Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chlapecek 2,5 roku ma tezky prujem provazeny zvracenim, takze snad po trech dnech konecne zacal prijimat tekutiny, protoze pred tim, vsechno co do pusy dostal do 5min vyblinkal vcetne caje. Uz 4.den nic poradnyho nejedl, i kdyz dnes rano mu bylo lip a sam s chuti snidal cernej chleba. Samozrejme ze dodrzujeme dietu, ale moc to jist nechce, ani brambory, ani testoviny, porad chce mleko, po kterem okamzite blinka. Noci jsou pro nas hororem protoze neustale rve ze chce mlicko a cajem se obelhat neda a jenom se vzteka. Zkusi mi nekdo poradit co s tim? Dnes mu zacnu davat postupne smectu, snad to taky pomuze.
A co zkusit sunar aldiary, to se při průjmech dát může, ale víc o tom nevím, tak snad někdo poradí líp.
Popilio
Ahoj Dzano,
zkus pomalu dávat strouhané jablko a trochu rozmačkaného banánu. To jablko je lépe stravitelné, takže bych začala tím (banán zase víc zasytí). Chce to dát jen pár soust a třeba za hodinu zase, aby se žaludek zase pomalu dostával do formy. Nás jablíčko zachránilo po akutní gastroentritidě a to byl malé rok. Bylo to to jediné, co snesla bez problémů. Jinak pozor na sladké pečivo - např. piškoty, ty jí vyloženě neseděli a zvracela je ještě týden po překonání potíží (a to nám je v nemocnici pořád cpali, chjo . . .).
Ať jste brzy zase fit!
Jo a mlíčko ještě alespoň dva tři dny nedávej a nebo jen po maličkých dávkách, taky ho ten nedoléčený žaludek špatně snáší.
Ahoj Petra
Ahojky,
před 10 měsíci měl malý to samé. Nechtěl pít, 3 dny nejedl. Dříve osvědčené metody jako smecta , borůvky nezabraly. Odmítal cokoliv k jídlu i jeho oblíbené. Nakonec ač nerada jsem mu dávala po kouskách hořkou čokoládu , která průjem zastavila a dodala mu trochu energie. Jinak dětská dr. doporučila každopádně při průjmech a zvracení přislazovat glukopurem i když je třeba zvyklý jen na čistou vodu kvůli přísunu energie. Z jídel vy:,–(it jogurty, banány. Osvědčil se nám kuřecí vývar s namixovaným kuř. masem, nastrouhanou mrkví a trochu rýže. Několikrát denně po pár lžičkách.
Apolena
Ahoj dovolím si oživit diskusi raději anonymně páč je mi to fakt nepříjemné doufám že pochopíte.
Od včera večera mám střevní chřipku minulý týden tu byla sestra která byla asi 4 dny po střevní chřipce. Mě od včera večera kdy jsem jela z Prahy začalo bolet břicho být mi příšerné horko (myslela jsem že řidič autobusu topí ale po tom co jsem se ho zeptala řekl mi že topení neměl dnes vůbec zapnuté) dnes mám i zvýšenou teplotu stále je mi na zvracení břicho bolí jsem unavená
Zítra mám jít ráno na chirurgii na kontrolu s naštípnutým palcem tak nevím jestli to neodložit. Zatím jsem nezvracela jen mám trochu průjem. Popíjím kolu s ledem ale jinak mě nenapadá nic co na střevní chřipku taky jsem snědla pár plátků šunky ale nevím jinak co dál poradíte, díky
@Anonymní píše:
Ahoj dovolím si oživit diskusi raději anonymně páč je mi to fakt nepříjemné doufám že pochopíte.
Od včera večera mám střevní chřipku minulý týden tu byla sestra která byla asi 4 dny po střevní chřipce. Mě od včera večera kdy jsem jela z Prahy začalo bolet břicho být mi příšerné horko (myslela jsem že řidič autobusu topí ale po tom co jsem se ho zeptala řekl mi že topení neměl dnes vůbec zapnuté) dnes mám i zvýšenou teplotu stále je mi na zvracení břicho bolí jsem unavená
Zítra mám jít ráno na chirurgii na kontrolu s naštípnutým palcem tak nevím jestli to neodložit. Zatím jsem nezvracela jen mám trochu průjem. Popíjím kolu s ledem ale jinak mě nenapadá nic co na střevní chřipku taky jsem snědla pár plátků šunky ale nevím jinak co dál poradíte, díky
Na to se nic poradit nedá. Ale co mám tak zkušenosti se střevní chřipkou (a ta poslední je stará dva týdny), tak to trvá jeden, maximálně dva dny. U nás ve městě to teď řádí fest, jedna holka to přitáhla ze školky a skolilo nás to všechny čtyři. Pokud bych dneska v noci nezvracela nebo neměla průjem, tak bych klidně na kontrolu šla. Když ti nebude dobře, tak holt půjdeš jindy, tohle asi nespěchá.
Střevní chřipka se prostě musí přežít. Kola s ledem je dobrá, hlavně hodně pít - pokud nezvracíš, pokud začneš, po lžičkách černý čaj, který stejně půjde ven…
Při zvracení pij po troškách chlazený černý čaj oslazený glukopurem nebo tu chlazenou colu + dietka na rohlíkách… Nám pomohly kapky Hylac a Smecta - užívat na střídačku s dvouhodinovým rozestupem.
Na chirgii bych nešla, kvůli lidem okolo
Zůstaň doma, v klidu a v posteli. Já jí měla před 14ti dny a to v práci. Bohužel jsem si nemohla vzít volno (chtěla jsem, ale nikdo mě vystřídat nemohl
) a musela jsem za barem přežít 12hodin. Bylo to fakt strašný
. Druhý den už jsem byla doma a jen ležela a třetí už pohodička úplná. Čtvrtý zpět do práce. Já teda zvracela jako blázen, takže pití čaje nebo vody nepřicházelo v úvahu. Jen tu colu jsem v sobě udržela. Přeji ať to brzy přejde ![]()