Střevní chřipka 16tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
4.2.24 15:22

Střevní chřipka 16tt

Ahojte, dnes mě skolila střevní chřipka ale takovým způsobem, že nechápu. Od rána průjem, zvracení, bolesti zad a podbříšku. Musela jsem na pohotovost, kde mi byly předepsány léky na průjem a zvracení. Tabletky snad zabraly ale ta bolest podbříšku zůstala a je nesnesitelná. Miminko je v pořádku, to je zkontrolované. Doma jsem si musela dát na bolest jeden ibuprofen ale zabral jen na chvíli, teď už zas nemůžu sedět, ležet, stát. Nevíte co by mohlo prosím pomoct??? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75
4.2.24 15:51

@Kachnek Ahoj, břicho tě asi bude bolet z té námahy při zvracení atd. Je hodně důležité pít hodně tekutin, abys nebyla dehydrovaná. Zkus čistou vodu a třeba těhotenský bylinkový čaj, pomalu, po lžičkách. Hladovka na den nebo dva ti taky neublíží. Ibuprofen se v těhotenství nesmí! A na žaludek taky není moc fajn. Můžeš paralen, ale co nejméně, jen při horečce nebo velkých bolestech. Držím pěsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
4.2.24 15:58

@TetaTerka ahojky, moc děkuji, mě ty bolesti začaly ještě před návštěvou wc :( ohledně brufenu - doporučil mi ho právě doktor, že pokud to bude jednorázově tak se nic nestane, v tu chvíli mi nezbylo než mu věřit. Zkusila jsem trošku rohlíku a naštěstí se to už ve mě udrželo tak teď jen zvládnout tu bolest, ta je strašná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
13.2.24 17:20

A předepsali ti ty léky na průjem takovém, aby neškodily miminku? Jinak jakýkoliv brufen se na bolest v těhu nesmí, můžeš jedině paralen. Snaž se pít hooodně vody, nejlépe fakt jen vody a postupně i slazený čaj. Na bolest si můžeš brát ten paralen, ale měla by se brát nejnižší možná dávka v těhu. Bolest může být silná, protože jsi těhotná a do toho máš střevní problém plus se břicho namáhá při zvracení, průjmu atd., takže může být bolest fakt velká, ale brufen neber. Zkus přes den co nejvíc spát ať máš energii a jídlo zkoušet postupně a místo rohlíku radši nesolenou rýži, nejdřív samostatně a když to udržíš, tak i s nesoleným kuřecím masem, pár dní teď budeš muset jíst jalové jídlo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
28.12.24 22:59

Ahoj, obnovuju téma, před dvěma dny jsem zvracela (střevní chřipka se vším všudy) a dnes mi stále není úplně nejlíp. Sice už po černém uhlí nelítám na záchod ale nemohu pořád nic kloudného sníst. Jediné bílkoviny jsem do sebe dnes dostala formou 4 křepelčích vajíček. Mám akorát výčitky, že nemám dost živin pro to malé. Včera jsem byla na 1.screeningu, po prozvracené noci a plod byl v pořádku, ale mám strach aby mu neškodila ta moje nechuť k jídlu a minimální příjem živin (krom sucharů a banánu) :roll:
Může mít střevní chřipka na plod nějaký vliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.12.24 23:13

@Dog-mama
Neměla jsem sice střevní chřipku, zato jsem snad celý první trimestr prozvracela. Byly dny, kdy jsem nemohla ani pořádně pít. Většinou se mi povedlo udržet aspoň kousek mozzarely a z tekutin semtam meloun 8)
Jo, taky jsem měla hezky nastudované, jak je strava takhle ze začátku důležitá a plánovala, jak budu zdravě jíst. No tak bohužel. Teď tu zrovna kojím zdravého chlapečka. Takže klid a nohy v teple ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
28.12.24 23:21

Uf tak to je uklidňující, že je malý v pořádku :hug: pravda, asi moc plaším. Nejraději bych se na utz ujišťovala každý den, že je vše v pořádku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
28.12.24 23:52

@Dog-mama

Uklidním tě. Ve 14.týdnu jsem chytla takovou angínu, že jsem téměř týden nic nejedla. Jediné co, tak jsem brala antibiotika a cucala lišejník. Občas jsem do sebe dostala trochu polévky, ale jinak jsem mlela opravdu týdenní hladovku. Ve 27. týdnu jsem pak dostala na 2 týdny brutální kašel, kdy jsem nespala, po každém loku vody jsem kašlala, zase jsem skoro 2 týdny nejedla. Asi nemusím psát, jak mě strašně bolelo celé břicho :roll:.. Ted jsem ve 30.týdnu a malej je úplně vpohodě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.12.24 00:04
@Maja199 píše: Více

Tak to mě moc mrzí, že máš takové komplikace, ale klobouk dolu, že to zvládáš :potlesk: to je opravdu masakr. Přeju hodně zdraví aby se už takové šoky neopakovaly, je to hlavně pak o psychice, která má vliv na plod a ne tolik co jíme. Člověk to vše ví ale stejně se potřebuje uklidňovat občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí