Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, dnes mě skolila střevní chřipka ale takovým způsobem, že nechápu. Od rána průjem, zvracení, bolesti zad a podbříšku. Musela jsem na pohotovost, kde mi byly předepsány léky na průjem a zvracení. Tabletky snad zabraly ale ta bolest podbříšku zůstala a je nesnesitelná. Miminko je v pořádku, to je zkontrolované. Doma jsem si musela dát na bolest jeden ibuprofen ale zabral jen na chvíli, teď už zas nemůžu sedět, ležet, stát. Nevíte co by mohlo prosím pomoct??? ![]()
@Kachnek Ahoj, břicho tě asi bude bolet z té námahy při zvracení atd. Je hodně důležité pít hodně tekutin, abys nebyla dehydrovaná. Zkus čistou vodu a třeba těhotenský bylinkový čaj, pomalu, po lžičkách. Hladovka na den nebo dva ti taky neublíží. Ibuprofen se v těhotenství nesmí! A na žaludek taky není moc fajn. Můžeš paralen, ale co nejméně, jen při horečce nebo velkých bolestech. Držím pěsti…
@TetaTerka ahojky, moc děkuji, mě ty bolesti začaly ještě před návštěvou wc
ohledně brufenu - doporučil mi ho právě doktor, že pokud to bude jednorázově tak se nic nestane, v tu chvíli mi nezbylo než mu věřit. Zkusila jsem trošku rohlíku a naštěstí se to už ve mě udrželo tak teď jen zvládnout tu bolest, ta je strašná ![]()
A předepsali ti ty léky na průjem takovém, aby neškodily miminku? Jinak jakýkoliv brufen se na bolest v těhu nesmí, můžeš jedině paralen. Snaž se pít hooodně vody, nejlépe fakt jen vody a postupně i slazený čaj. Na bolest si můžeš brát ten paralen, ale měla by se brát nejnižší možná dávka v těhu. Bolest může být silná, protože jsi těhotná a do toho máš střevní problém plus se břicho namáhá při zvracení, průjmu atd., takže může být bolest fakt velká, ale brufen neber. Zkus přes den co nejvíc spát ať máš energii a jídlo zkoušet postupně a místo rohlíku radši nesolenou rýži, nejdřív samostatně a když to udržíš, tak i s nesoleným kuřecím masem, pár dní teď budeš muset jíst jalové jídlo no.
Ahoj, obnovuju téma, před dvěma dny jsem zvracela (střevní chřipka se vším všudy) a dnes mi stále není úplně nejlíp. Sice už po černém uhlí nelítám na záchod ale nemohu pořád nic kloudného sníst. Jediné bílkoviny jsem do sebe dnes dostala formou 4 křepelčích vajíček. Mám akorát výčitky, že nemám dost živin pro to malé. Včera jsem byla na 1.screeningu, po prozvracené noci a plod byl v pořádku, ale mám strach aby mu neškodila ta moje nechuť k jídlu a minimální příjem živin (krom sucharů a banánu) ![]()
Může mít střevní chřipka na plod nějaký vliv?
@Dog-mama
Neměla jsem sice střevní chřipku, zato jsem snad celý první trimestr prozvracela. Byly dny, kdy jsem nemohla ani pořádně pít. Většinou se mi povedlo udržet aspoň kousek mozzarely a z tekutin semtam meloun ![]()
Jo, taky jsem měla hezky nastudované, jak je strava takhle ze začátku důležitá a plánovala, jak budu zdravě jíst. No tak bohužel. Teď tu zrovna kojím zdravého chlapečka. Takže klid a nohy v teple ![]()
Uf tak to je uklidňující, že je malý v pořádku
pravda, asi moc plaším. Nejraději bych se na utz ujišťovala každý den, že je vše v pořádku
![]()
Uklidním tě. Ve 14.týdnu jsem chytla takovou angínu, že jsem téměř týden nic nejedla. Jediné co, tak jsem brala antibiotika a cucala lišejník. Občas jsem do sebe dostala trochu polévky, ale jinak jsem mlela opravdu týdenní hladovku. Ve 27. týdnu jsem pak dostala na 2 týdny brutální kašel, kdy jsem nespala, po každém loku vody jsem kašlala, zase jsem skoro 2 týdny nejedla. Asi nemusím psát, jak mě strašně bolelo celé břicho
.. Ted jsem ve 30.týdnu a malej je úplně vpohodě ![]()
@Maja199 píše: Více
Tak to mě moc mrzí, že máš takové komplikace, ale klobouk dolu, že to zvládáš
to je opravdu masakr. Přeju hodně zdraví aby se už takové šoky neopakovaly, je to hlavně pak o psychice, která má vliv na plod a ne tolik co jíme. Člověk to vše ví ale stejně se potřebuje uklidňovat občas.