Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím, nevíte jestli existují nějaká antibiotika, co můžou brát kojící maminky? Chytla jsem virózu a přírodní prostředky už fakt nezabírají, pořád se mi to vrací. Byla jsem u doktorky, ta se radila s lékarnicí i gynekologem, ale nakonec se shodli, že jedině antibiotika na penicilinovém základu, jenže na ty já jsem alergická. Tak už nevím, co by mohlo zabrat, možná nějaká homeopatika.
Ahoj,
ja jsem mela zanet prudusek a dostala jsem docela silne antibiotika a pritom jsem normalne kojila, me bylo receno, ze mi muzou dat takova atibiotika, ktere by mohl Honzik,kdyby byl nemocny, ptala jsem se na to i na detskem.
zavolej si na Horkou linku kojení, jsou tam do 13 hod., mají databázi kompatibilních léků. číslo najdeš na www.kojeni.cz
ATB jsou kompatibilní v podstatě všechna, vadí jen snad chloramphenicol, klindamycin, tetracyklin a metronidazol (vyčteno ze Schneidrové „Kojení, Nejčastější problémy“) Ale zkonzultuj radši.
já teď brala myslím Xorimax-snad ten název moc nekomolím..prý se dávají i těhulím
No jo, ale jestli to je viroza, tak to je na virovém podkladě a na to se ATB nedávají…
Doktorka mi řekla, že mám pěkně zarudlý krk, že by to chtělo nějaký antibiotika, ikdyž teď jsem někde četla, že antibiotika se nasazují třeba až v případě zápalu plic nebo tak. Bojím se, abych to nějak nepřechodila, protože musím každý ráno vozit malýho do školky, takže musím nejmíň 2× denně ven. A jak tu někdo psal, že se můžou antibiotika, co můžou děti - tak ty ale přece dostávají mnohem nižší dávky než dospělý, takže fakt nevím. A tak se cpu vitaminama, piju horkej čaj, kapu nosní kapky a maximálně při teplotě Paralen.
No jestli jde o krk, tak zkusit bys mohla BIOPAROX. To je volně prodejné ATB, které je lokální a může se i v těhotenství i při kojení.
Bioparox používám na zánět dutin, jednou jsem si ho zkoušela stříknout do krku a udělalo se mi z té chuti blbě, takže ho jakž takž snesu jedině do nosu. Ale ještě ho zkusím, protože vše souvisí se vším, že jo.
On je na zánět dutin, zánět průdušek, rýmy, angínu…je hnusnej, to jo, ale ty moc na výběr nemáš…