám pocit, že je to trochu i tou dobou covidovou. Kontakt s lidmi je pořád takový zvláštní a humanitní obor je hlavně o kontaktu s lidmi. [/citace to
@Anonymní píše:
@jejjej
Mám vystudovaný obor sociální politika, sociální práce. Ano, ta praxe je další kámen úrazu, kvůli kterému mě v organizacích často odmítají. Co se týče práce přes známé a rodinu, zkoušíme to.. ale zatím neúspěšně. Mám pocit, že je to trochu i tou dobou covidovou. Kontakt s lidmi je pořád takový zvláštní a humanitní obor je hlavně o kontaktu s lidmi.

V tomto oboru požadují často bakalare.
Podle dotazů jste asi maturantka po střední škole?
Sociální „cokoli“ ve státní správě určitě mají podmínku VŠ nebo alespoň studují bakalare.
Neuvažuje o doplnění bakalare? Sociální činnost, veřejná správa, bývá kombinované (dálkově) pro zaměstnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
29.12.21 19:08

Myslím, že bys mohla chodit na terapii k psychologovi. Úzkosti se dají dobře řešit. Ale taky pomůže věk. Když si vzpomenu, jak jsem byla po škole ze všeho vybátá a pomalu se bála promluvit před lidma… :lol: Hlavně co mám děti, tak už je mi tak nějak všechno jedno :lol: Asi už mám ty priority jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.12.21 19:10

@jejjej
Mam Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
29.12.21 19:14

Ideální by byla odborná pomoc.
Někdo je od přírody prostě uzavřenější.
Laicky můžu doporučit denně malé “očkování”
Půjdeš do obchodu a zeptáš se na cokoliv prodavačky, půjdeš do knihovny a požádáš knihovnici, aby Ti poradila s výběrem knížek, u řezníka požádáš o doporučení nejlepšího masa na cokoliv Tě napadne,…
Každému, který Ti odpoví, poděkuješ za dobrou radu.
A odpoví Ti každý, protože lidi strašně rádi radí😉
To je všechno. Získáš dobrý pocit z mluvení s lidmi, a pak to bude o v práci snažší.
Držím palce🙋‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2366
29.12.21 19:16

Psycholog je bez placení, tzv klinicky psycholog na pojišťovnu, někdy s delší čekací lhůtou. Když nechceš platit, taky se dají využít bonusy od zdravotních pojišťoven. Vzp a cpzp má vysoké příspěvky na konzultace u soukromých terapeutu.

Jestli trpís nervozitou mezi lidmi, možná by mohla být vhodnější skupinova terapie se zaměřením na uzkosti. V místě bydliště anebo s hospitalizaci…nějaký kbt program s cílem, jak se naučit zvládat nervozitu před lidmi. Získala bys taky zkušenosti s komunikací mezi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.12.21 19:20

@Dlouhá punčoška
Tuto radu se právě snažím praktikovat od té doby, co jsem si všimla, že mám v této oblasti potíže. Zlepšila jsem se v klasických situacích, jako právě ty, co popisuješ. Dokonce brigádně vyhledávám práce, kde je komunikace potřeba, škola mě také zocelila.. Ale prostě jakmile pak přijde situace, kterou neznám a kde nevím jak to chodí - mám problémy. Nebo to je možná tím, že jde o mou budoucnost a jedná se o důležitý pohovor, kde se snažím zapůsobit? Těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
29.12.21 19:24
@Anetaa120 píše:
@Dlouhá punčoška
Tuto radu se právě snažím praktikovat od té doby, co jsem si všimla, že mám v této oblasti potíže. Zlepšila jsem se v klasických situacích, jako právě ty, co popisuješ. Dokonce brigádně vyhledávám práce, kde je komunikace potřeba, škola mě také zocelila.. Ale prostě jakmile pak přijde situace, kterou neznám a kde nevím jak to chodí - mám problémy. Nebo to je možná tím, že jde o mou budoucnost a jedná se o důležitý pohovor, kde se snažím zapůsobit? Těžko říct..

Pak je dobré si o budoucím zaměstnavateli sehnat všechny dostupné informace. Nejlépe webové stránky, obchodní rejstřík, články v novinách a časopisech.
U pohovoru se budeš moci chytit něčeho konkrétního.
A na personalistu to rozhodně dobře zapůsobí.

• Citovat
  • Upravit
607
29.12.21 20:01

Ahoj, zkus trezalku v tabletach od Kneipp. Ber ji třikrát denně. Naběhne za par dni. Úžasná věc. Zjisti si kontraindikace s antikoncepci atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová