Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, manžel má problém se střevními parazity, nechce jít k doktorovi protože se stydí
. A tak by mne zajímalo jestli na to něco není nějaký ten babský recept. Kdysi se v lékárně prodávalo pyrvinium, ale teď se nevyrábí a vše je na lékařský předpis.
No, ještě by mohl k veterináři, ti mají s parazity víc zkušeností
Promiň, nemístný vtip.
Babská rada je česnek, ale nevím, nevím - spíš bych mu doporučovala překonat ostych a jít - ale chápu, že se mu tam nechce.
Okoukni toto: http://www.lekarna.cz/…ni-infekce2/
L.
K tomu česneku ještě kysaný zelí. Jako dítě sem taky něco měla a na ty kvanta zelí co sem musela jíst si pamatuju
Malá nedávno taky něco nejspíš měla, Dr. jí ani nevyšetřovala a dala jí rovnou nějakou tabletku po který jí ale příznaky nějakých potvor přesly… Takže nakonec stejnak bude ten Dr. nejlepší řešení, páč tam se to dá vyřešit rychle třeba jednou tabletou než do sebe cpát zelí a to by určo jeden den nestačilo…
Jé, to je zvláštní, minulý týden mi paní v lékárně Pyrvinium nabízela. Proti parazitům jsou i nějaké tabletky, ale ty jsou jenom na předpis. Docela nechápu za co se tvůj muž stydí. Až to od něho dostaneš ty nebo někdo z rodiny, pak se snad stydět začne? Ukecej ho k doktorce. Když jí řekne příznaky, tak ho ani nikam nepožene na vyšetření, maximálně dostane z laborky „papírky“ na stolici, které pak přinese k rozboru. Námaha je minimální a výsledek léčby bude stát za to.
Ahojky Diggy, tak u nás zrovna včera probíhalo odčervování celé rodiny
Kubík si donesl z kolektivu dětí roupíky, našla jsem je opakovaně na hovňouskách a protože předtím několikrát řádil s roční ségrou ve vaně, našla jsem je u Lucky taky
MUDra. nám napsala suspenzi Vermox pro děcka a já jsem jenom zavolala té mojí, že máme v rodině roupíky a napsala nám balení Vermoxu v tabletách. Je jich tam 6, takže to akorát stačí na přeléčení dvou dospělých. Bere se vždycky jenom jedna tableta, a to třikrát po sobě v dvoutýdenních intervalech. Děcka mají to samé v dávce 5 ml.
Muž by za žádnou cenu nešel ke své MUDře, aby mu ty léky na roupíky napsala, prý by mu to bylo blbý apod. Naštěstí je v té krabičce balení pro dva, tak nemusel nikam jít ![]()
Nevím, co má manža za paraziy, ale každopádně bych ho k té doktorce nějak dokopala, není to sranda. Koukala jsem, že máte mrně, tak to by se měl osmělit a k doktorce vyrazit ![]()
Na babské rady bych nespoléhala.
S Pyrviniem je to tak, že byla před časem ukončena výroba, pak ji zas obnovili a nyní znovu ukončili
Zjišťovala mně to magistra v lékárně. Možná ještě v některých skladech je mají, ale v těch, co vozí léky do našich lékáren u nás, už nebylo.
Tak ať se to u vás brzy vyřeší ![]()
Alte
Jestli je až takový stydlín a nebojí se ať si dá odčervovací tablety pro psy (k mání u každého veterináře). Ale já bych ho raději vykopala k doktorovi humánnímu.
Bára
Ahoj, nevim jestli jsem na sparavne diskuzi ale snad ano.byla jsem na magneticke biorezonanci a našli mě svalovce-parazita. nevim kolik jich mam ale už tři roky trpim čim dal horšima bolestma kloubu,svalu.mam křeče, bolesti hlavy…dostala jsem na te rezonanci nějake leky.jen bych rada věděla jestli ma někdo stejny problem. měla jsem toho vic, ještě hodně olova a rtuti, viry v žaludku, alergie…prostě jsem se nestihla zeptat třeba jestli bolesti pominou, když už je nebudu mit. jestli to všechno co poničili se spravi.ani nevim čim se vlastně živi. jsem takova pižla, žižla. nšebo třeba proč jsem vyzkoušela všechny možny leky od bolesti sehnany odkdekoho a vubec to nepomohlo.ale je pravda, že mě boli kosti, klouby a svyly snad asi všechny co jsou.tak ani nevim jak moc je to akutni. vyděsilo mě, když jsem se dočetla, že i umřit se na to da.diky za informace. petra
Ahoj, hledala jsem nějaké stránky s detoxikační kůrou Trizones od neozonu a nic jsem nenašla, ráda bych o tom něco přečetla, máte někdo informace o tomto výrobku?
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s tou kúrou trizones???
Uvažuji o objednávce, ale potřebovala bych nějaké reference ![]()
děkuji.
Dobrý večer, potřebovala bych radu. Manžel si při mytí konečníku našel zřejmě parazita, ale nemáme potuchu, co by to mohlo být, ani popisy a obrázky na Googlu nepřinesly žádné osvětlení. Tak kdybyste někdo měl nápad? Bylo to asi 3-4 cm dlouhé, tenké (tak 1 mm maximálně), úplně průsvitné, vidět to bylo v podstatě jen kvůli tmavšímu trávicímu traktu uprostřed, hlava tmavší, černá. Válcovité, žádné zploštění ani na koncích, pokud můžu posoudit. Nemáte někdo ponětí? Zkušenost? Moc díky za jakýkoliv tip.
Nemohl by to být roup dětský? Akorát mě zaráží ta délka, roupy mají snad kolem 1cm maximálně.
@Petule030 Díky za odpověď, ale roupa bych asi poznala, je menší a bílý, tohle bylo fakt průsvitné.
Je to záhada. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebovala bych radu. Manžel si při mytí konečníku našel zřejmě parazita, ale nemáme potuchu, co by to mohlo být, ani popisy a obrázky na Googlu nepřinesly žádné osvětlení. Tak kdybyste někdo měl nápad? Bylo to asi 3-4 cm dlouhé, tenké (tak 1 mm maximálně), úplně průsvitné, vidět to bylo v podstatě jen kvůli tmavšímu trávicímu traktu uprostřed, hlava tmavší, černá. Válcovité, žádné zploštění ani na koncích, pokud můžu posoudit. Nemáte někdo ponětí? Zkušenost? Moc díky za jakýkoliv tip.
Tenkohlavec lidsky? Ma kolem 3-5cm. Co jsem nasla na netu.
@Verun83 Děkuji za tip, délkou by to odpovídalo, ale přijde mi, že to bylo stejnoměrně tenké po celé délce. ![]()
@Anonymní píše:
@Verun83 Děkuji za tip, délkou by to odpovídalo, ale přijde mi, že to bylo stejnoměrně tenké po celé délce.
A schovali jste si to? Donesla bych to ukazat k praktikovi. Ten asi bude vedet, a zahajil by podle toho lecbu.