Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice píše:Že by bráchové zaúřadovali a dostal nalívárnu?
Ne, vůbec právě. Naopak, jeden si s ním povídal o školce, že si tam bude hrát, chodit ven, papat, že to bude fajn..a stejně školka ne ne, zamyky zamyky, babička hlídat ( hlídala ho střídavě s tátou 3 měsíce do prázdnin, ale na školku čekáme, bylo to náročné a babičku čekají nějaké zdravotní zákroky).
@Svistice a můžu se zeptat - tedy přechod jesle/školka - jiné děti a prostředí pak už nebyl problém? Přesně tohle bude čekat mého syna ve 2,5 letech.
@Capelucia píše:
@Svistice a můžu se zeptat - tedy přechod jesle/školka - jiné děti a prostředí pak už nebyl problém? Přesně tohle bude čekat mého syna ve 2,5 letech.
Ne. Oni jsou velmi společenští a okolo těch tří let byli splachovaci. Se starším jsme mluvili, že půjde po prázdninách do velké skolky, mladší měla státní školku v malíku, když tam 2 roky vodila/vyzvedával bráchu a párkrát za rok se tam ucastnila akci pro rodiče (besidka, zahradní slavnost). A děsně se tam těšila na ty malé hajzliky. ![]()
@Capelucia píše:
U nás trochu problém, ale dalo se a za rok budeme měnit zas a tam už vydrží 2 roky před školou, ať má stabilní kolektiv a kamarády do školy.
@Svistice tak to je super. Můj prcek byl zatím v jeslích jen zkusmo pár krát na hoďku-dvě a podle učitelek je hodně společenský, žádné drama se nekonalo. Taky už pěkně mluví a děti ho moc zajímají. Nastupuje teď v září a zatím se moc těší, taky mu už pár týdnu říkám, že se tam bude chodit hrát a budou tam dětičky.
Dnes se mi ho zrovna podařilo taky zapsat na příští rok do školky, což se nám hodí, za jesle chtějí pořádnou pálku…
@Bubla Bůčková my se za rok budeme pak stěhovat, takže buhužel taky budeme muset ještě raz měnit. Doufám, že to prcek vše zvládne…
@Deňa1995 já tě chápu. Když šel syn poprvé do školky, bylo mu 2 roky a 3/4. Ten první den jsem byla jak na trní a pořád koukala na hodiny. Je to životní milník a máš důvod to prožívat.
Každopádně se neboj, že by si učitelky neporadily. Málokterému triletakovi je rozumět. Dcerka to zvládne, uvidíš.
Nas malej pujde od rijna do detske skupiny je mu 2,5… no jsem na neho hodne zvedava a nervozni. A to uz mam skolku s dvema mladsima za sebou ![]()
Čauky.
Syn jde taky ve čtvrtek poprvé do Školky. Jsem ráda že tyhle nerviky netrápí jen mě. Uff 😂
Cítím se jak kdybych měla maturovat a ne dávat dítě do školky 😂 😂
Myslím na to, jak se tam bude chovat, co když bude dělat že nic neumí, co když jsou jeho vrstevníci daleko více samostatní, co když mi ho vrátí domů s tím že ještě není zralý na školku… Achjo. Přitom syn krásné mluví, umí se sám obout, krásně se chová k dětem. Ale neumí si utřít zadek a čůrat sám ve stoje, jídlo chce jen doma a nikde jinde nejí, neumí si obléct bundu ani mikinu. 😂 Učitelka mě zjišťovala že se to vše ve školce časem naučí, že ostatní děti ho budou popohánět a motivovat..
Achjoooo. Už teď se mi v noci ve snu zdá, že mi učitelka první den volá domů ať si pro něj přijdu.. 😂
Hlavu vzhůru matky, Tohle zvládneme i když máme teď tak hrozné nervy. 🙏 😂 Zvládli jsme to my, zvládnou to i naše děti
@Tarinka píše:
Moje starší nechtěla chodit ze školky domu![]()
to byla hrozná ostuda, všechny děti rvaly, když šly tam, jen moje, když mělo jít domů
Stejnej případ, starší nechtěla jít ve 2 letech ve 4 domů.. ale měli to tam top vybavený v tej detskej skupině, doteď na to vzpomíná
syn je bohužel míň společenskej a zatim ho mam i ve 2 letech pořád na krku.. ale je docela dobrý je zvykat včas, dětský skupiny jsou opravdu fajn, ale teď s druhým už se mi to nechce moc platit no ![]()
K tomu mluveni. Mam ted ctyrletaka, co mluvi krasne. Od tech dvou let, slozite vety apod. A ve skolce je jednoslovna odpoved vrcholny vykon. Nezapomen, ze cast deti, hlavne holcicek, se bude stydet a budou mlcet. Mas zdrave dite, u ktereho pediatr neshledava zadny problem, tak si s nim musi cesky vzdelavaci system poradit. Takze klid.
@Deňa1995 nebyla bych tam sní a normálně bych vyzvedla až po obědě. I ten první den. Pokud má ráda děti a víš, že smutnit nebude, tak proč tam sní být nebo vyzvedávat za hodinu?