Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
prosím řeším takový nepříjemný problém, týká se zápachu z úst. U zubaře jsem byla nedělala mi nic, jiank nemám žádné zdravotní problémy. Ale tohoto se nemůžu zbavit v poslední době, pořád mám u sebe ústní spray, bonbony ale je mi to velmi nepříjemné, nevíte jak se toho zbavit?
Ahoj,
jo je to nepříjemné,
moje mamina trpěla něčím podobným, byla za tím cukrovka. Nechci tě strašit. Neříkám, že to musí být i u tebe. Jen dávám svoji skušenost.
mava
Lajlo někdo to mívá spojené i se žaludkem.
Nepříjemný dech někdy způsobuje špatné trávení…
Teda to máme pro tebe samý lepší zprávy, co!
Ale třeba to jsou jen dásně - nevím, zkus mezizubní kartáčky (takové ty tenoulinké kovové se štětinkama) a mezizubní nitě, možná by to pomohlo…
Jo bohužel, je toho víc proč to může být.
Já vlastně trpěla něčím podobný, hned jsem si nevzpoměla.
Zub moudrosti mi nějak vyrostl na křivo, tlačil do dásně a tam se dělal otlak. Ten začal hnisat a bylo to. Zubařka si toho vůbec nevšimla, až jsem jí o tom sama řekla. Zub mi musela zbrousit.
mava
Tak tak, může toho být víc. Před víc jak 2 roky jsem to tady řešila kvůli zápachu u dcery a nakonec z toho byl zánět dásní.
Mi se to stalo taky - poté, co mi vyndali osmičku, tak mi dali dren se slovy, že se vstřebá. NEvstřebal, 2měsíce mi tam uhníval, než na to přišla dr - a já už to tam ani nevěděla, že mam…
no a muj tatka to mel kvuli horsimu traveni…hrozne mu na to pomohl Lactobacil…upravil mu traveni a zapach z ust zmizel,fakt zalezi na pricine a kdyz ti zubar nic nenasel…
v lekarne dostanes koupit tabletky,jsou to vlastne vitaminy… napriklad
http://www.walmark.cz/…t_detail.asp?…
a je jich spousta druhu…vsak ti pani poradi…
Jana
K výše uvedenému přidám ještě, že to může být i nějakou konkrétní potravinou, pokud tím netrpíš soustavně, tak zkus vypozorovat po čem se to zhorší/zlepší
Často to způsobuje silná káva a taky pokud bereš nějaké léky, tak ty můžou být taky příčinou
Jinou radu než se zeptat u dr., aby vyloučil nějkaý zdravotní komplikace, nevím
běžně zabírá ústní voda, ale jak píšeš, tak ústní hygienu dodržuješ. Tak ať se to brzo zlepší