Zánět močových cest???Poraďte prosím..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4239
16.12.07 13:05

Zánět močových cest???Poraďte prosím..

Ahojte…
Holky prosím-nevím, jestli se to tak projevuje, ale myslím si, že mám zánět močáku…nikdy jsem to neměla, tak nevím.Už v noci mě vzbudilo to, že se mi zdálo, že se mi chce děsně na záchod, došla jsem si, ale i po vyprázdnění jsem měla pocit, že se mi chce pořád :roll: :roll: .No zaspala jsem to.Ráno to samý…a od tý doby co jsem se vzbudila chodím každý dvě minuty…samozřejmě vytlačím pár kapek a ke konci močení cítím takovou tupou až palčivou bolest.Teď před chvílí když jsem se utírala, tak byla na papíru krev :roll: .......Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste to někdy měly, jestli se to tak projevovalo a jestli jste se léčily po domácku anebo jste šly k doktoru.Je fakt, že bych nerada něco zanedbala, protože se snažíme o miminko......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
papu
16.12.07 13:08

Já měla zánět močáku po příchodu z porodnice.
Nemohla jsem ani sedět, ani si dojít na malou, hrozně mě to bolelo. Bylo to mezi svátky, byla jsem sama doma s miminem, takže doktor nehrozil. Nakoupila jsem si čaje - urologické směsi, brusinky - swiss i ty sušené, hodně jsem pila a hlavně hodně teplo, sprchovat a tak.

Jestli ti bude hůř, tak k dr jdi. Mně se to pořád od té doby vrací, většinou stačí čaje, teplo a je zase klid, ale příjemné to není.

• Citovat
  • Upravit
4618
16.12.07 13:13

Tak zánět močáku jsem měla několikrát, a pokud už je to v takovým stadiu, co píšeš, tak rychle k doktorovi, antibiotika tě nejspíš neminou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
16.12.07 13:32

Já měla lehčí - teplo (nahřívací polštářek s třešňovými peckami), brusinky (kompot) a pila jsem hodně a přešlo to. Ale krev tam nebyla. Záleží, jak je pro tebe dostupná pohotovost a obchody. Ať to brzo přejde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
16.12.07 13:34

Ahoj Ditto - já jsem trpěla na záněty močáku hrozně. Někde jsem si sedla na mokré nebo studené nebo jsem se hned nepřevlékla z mokrých plavek a bylo to tu. Třeba i v zimě na vleku. Úplně jak ty popisuješ. Bolest při močení. Krev jsem čurala jen jednou a to už mě můj gynekolog poslal na urologii. Tam se mnou naplánovali nějaké RTG vyšetření, ale než jsem na něj stačila dorazit, tak jsem zjistila, že jsem těhotná :lol: Vím jenom, že když se objeví i krev, tak by se mělo raději hned valit k dr. Ať něco nezanedbáš, kór teď, když chcete mimi :wink:
Držím palce, ať je to brzy pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.12.07 13:38

Holky zatím moc díky.....mám pocit, že se zblázním, je to čím dál horší, nejradši bych na tom záchodě seděla pořád a ani neslejzala.Normálně je mi až do breku.A přitom čůrání je ta bolest pořád silnější.Teď když se utírám, tak tam mám dokonce kousky krve.A menzes to v žádnym případě být nemůže, protože mi před týdnem skončila.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
16.12.07 13:44

Ditto,
utíkej na pohotovost, antibiotika Ti brzy zaberou. Bez nich to bude čím dál horší, ty bakterie se ti dále v moč. cestách množí!
Taky jsem na záněty trpěla, každý měsíc a pokaždé krvavé, byla to hrozná bolest a NIC než léky v této fázi už nepomůžou. Pak mě dokonce už lékařka předepsala balení antibiotik navíc, abych si je mohla na:,–(it, až mě to chytne např. v zaměstnání. Dojížděla jsem a další hodina v autobuse k lékařce byla k nepřečkání :( .
Jinak jako prevence, co psaly holky - urologické čaje, pitní režim, tablety brusinek. Po sexu ihned vyčůrat 8) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
16.12.07 18:27

Dittuš ahoj, jestli je to už s krví tak masti k dr. antibiotika zaberou rychle a budeš mít pokoj. Urologický čaj a brusinky sice pomáhají, ale ne v takovémhle stádiu. Tak se brzy uzdrav. pa Jíťa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
16.12.07 18:51

Pokud nechces ATB, tak ti podle priznaku muzou pomoct homeopatika a to Cantharis CH15 nebo 30. Ber si tak 3 kulicky kazdou pul hodinu max ale 10× za den, pak se to davkuje podle toho jak se to lepsi, ale pokud to nepomuze behem par hodin (coz rychle poznas), tak lekar. Pokud potrebujes nejakou radu tak mi posli SZ.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
16.12.07 20:24

Taky na to dost trpím, krev jsem ale nikdy neměla. Raději upalu na pohotovost. ATB jsou v tomhle případě nutný. Jinak do sebe lij co nejvíc tekutin ať máš co čůrat. Urologický čaj, brusinkový džus atp. Začala jsem brát i preventivně nějaké brusinky v tabletách. Docela mi taky pomáhá, když se ovládnu a chodím čůrat co nejmíň často, aby se tam něco nahromadilo, to pak bolí míň. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.12.07 21:16

Holčiny-všem vám moc dík.....
Už mám v sobě první tabletu antibiotik......Přítel mě odvezl na pohotovost-nedalo se to vydržet…Doktorka se skoro zhrozila-viděla jsem ten její výraz.Musela jsem čůrat do kalíšku a sama jsem se zhrozila-mám pocit, že v něm bylo víc krve než moči :roll: :roll: .....
Ale řeknu Vám, že lituju všechny, co na to trpí, protože teda to je očistec.....Ještě jednou dík......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
16.12.07 21:21

Ditto, hlavě ať ti léky brzy zaberou. Teď už bude líp a líp a zítra už ani nebudeš vědět, že jsi nějaký zánět měla. Ještě jsem si vzpomněla, že jsem musela čůrat jedině ve sprše, trochu to ulevilo :? … , fuj, ještěže se mi to po porodech už nevrátilo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
16.12.07 21:23

timeo, to jsem měla přesně - jen ve sprše..takže na první svátek vánoční u tchánů a druhý u mého táty - kdykoliv se mi chtělo, tak do sprchy :oops:
A vrací se mi to občas pořád… :?

• Citovat
  • Upravit
4239
16.12.07 22:38

Timeo a Papu-máte pravdu, taky jsem byla asi třičtvrtě hodiny ve sprše a nechtělo se mi ven, jenže povinnosti..... Ženská ta si nemůže lehnout a bejt nemocná-to tak chlapi :roll: :lol:
My musíme fungovat.....Díky a pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
11.1.08 12:45

Ahojky, vím, že už je tato diskuze dávno pasé, ale třeba někomu pomůže má rada, která je z dob babiček, ale pořád funguje:

u začínajícího zánětu močového měchýře se stačí na chvilku po:,–(it nad kbelík s vařící vodou (téměř plný) a snažit se do něj vyčůrat. Opravdu to zabírá.

Jinak já taky dost často trpěla na záněty močového měchýře, ale teď už ne tak často. Kupuji si sušené brusinky a když mám chuť na něco sladkého, tak je dlabu, a když už to přijde, tak ten kbelík s horkou vodou a když to nezabere, tak doma mám velké balení Urinalu, s tím jsem velmi spokojená a preventivně nosím jedno platíčko stále v kabelce!!! A když ani to, tak mažu k mudrům pro antibiotika. Ale koupím si i ty homeopatika, kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí