Stres před porodem

Anonymní
22.10.12 14:01

Stres před porodem

Ahojky, chtěla jsem se zeptat na Váš názor… Jsem v 39tt a dneska jsem zažila docela poměrně velkou stresovou událost a proto jsem se chtěla zeptat jestli mi stres může vyvolat porod, jistě že se snažím být v klidu, abych miminko zbytečně nestresovala, ale nějak to nejde.. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2701
22.10.12 14:06

Já bych řekla, že porod si stresem vyvolat můžeš určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.10.12 14:11

A proč se stresuješ? Miminko už je donošený, tak by nemělo ničemu vadit, kdybys teď rodila. Stejně to může přijít každou chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
22.10.12 14:14
@Pipi 00 píše:
A proč se stresuješ? Miminko už je donošený, tak by nemělo ničemu vadit, kdybys teď rodila. Stejně to může přijít každou chvíli…

souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
22.10.12 14:14

Stres porod asi ovlivnit může, ale když jsi 39tt, tak bych se nebála ničeho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102821
22.10.12 14:21

Jojo, taky nevím proč to ve 39tt řešit :-) prostě až bude chtít, tak vyleze a když bude chtít hned, tak se nic neděje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
22.10.12 14:21

Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
22.10.12 14:23
@kitty77 píše:
Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze :mrgreen:

taky dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11952
22.10.12 14:26

Já spíš nechápu, proč je dotaz pokládán anonymně? To už je tady, zdá se, nějaká móda.. :roll: Jiínak k dotazu: no stress.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.12 14:26
@kitty77 píše:
Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Při stresu se produkuje adrenalin, což je takový protipól oxytocinu. Takže přímo při stresové situaci člověk porodí jen těžko, příroda nás spíš programuje, abychom při stresu, strachu a pocitu nebezpečí nerodili.
Nicméně teoreticky, když ten adrenalin pak rychle klesne, tak by to mohlo usnadnit nástup kontrakcí? :nevim: V 39.tt bych to fakt neřešila, stejně tak můžeš začít rodit bez stresu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
22.10.12 14:28

Stres i rozčilování může porod vyvolat. Mě se rozjel porod, když jsem se strašlivě rozčílila, až se mi udělalo černo před očima, to bylo tak 6 večer, a před půlnocí už byl malej venku (38+0).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.12 14:44

Jen jsem se chtěla zeptat jestli je to možné… Vím že teď už je to jedno, kdybych porodila, alespoň bych už to měla konečně zasebou :).. Omlouvám se za anonym, ale nechci aby se mě někdo známí, kdo jsem chodí vyptával co se mi přihodilo..

• Citovat
  • Upravit
93
13.4.19 09:41

Stres z porodu

Ahoj, mám trošku jiný problém než zakladatelka. V pondělí jdu na vyvolání porodu a jsem z toho tak ve stresu, až je mi z toho divně.. cítím vnitřní neklid a třes nebo jak to říct a jsem z toho taková malátná jako bych byla lehce opilá. Je to strašně nepříjemný. Takhle se cítím vždy, když jsem opravdu hodně ve stresu a je mi takhle zle i dlouho po tom, co už bych mohla být v klidu. Divné je, že už je to můj třetí porod, tak nechápu proč jsem z toho tak vystresovaná. Bojím se toho už od začátku těhotenství. První porod byl taky vyvolávaný.. bolest šílená, ale trval jen 4,5hod. druhý porod začal přirozeně a byl krásný. Tak co se teď se mnou děje? Jak se mám uklidnit? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.4.19 09:50

Mám nějaké 3 týdny do porodu a taky se bojím. Myslím, že je to normální, je to velká životní událost a změna, navíc ne úplně příjemná. Hlavně pro nás, které už jsme to zažily a „víme do čeho jdeme“… :roll: Na tvém místě bych se ještě pokoušela miminko všemožně popohnat a jinak se smířit s tím, že ven nějak musí. Jít do porodnice s hrůzou v očích nám nijak nepomůže. Dobře to dopadne… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.4.19 10:04

@la.or3

Musíš jít opravdu na vyvolání? Neda se ještě počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí