Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám prosbu. V noci se mi blokla krční páteř, strašně mě bolí při otáčení hlavy. Hlavu dolů nedám vůbec. Mám 3 týdenní mimčo, které kojím a jak na něj pořád koukám, tak jí dost namáhám. Teď je to teda peklo. Při kojení na ní nemůžu koukat, protože tu hlavu neohnu, takže se mi občas špatně přisaje. Au au.
Můžete mi poradit, co s tím?
Zkoušela jsem si dát horkou vanu, ale nepomohlo to.
Díky moc.
Můžu doporučit: http://www.masaze-strnad.cz/
zkus tam zavolat a objednat se.
Jako „první pomoc“ doporučuju napařit ručník a přikládat to teplý na bolestivý místo, v lékárně se dá koupit prohřívací emulze (název nevím, ale určitě ti něco doporučí) a s tou by tě mohl namasírovat manžel. Uvolní to aspoň trochu ztuhlé svaly a uleví od bolesti.
Ať je ti brzo dobře.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:50
ahoj,
vana se nedává,je to mokrý teplo,na tyhle věci jsou tzv.suché teplé obklady…třeba nahřát plínku,nebo v lékárně prodávají gelové polštářky a ty jsou super.daj se ohřívat i chladit.
ale určitě bych s tím šla k doktorovi.mám taky problémy s krční páteří,z kojení-taky jsem si blbě lehla a usnula v blbý poloze a pak jsem nemohla zvedat ruku nahoru.teď se mi to po roce vrátilo a musim si to už zrehabilitovat…už mě to bolí měsíc.ten doktor by tě měl napravit a předepsat rehabilitaci.a fakt se to rádo vrací:-(
Já dokud jsem nezačala cvičit cviky na záda(stačilo deset minut denně),tak mě záda a hlavně krční páteř bolely pořád.Hlavně když dcera povyrostla,tak se pěkně pronese. ![]()
Ahojky,
mě pomohl polštářek plněný peckama z třešní
(je pravda, že se spíše používá pro miminka, když je bolí bříško) nahřála jsem si ho v mikrovlnce a dala na zablokované místo. Krásně to prohřeje, a hlavně ty pecky vydrží dlouho teplé. Je k dostání v DM-drogerii.
Tak přeji ať Ti to pomůže.
Ahoj Vavryska ![]()
Děkuji moc za rady
![]()
Vzala jsem si Paralen a zkoušela nahřívat plenou a trošku to povolilo. Uvidím zítra, po dnešní noci.
Mne pomohl fén nafénovat si to místo vím že to zní divně ale mne to pomohlo… ![]()
Brontous píše:
Mne pomohl fén nafénovat si to místo vím že to zní divně ale mne to pomohlo…
Mě můj praktický lékař na bolestivou zablokovanou krční páteř předepsal 600 brufen v prášku a doplňkový lék Mydocalm na uvolnění svalstva. Chce to prý suché teplo, fixaci (např. ručníkem) a hlavně klid. Po 3 dnech by to mělo přejít..
Mě nejvíc pomohl můj fyzioterapeut, když mit o uvolnil…vůbec jsme nemohla hýbat hrkem, byla to hrozná bolest.
MUDr. Svoboda
Ulice: Vajgarská 1141
Obec: Praha 9 - Kyje
PSČ: 198 21
Telefon pro objednání: 281 021 269
Za jak dlouho prosim zabere mydocalm? Staci jedna tabletka na uvolneni zatuhleho krku?
Mě na takovéhle akutní stavy pomáhá papriková náplast Capsicolle nalepí se na bolestivé místo. Většinou si ji nalepím třeba ráno a mám ji až do večera. Teď si ale nejsem jistá jestli se může při kojení, to by ti asi řekli v lékarně. Jinak by možná pomohl šikovný masér nebo chiropraktik.
@Bibík13 píše:
Za jak dlouho prosim zabere mydocalm? Staci jedna tabletka na uvolneni zatuhleho krku?
v akutni fazi brat mydocalm 2× denne (nebo 2 tablety na noc) tri dny, pak ne. kombinovat s nejakym NSA (trebas Ibuprofen, Voltaren) - ty lze uzivat dele. blok odchazi postupne, u kazdeho jinak rychle ale temer nikdy do druheho dne. Obstriky celou vec zrychli.
@Pudloslava Pudli dekuji. Ja totiz primo s pateri nemam nic, ale zatuhle svaly kolem ano. Uzivam magnezko a denne nahrivam vecer infra lampou, rano je to dobre, ale behem dne a hlavne jak prijde stres, opet „zatuhnu“, pak me tam bodne, tam pichne, rozboli hlava. Nejsem priznivcem leku, tak porad svazuju zda ten mydocalm brat
neni jina nechemicka alternativa, jak si pomoci? Prosiiim
![]()