Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám k vám dotaz možná se stím někdo setkal byla jsem na screening v 1 trimestru na ultrazvuku bylo vše v pořádku ale ohledně odběru jsem měla snížené hodnoty. Tak mě pan doktor pozval na další kontrolu a na ultrazvuku našli střevní klíčky s okrskem mírně vyšší echogenity
vůbec netuším co to může být pan doktor mě uklidňoval že se může jedna o zaražené prdíky. Tam teď 15. 10. Jdu na odběr plodové vody jsem ve 4 měsíci těhotenství. Skoro 5 let nám to s přítelem nešlo máte prosím někdo zkušenost? Děkuji
Jsi si jista, ze na ten odber plodovky opravdu chces? Je k tomu opravdu dostatecny duvod? Ten vzduch/vetry me napadly taky. Nenech se tlacit do niceho, s cim se pripadne neztotoznujes.
@h-o-p-e píše:
Jsi si jista, ze na ten odber plodovky opravdu chces? Je k tomu opravdu dostatecny duvod? Ten vzduch/vetry me napadly taky. Nenech se tlacit do niceho, s cim se pripadne neztotoznujes.
Právě netuším ohledně té plodové vody toto mi doporučil doktor, doktor říkal že pak je ještě jeden velký ultrazvuk ve 20 týdnu ale do té doby to asi nevydržím být v této situaci a čekat sestřenice taktéž byla i známá na plodovce a vše v pořádku.
No ja spise nevim dle toho popisu toho znacne nicnerikajiciho nalezu, jestli se to nalezem da vubec nazvat, protoze tak jak to popisujes, tak nevim, z jake pripadne „hruzy“ by mel mit pan doktor obavu, ze je nutne kvuli tomu podstupovat odber plodove vody? Co hrozneho by pripadne mohli odhalit, aby to byl pro ne duvod na doporuceni k ukonceni tehotenstvi? To je docela dost podstatne si ujasnit, aspon si myslim. z jejich strany i z tve. zvlaste po 5ti letech snazeni. Ja osobne bych na ten odber kvuli vyse zminenemu nesla a mela na toho dr asi mnohem vice dotazu. Protoze mam pocit, ze z toho, jak to popisujes, tam ten duvod nevidim, respektive nebyl by to duvod pro me, abych byla tedy presna.spis bych ocekavala, ze budou chtit treba dalsi kontrolu, jestli tam neni nejaky problem se strivkama jako takovy, ja bych ji asi chtela pro klid duse, aby bylo jasne, zda to nic nebylo nebo se ukazal nejaky pripadny problem se strevy, ktery by potreboval nebo nepotreboval reseni a kdy pripadne. K cemu pak ta plodovka? Samozrejme nevim, jak hodnoti ty vysledky odberu krve. To je mozna pro ne smerodatnejsi.
A pripadny podrobny uzv mezi tim, co jsi absolvovala a tim ve 20tt si muzes i sama zaplatit, kdyz by Te to cekani melo stresovat. Proste sem nepochopila, proc odber plodove vody? A docela by me to i zajimalo, pripadne dej prosim vedet jestli ti to nejak vic osvetli.