Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak cokoliv na prujem tasectan, smecta apod. Já jsem zase u střevní chřipka teplotu neměla. Každej může mít jinej průběh.
Nemusí mít vůbec střevní chřipku - mohla jen něco špatného sníst nebo někde „olíznout“ a tělo se teď prostě čistí.
Pokud pije, je to v pořádku - doktorka určitě poradí něco na průjem (za sebe bych doporučila Enterol, ale možností je hodně) a hlavně nenutit do jídla, pokud nechce. Žaludek a střeva si potřebují odpočinout.
Nám na pohotovosti doporučily na průjem jedině Enterol, Tasectan máme doma a to říkaly že ne.
Pokud to neni male mimino, tak bych m doktorce nechodila. Hlidala bych at pije a nasadila nejake leky - Smectu nebo cernr uhli.
Jednomu z deti nasi zname takhle probihal covid. Nejdriv ryma, pak se pridalo zvraceni a prujem. Druhe ditko a manzel meli rymu, kasel, teplotu. Bez travicich potizi. Znama velke horecky a dychaci problemy, po tydnu skoncila na ventilatoru. Teprve diky tomu tezkemu prubehu zname se prislo na to, ze je to covid. Do te doby si cela rodina mysleli, ze je to bezna viroza, ani pozdeji se nevytrasovalo, kde k tomu prisli.
@korneli
Tasectan je zlatým standardem, určitě dokáže hodně zahýbat s frekvencí průjmovitých stolic. Enterol bohužel působí trošku jiným mechanismem. To bych si toho doktora podal. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu, doktorka ordinuje až odpoledne, takže samozřejmě jdeme, ale jak dcerce ulevit do té doby..
V pátek si ze školky donesla obyčejnou rýmu, ještě teda neumí pořádně smrkat, takže odsávám, přes víkend byla u otce, tak nemám přehled, jen údajné info - až na rýmu a častější chození na velkou, která byla " tak nějak normální, možná jen trošičku řidší" byla ok, jedla normální jídla, vše v pohodě, od neděle je dcerka zase u nás, večer jsem odsála rýmu, šlo se spát.. Po půlnoci ale budíček, dcerka začala zvracet hleny z rýmy, co nejspíš přes večer ve spaní spolykala, zvracela asi 4×, pokaždé jen hleny, ráno zvracení ustalo úplně, usnula, dopoledne se vzbudila a začal šílený průjem, stačilo aby si prdla a letěla z ní jen voda, takhle asi 5× za dvě hodinky a najednou klid. Do večera se nic dalšího nedělo, malá byla vysmáta, bříško prý nebolí, jen ta rýma, za celý den jedla jen suchou housku, k obědu suchý kopeček rýže, pila hodně vody, po douškách chlazenou CocaColu. No a dnes v noci na novo, kolem půlnoci budíček, brutál zvracení (tentokrát ale zvracela ve velkém jen tu rýži), kolem páte ráno podruhé na novo, najednou zase usnula, vše ok a kolem osmé ráno znova průjem s tím, že už nemá co, takže není tak objemný, ale stále jen voda, zas si stačí jen prdnout a letí to z ní..
Ale opět, žádná teplota, nic, jen trošku rýma, je vysmátá, hraje si jako by jí nic nebylo, jen nechce jíst, pouze pije.. Nikdy jsem nezažila střevní chřipku bez teplot, bez bolesti celého těla apod.. Je to možný, že je to „jen“ nějaká střevní viroza?:( Jak říkám, k doktorce jedeme hned odpoledne co to půjde, ale jak ji pomoct do té doby? Jediné na co si chudák stěžuje je, že už jí bolí zadek
Díky za rady holky..