Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
uvidíš jak manželovi bude, ale myslím, že za 3 dny už to bude dobrý a budete sse moci vrátit
taky jsme ji ted prodelali, nekde jsem cetla, ze trva tri dny a tri dny po je clovek jeste infekcni, ale nevim. Nase mala to nastesti nechytla, je kojena, ale porad jsem mela na rukach dettol gel…
střevní chřipku sme ted´měli u nás doma a trvá 1-3 dny (záleží na odolnosti organismu) …já jí měla vpodstatě jen jeden večer, starší syn 3 dny, můj muž neměl absolutně nic jelikož má plechovej žaludek
a náš nejmenší to taky naštěstí nechytl ..takže za ty cca 2-3 dny se klidně vrat´te ![]()
Dobrý den,
mojí malé je 7 měsíců a už od pátku má střevní chřipku. Jen je divné, že mi zvrací jen jednou denně, ale nejspíš vše, co jí dám (jen sunar), jelikož příkrmy do ní neláduju, ani nemá chuť k jídlu. Doktorka mi poradila Biopron Forte, že to upravuje mikrofloru, ale průjem máme pořád, už třetí den. Mám se začít bát? Zítra určitě navštívím doktorku tak uvidíme…Zajímá mě, zda jde
o střevní chřipku…
My měli střevní chřipku pře třemi týdny o víkendu, všichni jsme byli již v pondělí OK a ve čtvrtek jsme jeli za babičkou do Prahy a ta to od nás chytla. Takže s tou infekčností i po odeznění příznaků to asi bude pravda.
Tak to vypadá, že už střevní chřipka odeznívá. Zítra to už snad bude dobré. Každopádně u doktorky jsme ještě obdrželi smectu a bereme biopron forte. Víc bych do ní necpala. Průjem už není tak řidký tak snad už se to bude jen zlepšovat.
Ahoj, naše starší dcera se trochu napila ve středu benzínu. Byla v nemocnici a tam jí dali prášek na prčištění. Už od včera má zvýšenou teplotu a prujem. Dneska i zvracela. Nevím zda mám jet do nemocnice nebo je to jen střevní chřipka? Bojím se aby to nebylo tím benzínem i když měla testy v pořádku. Děkuji za názory.
Pokud dostala něco na pročištění, tak si myslim že zvracení a průjem je právě to pročištění. Ale pokud by to trvalo dýl, asi bych radši volala na pohotovost o radu.
@Angel-t píše:
Pokud dostala něco na pročištění, tak si myslim že zvracení a průjem je právě to pročištění. Ale pokud by to trvalo dýl, asi bych radši volala na pohotovost o radu.
Taky si myslím že je to tím práškem, ale ona ho dostala ve středu a ty horečky a prujem ma od včera. Každopádně jestli to bude mít i zítra tak pojedem do nemocnice.
Ta strevni chripka to je pekna svina! koli nas to hlava nehlava
Já jsem měla střevní chřipku v neděli malá to ihned chytla a včera to chytl i přítel
my dvě s malou (11 měsíc) jsme už v pořádku teď se s toho dostává přítel
dala bych tomu taky 2-3 dny
![]()
Dobrý večer maminky. Mám dotaz mám 2,5 letého syna tď prodělal lehkou střevní chřipku byly sme u doktora tak nam dal leky. Mel dietu a do tri dnu byl OK ale divné mi je že má pořád teploty. Byly sme znova u doktora říkal že to nic není ale mě to prostě nedá a mám strach abych neco nezanedbala. Máte stím některá zkušenosti? Je to normální ty teploty? Děkuji moc za odpověď
Muze byt strevni chripka bez teploty? Kdyz lezim, je mi celkem dobre, kdyz vstanu, boli me cely clovek, z jidla se mi zveda zaludek a od pondeli mam prujem. Pocituju zimnici a jsem hrozne unavena
Zdravím, od pátku mám střevní chřipku. V pátek odpoledne mě začalo bolet břicho, v noci jsem pak měla k tomu průjem. V sobotu odpoledne už mi začalo být lépe. Vzala jsem to na lehkou váhu a večer jsem se já blbec najedla. Potom přišly strašné bolesti žaludku. Po několika hodinách jsem to nevydržela a šla to vyzvracet, i když mi na zvracení nebylo. Včera mě už jen trochu občas pobolíval žaludek, ale odpoledne už mi bylo tak dobře, že jsem občas byla schopná něco udělat, ale třeba jsem jen umyla nádobí a zase jsem si na chvíli musela jít lehnout. Samozřejmě jsem už nic nejedla. čekala jsem, že dnes už to bude úplně dobré, ale sotva jsem vstala z postele. Žaludek už nebolí, ale cítím takový „divný pocit v břiše“ a havně celkovou slabost. Průjem jsem měla jen jednou z pátka na sobotu (asi mi zabrala Smecta). Zvracení bylo jen jedno vynucené. Takže většinu času se to projevuje jen jako bolest žaludku a hlavně celková slabost. Teplotu jsem neměla. Teď si připadám, jakobych ji měla,ale nejsem schopná dojít pro teploměr. Dnes jsem napsala do práce, že nepřijdu. Jaká myslíte, že je pravděpodobnost, že mi bude zítra lépe a budu moct jít? Nebo byste raději ještě zůstaly doma i kdyby vám bylo lépe? Jsem ve zkušební době a bojím se o místo. Ale dělám fyzicky namáhavou prác Zatím oba dny to bylo nejhoší ráno. Nikdy jsem to předtím nemiěla, ani nikdo z rodiny, tak nevím, jak to probíhá.
Holky prosím o Vaše rady, mám dcerku po nemoci, včera volal manžel z práce, že má střevní chřipku s horečkou, sbalila jsem věci a s dcerkou odjela k rodičům,aby jsme to od něho nechytly, dcerka je alergická na kočku, rodiče jí mají doma,tudíž pobyt musíme nějak zvládnout s léky, za jak dlouho by jste se vrátili domů, nechci, aby to dcerka chytla, když jsme se teď uzdravily......díky moc za rady