Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
moc Vás prosím o radu, jsem zpěvačka v rockové kapele, začínám 8 měsíc a v kapele pomalu končím. Chci se zeptat, jestli miminku nevadilo, nebo nevadí, že občas křičím, nebo že u něj hraje hodně hlasitá hudba. Moje kamarádka je teprve 7tt, zpívá se mnou, tak aby také kdyžtak věděla. Moc Vám děkuji za odpovědi a přeji Vám krásný den. ![]()
Hana ![]()
@HANCA_K23 Tak to se tedy ptáš brzy…Tak velký kravál asi není úplně to nejlepší pro mimino.
Ne, opravdu to ničemu nevadí. Hluk z venčí tlumí tvoje kůže, tvůj tuk, tvoje svaly, placenta a plodová voda. Daleko větší rambajz blíže k dítěti je třeba tlukot tvého srdce, než cokoliv zvenčí.
Představa že se plodu dá pouštět hudba a tím ho rozvíjet je zcela obyčejná pověra.
Nejsppíš by asi nebyl dobrý nápad být dlouho nalepená na bednách velkého soundsystemu u produkce založené na basech a rychlejším tempu - např na technu. To ale při zpěvu v běžné kapele obsahující zpěvačky a nástroje nejsi, že jo.
Podstatné je to, co při koncertu prožíváš - pokud máš radost a jsi v pohodě, tak tyto hormony kolují v té krvi a přechází i do dítka.
No určitě to pro dítě nebude to pravé ořechové - zvýší se ti při zpěvu (či řevu) pulz, krevní tlak, vyplavují se hormony..
Teď se stejně kvůli koroně zpívat nesmí, takže je to asi jedno…
![]()
V prvním tehu jsem to neresila. Akce koncerty zábavy randal ponocovani.
Syn špatně spal nesnasi jaky koliv hluk muziku zacpava si uši.
Muze to byt nemusí s dcerou jsem uz po akcích nechodila a je živá parici věčně zpiva tancuje.
Takze kdo vi..možná povaha mozna reakce na tehu.
@HANCA_K23 píše:
Dobrý den,moc Vás prosím o radu, jsem zpěvačka v rockové kapele, začínám 8 měsíc a v kapele pomalu končím. Chci se zeptat, jestli miminku nevadilo, nebo nevadí, že občas křičím, nebo že u něj hraje hodně hlasitá hudba. Moje kamarádka je teprve 7tt, zpívá se mnou, tak aby také kdyžtak věděla. Moc Vám děkuji za odpovědi a přeji Vám krásný den.
Hana
A dítě na to reagovalo jak? Tím bych se řídila. A v raném těhotenství bych to neřešila, pokud to není třídenní technoparty…
No, já byla v osmém měsíci na vystoupení Čiperků se starším synem a malá začala dělat takové přemety, že jsem se bála předčasného porodu. Neklidná byla ještě tři dny. Je ale možné, že když je ten hluk pravidelný, dítě si na něj prostě zvykne.
@Koblizkova1980 píše:
No určitě to pro dítě nebude to pravé ořechové - zvýší se ti při zpěvu (či řevu) pulz, krevní tlak, vyplavují se hormony..
To se děje i při sexu, tak co
Nebála bych se toho. Jsem v sedmém měsíci a zpívám v punkové kapele. Myslím, že to dítěti svědčí víc, než např. několikahodinové (někdy i dost stresující) jednání v práci ![]()
Naopak miminko je spokojené, když je spokojená mamina.
@Koblizkova1980 píše:
Tohle všechno se děje i když se člověk naštve.
To se celé těhotenství nesmí zvýšit hlas? ![]()
@PeBa12 zvýšit hlas a pravidelně v hluku řvát je sakra rozdíl!
@Rachel_cz ječení na pódiu za hluku z vedle stojících beden srovnavas se sexem? ![]()
@Koblizkova1980 píše:
@Rachel_cz ječení na pódiu za hluku z vedle stojících beden srovnavas se sexem?
Ne, zvýšení tepu a vyplavení hormonů - viz citovaný příspěvek.
@PeBa12 píše:
Tohle všechno se děje i když se člověk naštve.To se celé těhotenství nesmí zvýšit hlas?
Ne, tady některé blběny jak jsou těhotné, tak přestanou dělat vše, co dosud dělaly normálně ![]()
Těhotenství není nemoc, některé dámy tady by si to měly uvědomit.