Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proč se stresuješ? Miminko už je donošený, tak by nemělo ničemu vadit, kdybys teď rodila. Stejně to může přijít každou chvíli…
@Pipi 00 píše:
A proč se stresuješ? Miminko už je donošený, tak by nemělo ničemu vadit, kdybys teď rodila. Stejně to může přijít každou chvíli…
souhlasím…
Stres porod asi ovlivnit může, ale když jsi 39tt, tak bych se nebála ničeho ![]()
Jojo, taky nevím proč to ve 39tt řešit
prostě až bude chtít, tak vyleze a když bude chtít hned, tak se nic neděje ![]()
Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze ![]()
@kitty77 píše:
Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze
taky dobrý ![]()
Já spíš nechápu, proč je dotaz pokládán anonymně? To už je tady, zdá se, nějaká móda..
Jiínak k dotazu: no stress.. ![]()
@kitty77 píše:
Ty už jsi v termínu tak bych to neřešila. Jinak známe praskla voda u pokladny v Kauflandu jak zjistila že na platební kartě nemá peníze
Při stresu se produkuje adrenalin, což je takový protipól oxytocinu. Takže přímo při stresové situaci člověk porodí jen těžko, příroda nás spíš programuje, abychom při stresu, strachu a pocitu nebezpečí nerodili.
Nicméně teoreticky, když ten adrenalin pak rychle klesne, tak by to mohlo usnadnit nástup kontrakcí?
V 39.tt bych to fakt neřešila, stejně tak můžeš začít rodit bez stresu ![]()
Stres i rozčilování může porod vyvolat. Mě se rozjel porod, když jsem se strašlivě rozčílila, až se mi udělalo černo před očima, to bylo tak 6 večer, a před půlnocí už byl malej venku (38+0).
Jen jsem se chtěla zeptat jestli je to možné… Vím že teď už je to jedno, kdybych porodila, alespoň bych už to měla konečně zasebou
.. Omlouvám se za anonym, ale nechci aby se mě někdo známí, kdo jsem chodí vyptával co se mi přihodilo..
Ahoj, mám trošku jiný problém než zakladatelka. V pondělí jdu na vyvolání porodu a jsem z toho tak ve stresu, až je mi z toho divně.. cítím vnitřní neklid a třes nebo jak to říct a jsem z toho taková malátná jako bych byla lehce opilá. Je to strašně nepříjemný. Takhle se cítím vždy, když jsem opravdu hodně ve stresu a je mi takhle zle i dlouho po tom, co už bych mohla být v klidu. Divné je, že už je to můj třetí porod, tak nechápu proč jsem z toho tak vystresovaná. Bojím se toho už od začátku těhotenství. První porod byl taky vyvolávaný.. bolest šílená, ale trval jen 4,5hod. druhý porod začal přirozeně a byl krásný. Tak co se teď se mnou děje? Jak se mám uklidnit? ![]()
Mám nějaké 3 týdny do porodu a taky se bojím. Myslím, že je to normální, je to velká životní událost a změna, navíc ne úplně příjemná. Hlavně pro nás, které už jsme to zažily a „víme do čeho jdeme“…
Na tvém místě bych se ještě pokoušela miminko všemožně popohnat a jinak se smířit s tím, že ven nějak musí. Jít do porodnice s hrůzou v očích nám nijak nepomůže. Dobře to dopadne… ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat na Váš názor… Jsem v 39tt a dneska jsem zažila docela poměrně velkou stresovou událost a proto jsem se chtěla zeptat jestli mi stres může vyvolat porod, jistě že se snažím být v klidu, abych miminko zbytečně nestresovala, ale nějak to nejde..