antibiotika pro kojící

105
23.1.08 09:44

antibiotika pro kojící

Prosím, nevíte jestli existují nějaká antibiotika, co můžou brát kojící maminky? Chytla jsem virózu a přírodní prostředky už fakt nezabírají, pořád se mi to vrací. Byla jsem u doktorky, ta se radila s lékarnicí i gynekologem, ale nakonec se shodli, že jedině antibiotika na penicilinovém základu, jenže na ty já jsem alergická. Tak už nevím, co by mohlo zabrat, možná nějaká homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
23.1.08 09:49

Ahoj,
ja jsem mela zanet prudusek a dostala jsem docela silne antibiotika a pritom jsem normalne kojila, me bylo receno, ze mi muzou dat takova atibiotika, ktere by mohl Honzik,kdyby byl nemocny, ptala jsem se na to i na detskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
23.1.08 10:02

zavolej si na Horkou linku kojení, jsou tam do 13 hod., mají databázi kompatibilních léků. číslo najdeš na www.kojeni.cz
ATB jsou kompatibilní v podstatě všechna, vadí jen snad chloramphenicol, klindamycin, tetracyklin a metronidazol (vyčteno ze Schneidrové „Kojení, Nejčastější problémy“) Ale zkonzultuj radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
23.1.08 10:19

já teď brala myslím Xorimax-snad ten název moc nekomolím..prý se dávají i těhulím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.1.08 11:29

No jo, ale jestli to je viroza, tak to je na virovém podkladě a na to se ATB nedávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.1.08 13:41

Doktorka mi řekla, že mám pěkně zarudlý krk, že by to chtělo nějaký antibiotika, ikdyž teď jsem někde četla, že antibiotika se nasazují třeba až v případě zápalu plic nebo tak. Bojím se, abych to nějak nepřechodila, protože musím každý ráno vozit malýho do školky, takže musím nejmíň 2× denně ven. A jak tu někdo psal, že se můžou antibiotika, co můžou děti - tak ty ale přece dostávají mnohem nižší dávky než dospělý, takže fakt nevím. A tak se cpu vitaminama, piju horkej čaj, kapu nosní kapky a maximálně při teplotě Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.1.08 14:53

No jestli jde o krk, tak zkusit bys mohla BIOPAROX. To je volně prodejné ATB, které je lokální a může se i v těhotenství i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.1.08 17:06

Bioparox používám na zánět dutin, jednou jsem si ho zkoušela stříknout do krku a udělalo se mi z té chuti blbě, takže ho jakž takž snesu jedině do nosu. Ale ještě ho zkusím, protože vše souvisí se vším, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.1.08 17:13

On je na zánět dutin, zánět průdušek, rýmy, angínu…je hnusnej, to jo, ale ty moc na výběr nemáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí