Stres před nástupem do MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
29.8.22 19:39
@Svistice píše: :lol: Že by bráchové zaúřadovali a dostal nalívárnu?

Ne, vůbec právě. Naopak, jeden si s ním povídal o školce, že si tam bude hrát, chodit ven, papat, že to bude fajn..a stejně školka ne ne, zamyky zamyky, babička hlídat ( hlídala ho střídavě s tátou 3 měsíce do prázdnin, ale na školku čekáme, bylo to náročné a babičku čekají nějaké zdravotní zákroky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.8.22 19:44

@Svistice a můžu se zeptat - tedy přechod jesle/školka - jiné děti a prostředí pak už nebyl problém? Přesně tohle bude čekat mého syna ve 2,5 letech.

• Citovat
  • Upravit
33005
29.8.22 19:53
@Capelucia píše:
@Svistice a můžu se zeptat - tedy přechod jesle/školka - jiné děti a prostředí pak už nebyl problém? Přesně tohle bude čekat mého syna ve 2,5 letech.

Ne. Oni jsou velmi společenští a okolo těch tří let byli splachovaci. Se starším jsme mluvili, že půjde po prázdninách do velké skolky, mladší měla státní školku v malíku, když tam 2 roky vodila/vyzvedával bráchu a párkrát za rok se tam ucastnila akci pro rodiče (besidka, zahradní slavnost). A děsně se tam těšila na ty malé hajzliky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.8.22 20:00
@Capelucia píše:

U nás trochu problém, ale dalo se a za rok budeme měnit zas a tam už vydrží 2 roky před školou, ať má stabilní kolektiv a kamarády do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.8.22 20:37

@Svistice tak to je super. Můj prcek byl zatím v jeslích jen zkusmo pár krát na hoďku-dvě a podle učitelek je hodně společenský, žádné drama se nekonalo. Taky už pěkně mluví a děti ho moc zajímají. Nastupuje teď v září a zatím se moc těší, taky mu už pár týdnu říkám, že se tam bude chodit hrát a budou tam dětičky. :D Dnes se mi ho zrovna podařilo taky zapsat na příští rok do školky, což se nám hodí, za jesle chtějí pořádnou pálku…

@Bubla Bůčková my se za rok budeme pak stěhovat, takže buhužel taky budeme muset ještě raz měnit. Doufám, že to prcek vše zvládne…

• Citovat
  • Upravit
3871
29.8.22 21:14

@Deňa1995 já tě chápu. Když šel syn poprvé do školky, bylo mu 2 roky a 3/4. Ten první den jsem byla jak na trní a pořád koukala na hodiny. Je to životní milník a máš důvod to prožívat.
Každopádně se neboj, že by si učitelky neporadily. Málokterému triletakovi je rozumět. Dcerka to zvládne, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
29.8.22 22:32

Nas malej pujde od rijna do detske skupiny je mu 2,5… no jsem na neho hodne zvedava a nervozni. A to uz mam skolku s dvema mladsima za sebou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
29.8.22 23:29

Čauky.
Syn jde taky ve čtvrtek poprvé do Školky. Jsem ráda že tyhle nerviky netrápí jen mě. Uff 😂
Cítím se jak kdybych měla maturovat a ne dávat dítě do školky 😂 😂
Myslím na to, jak se tam bude chovat, co když bude dělat že nic neumí, co když jsou jeho vrstevníci daleko více samostatní, co když mi ho vrátí domů s tím že ještě není zralý na školku… Achjo. Přitom syn krásné mluví, umí se sám obout, krásně se chová k dětem. Ale neumí si utřít zadek a čůrat sám ve stoje, jídlo chce jen doma a nikde jinde nejí, neumí si obléct bundu ani mikinu. 😂 Učitelka mě zjišťovala že se to vše ve školce časem naučí, že ostatní děti ho budou popohánět a motivovat..
Achjoooo. Už teď se mi v noci ve snu zdá, že mi učitelka první den volá domů ať si pro něj přijdu.. 😂

Hlavu vzhůru matky, Tohle zvládneme i když máme teď tak hrozné nervy. 🙏 😂 Zvládli jsme to my, zvládnou to i naše děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.8.22 23:41
@Tarinka píše:
Moje starší nechtěla chodit ze školky domu :mrgreen: :oops: to byla hrozná ostuda, všechny děti rvaly, když šly tam, jen moje, když mělo jít domů :lol:

Stejnej případ, starší nechtěla jít ve 2 letech ve 4 domů.. ale měli to tam top vybavený v tej detskej skupině, doteď na to vzpomíná :palec: syn je bohužel míň společenskej a zatim ho mam i ve 2 letech pořád na krku.. ale je docela dobrý je zvykat včas, dětský skupiny jsou opravdu fajn, ale teď s druhým už se mi to nechce moc platit no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
30.8.22 08:06

K tomu mluveni. Mam ted ctyrletaka, co mluvi krasne. Od tech dvou let, slozite vety apod. A ve skolce je jednoslovna odpoved vrcholny vykon. Nezapomen, ze cast deti, hlavne holcicek, se bude stydet a budou mlcet. Mas zdrave dite, u ktereho pediatr neshledava zadny problem, tak si s nim musi cesky vzdelavaci system poradit. Takze klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
30.8.22 09:21

@Deňa1995 nebyla bych tam sní a normálně bych vyzvedla až po obědě. I ten první den. Pokud má ráda děti a víš, že smutnit nebude, tak proč tam sní být nebo vyzvedávat za hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová